pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Γιαννακόπουλος - Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας: "Είμαστε στα όριά μας, φοβόμαστε μην επαναληφθεί η τραγωδία του περσινού Νοεμβρίου" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Έχουμε περισσότερα και νεότερα σε ηλικία κρούσματα από πέρυσι, αλλά λιγότερες νοσηλείες και θανάτους λόγω των εμβολιασμών».

«Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος έχουμε περιορίσει τουλάχιστον κατά 25% τα τακτικά ραντεβού λόγω έλλειψης προσωπικού», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Γενικός Γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, Στάθης Γιαννακόπουλος.

«Τα Κέντρα υγείας είμαστε “στα κόκκινα”, δεν αντέχουμε πια. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε επωμισθεί την ευθύνη των εμβολίων και δουλεύουμε από τις 8:00 το πρωί ως τις 10:00 το βράδυ, απνευστί.

Οι αναμενόμενες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, δεν έγιναν με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Όταν ο ένας γιατρός βρίσκεται στο Box κάνοντας τεστ, ο άλλος κάνει ράπινττ και ο τρίτος βρίσκεται στο εμβολιαστικό κέντρο, ποιος θα εξυπηρετήσει τον κόσμο;

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι ότι μας έχουν ξεφύγει πολλά περιστατικά με καρκίνους, καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα, των οποίων τις συνέπειές θα δούμε στο επόμενο διάστημα».

Μαζί με τους εμβολιασμούς, απαιτούνται μέτρα δημόσιας υγείας 

«Δυστυχώς, η αντιμετώπιση της πανδημίας έχει αφεθεί περισσότερο στο χωροφύλακα και λιγότερο στον επιστήμονα. Είναι σαφές ότι η προσπάθεια μόνο με διοικητικά μέτρα και με άνοιξε-κλείσε των κοινωνικών δραστηριοτήτων δεν αντιμετωπίζεται μια πανδημία, πολύ περισσότερο όταν από την αρχή της, οι επιστήμονες τόνιζαν ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Χρειάζονται μέτρα δημόσιας υγείας τα οποία δυστυχώς δεν ελήφθησαν και δεν γίνεται να ληφθούν σε δέκα μέρες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά του δημόσιου συστήματος υγείας να αποδείξει ποιες είναι οι κύριες οδοί μετάδοσης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μία σοβαρή επιδημιολογική μελέτη που να καταγράφει την επιβάρυνση από το σύστημα εκπαίδευσης ή από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης, ένα από τα κυριότερα συστατικά της δημόσιας υγείας είναι η αγωγή υγείας. Δεν περιμένεις ο κόσμος να ενημερωθεί και να λάβει τις αποφάσεις του, ούτε από το facebook και το Instagram, ούτε από τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Χρειάζεται οργανωμένη παρέμβαση αγωγής υγείας που να έχει ξεκάθαρο επιστημονικό μήνυμα το οποίο να απευθύνεται σε κάθε πληθυσμιακή ομάδα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.

Αυτό που φοβόμαστε είναι να μην ξανασυμβεί ο κατακλυσμός εισαγωγών που είχαμε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, ξέρουμε τι να κάνουμε με τη χορήγηση οξυγόνου υψηλής ροής και με τις ΜΕΘ. Το ζήτημα όμως είναι οι ΜΕΘ να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργίας, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς και να μην εισάγονται ασθενείς τελευταία στιγμή γιατί περιμένουν εκατοντάδες να πάρουν σειρά».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…