figourini banner 1 2021

σ

Γιάννης Καραβασίλης: "Ο κύριος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι έχει ΕΜΜΟΝΕΣ με την ΔΕΗ και τους Λιγνίτες"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πρωθυπουργός στην χθεσινή του συνέντευξη στην ΔΕΘ 2 χρονιά μετά τις δηλώσεις του από το βήμα του ΟΗΕ για τέλος στους Λιγνίτες το 2023,εξακολουθεί να επιμένει

ότι θα προχωρήσει έως ΤΕΛΟΣ.....

ΠΑΡΑ τα σημαντικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τα 2 χρόνια πλήρους ΑΠΡΑΞΙΑΣ και απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Ομαλής και Δίκαιης Μετάβασης.

Πάντοτε οι αποφάσεις ενός Ανδρός Σοφού, φέρνουν προβλήματα γιατί δεν είναι αποφάσεις συλλογικού και Δημοκρατικού Διαλόγου και Προγραμματισμού των θεσμών της κοινωνίας που ο Πρωθυπουργός της χώρας Απαξιώνει με τις ΕΜΜΟΝΕΣ του.

Στα 2 χρόνια μετά τις δηλώσεις από το βήμα του ΟΗΕ, παρά πολλοί Επιστήμονες, στελέχη της ΔΕΗ αλλά και φορείς της κοινωνίας, Διαφωνούν και δηλώνουν ότι το σενάριο της αναίτιας, Βίαιης Απολιγνιτοποίησης, δεν βγαίνει και δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Η εμμονή για την άμεση εφαρμογή του, δημιουργεί πολλά και διάφορα ερωτηματικά.

1.Γιατι η Ελλάδα βιάζεται τόσο πολύ να προχωρήσει στη Απολιγνιτοποίηση της.

Γιατί δεν εκμεταλευεται τα 30 χρόνια που έχει περιθώριο και σπεύδει άμεσα να προχωρήσει τώρα σε μια Βίαιη απολιγνιτοποιηση η οποία θα μας κοστίσει, από τα λεγόμενα του καθηγητή Ν. Ορφανουδακη 9δις.

Όταν η Πολωνία θα πάρει το μερίδιο του Λεόντιος για την αποζημίωση απανθρακοποιηση μάλιστα το 2050.

Η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία αλλά και η Γερμανία θα διατηρήσουν τις μονάδες τους έως το 2050. Η χώρα μας γιατί τώρα και Ξαφνικά και χωρίς απαιτήσεις.

2 Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι οπαδοί της κυβέρνησης σήμερα ομολογούν πώς το σενάριο της βίαιης Απολιγνιτοποίησης κάηκε από τον Καύσωνα και δεν βγαίνει.

Είναι αλήθεια ότι όσοι γνωρίζουμε πώς η απολιγνιτοποίηση χωρίς κανένα σχέδιο για την Ομαλή μετάβαση στους χρόνους που προβλέπει η Ε. Ε, θέτει σε κίνδυνο την Επάρκεια Ισχύος και την Ασφαλή κάλυψη της χώρας με Η/Ε από το σύστημά μεταφοράς.

Είναι Οφθαλμοφανες ότι εξυπηρετεί με σκανδαλώδη τρόπο τα συμφέροντα του φυσικού αερίου.

Μία ο παρατεταμένος Καύσωνας, μια ο Παγετός, την άλλη η κρίση στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, θέτουν σε κίνδυνο την Ασφάλεια του Συστήματος και την κάλυψη της χώρας με ενέργεια.

Έτσι λοιπόν πριν λίγες ημέρες επιστρατευθηκαν οι Λιγνιτικές Μονάδες 7 στον αριθμό, οι οποίες de facto συνέβαλαν στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης των κρίσιμων ημερών.

Ευτυχώς που δεν προχώρησαν στο άμεσο κλείσιμο των εργοστασίων γιατί σήμερα θα είχαμε γενικό BLACK Out.

Ακόμα και ο σχεδιασμός της μετατροπής της Πτολεμαΐδας 5 υπό κατασκευή, σε φυσικό αέριο θα κοστίσει κάποια πολλά εκατομμύρια που θα κληθεί να πληρώσει ο Ελληνικός λαός με νέες αύξησης του ρεύματος, όπως τώρα σημβαινει.

Άλλωστε τέτοιες μετατροπές στο παρελθόν αποδείχθηκαν η χειρότερη λύση, παράλογες θα λέγαμε γιατί δεν έχουν καμία τύχη, όπως άλλωστε αυτό έγινε με τις μονάδες Κερατσινίου και Λαυρίου.

Κύριε πρωθυπουργέ,,,,,,

συνεχώς εκτίθεστε

Όταν αναφέρεστε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η απόκτηση των εδαφών της ΔΕΗ για αξιοποίηση, στον πρωτογενή τομέα και διάφορα τέτοια ευτράπελα.

Δεν σας ενημέρωσαν σωστά.

Ήδη όλα τα εδάφη της ΔΕΗ έχουν δεσμευτεί με την δική σας σύμφωνη γνώμη και μεγάλες ξένες εταιρίες ήδη κατασκευαζουν φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλες τόσες άδειες είναι σε διαδικασία κατασκευής, αφού εσείς τις δώσατε με την διαδικασία fast track.

Όσο για την αποκατάσταση των εδαφών παρανομειται ως πολιτεία αφού δεν εφαρμόζεται την νομοθεσία, όταν εδώ και 2 χρόνια το ορυχείο Αμύνταιου και ο Αης Αμύνταιου είναι από κλειστά και μια εστία μόλυνσης για την περιοχή μας.

Όσο για τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά πάρκα, αυτές μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται και έχουν δέσμευση ένα μεγάλο μέρος παραγωγικής ΓΗΣ, βουνά και Βοσκοτόπια, καταστρευοντας το περιβάλλον και την οικολογία.

Μιλήσατε ότι το μέλλον της περιοχής στην μετά Λιγνίτη Εποχή θα είναι καλύτερο από πριν.

Το βιώνουμε ήδη ως κάτοικοι της περιοχής μας, με ανεργία στα ύψη αφού οι πιο πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Ορυχεία και τους σταθμούς η μία μετά την άλλη βάζει λουκέτο και απολύει εργαζόμενους αφού δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Αλλά και παραγωγικές θέσεις της ΔΕΗ από την περιοχή χάνονται.

Δηλαδή μας λέτε έτσι απροκάλυπτα ότι το ΑΕΠ της περιοχής μας από δραστηριότητες της ΔΕΗ θα ξεπεράσει το 2,6δισ ετήσιος, που είναι σήμερα και οι εργαζόμενοι της περιοχής θα ξεπεράσουν τις 25000 που σήμερα απασχολουνται δορυφορικά στην ΔΕΗ και ότι η οικονομία της αγοράς θα είναι καλύτερη.

Ίσως δεν γνωρίζεται ότι ένας μεγάλος αριθμός νέων από την περιοχή φεύγουν να βρουν την τύχη τους σε άλλες περιοχές και σε άλλα κράτη, σε λίγα χρόνια θα είμαστε περιοχή συνταξιούχων και ανέργων.

Κύριε πρωθυπουργέ με όλο τον σεβασμό στον θεσμό, μάλλον σε άλλον πλανήτη ζείτε εκεί που εσείς έχετε την πολυτέλεια ως πρώτος πολίτης με αποκλειστική πτήση να στέλνετε τα παιδιά σας για σπουδές.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

αυτά που με αγωνία γράφω και αγωνίζομαι όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι, έχουν κόστος.

Ας μην υπολογίσουμε λοιπόν όλοι μας το κόστος, τίποτα δεν χαρίζεται εάν δεν αγωνιστούμε για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα τα λόγια να γίνουν έργα και αποφάσεις αγώνων.

Να σταματήσουμε την καταστροφή της περιοχής μας και της ΔΕΗ.

Σε συλλογικοτητα με τους θεσμούς της κοινωνίας να ενημερώσουμε τους πολίτες για αγώνες.

Και να αποτρέψουμε την Βίαιη, αναίτια απολιγνιτοποιηση.

Να αντιδράσουμε δυναμικά στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη οπότε και αν έρθει.

Φιλικά

Γιάννης Καραβασίλης

ΠΗΓΗ: Από το facebook από το Γιάννης Καραβασιλης

Δημοφιλή Νέα

Θόλωσαν από τις «αναθυμιάσεις» του φυσικού αερίου και δεν βλέπουν ούτε τη μύτη τους…  (kozani.tv Μοντάροντας λέξεις & εικόνες)
Δριμύ κατηγορώ Φωτόπουλου για το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ

Δριμύ κατηγορώ Φωτόπουλου για το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ


Για «έγκλημα» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Νίκος Φωτόπου…

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Να προσευχόμαστε για ήπιο χειμώνα (του Μιχάλη Ψύλου)

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Να προσευχόμαστε για ήπιο χειμώνα (του Μιχάλη Ψύλου)


«Τέλεια καταιγίδα» χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Μυτιληνα…

4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα

4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα


4η Γιορτή Μελιού στην Πτολεμαΐδα.

Μητρόπολη Πειραιά: «Ανούσιες» οι εκδηλώσεις για τον Μ. Θεοδωράκη - Μελοποίησε «έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών»
Στάθης Γιαννακόπουλος - Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας:
Πλεύρης: Καμιά μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών

Πλεύρης: Καμιά μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών


Στην επισήμανση ότι δεν θα υπάρξει καμία μονιμοποίηση …

Κορωνοϊός: Στα 3.559 τα κρούσματα σε παιδιά σε μία μόλις εβδομάδα

Κορωνοϊός: Στα 3.559 τα κρούσματα σε παιδιά σε μία μόλις εβδομάδα


Για την εβδομάδα 13 έως 19 Σεπτεμβρίου το σύνολο των κρου…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα