pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Η κυβέρνηση χαρίζει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Παραίτηση» του Δημοσίου χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τη μη συμμετοχή του Δημοσίου στην ΑΜΚ της ΔΕΗ «που σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης».

Την αντίθεση της εκφράζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις αποφάσεις για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ με τους όρου που γίνεται, «δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου» το οποίο ισοδυναμεί με «παραίτησή» του και «σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας».

Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, η αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης να «χαριστεί» η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη της αλήθειας που λέει ότι «ο κατήφορος δεν έχει τέλος» τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο 'ακριβά ασημικά' της».

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει επίσης ότι «η απόφαση της Διοίκησης γίνεται κατ΄εντολήν της κυβέρνησης, η οποία και θα έχει πλέον την βαρύτατη ευθύνη για την απώλεια της ΔΕΗ, μιας εταιρίας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού οικονομικής ανάπτυξης, που καμιά χώρα δεν θα έπρεπε να εγκαταλείπει ως βορά στα τρωκτικά των αγορών και τους «τζάμπα μάγκες» που επενδύουν, με εγγυημένα έσοδα, σε επιχειρήσεις μονοπωλιακού χαρακτήρα όπως ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόσφατα, και ο ΑΔΜΗΕ μερικά χρόνια πριν». 

 «Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο 'ακριβά ασημικά' της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ, με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με «παραίτησή» του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας».  

Παράλληλα τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι στον Ομιλο ΔΕΗ πέρα από το σοκ που ένιωσαν από την είδηση για την «απώλεια» της Επιχείρησης αισθάνονται και προδομένοι: Οι υποσχέσεις του κ.Στάσση για ανάπτυξη και έναν νέο κύκλο ανάπτυξης με υψηλή κερδοφορία ήταν κενές περιεχομένου και ψευδεπίγραφες... «Μια συρρικνωμένη ΔΕΗ, ένα “κουφάρι” που θα άγεται και θα φέρεται από την …ευρεία διασπορά, πόσο αξιόπιστα μπορεί να συμβάλει στα δημόσια έσοδα και γενικότερα στο δημόσιο συμφέρον;».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου