Tsiogas ΒΑΝΝΕΡ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 001

σ

Π. Πέρκα: «Εκχώρηση ενεργειακών εργαλείων, καθυστερημένη νομοθέτηση για ενεργειακή απόδοση και διάθεση ποσοτήτων λιγνιτικής παραγωγής με πολλά ερωτηματικά» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εισήγηση της Βουλευτή Φλώρινας και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Π. Πέρκα στην Α’ Επιτροπή της Βουλής για το Σ/Ν

του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας «Ενσωμάτωση Οδηγιών και τροποποιήσεων του Ε.Κ. και του Συμβουλίου της 11.122018 για την ενεργειακή απόδοση, καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας»

Η κ. Πέρκα ξεκίνησε την παρέμβασή της με το θέμα της ακρίβειας και της απορρύθμισης της αγοράς ενέργειας.

«Εν μέσω λοιπόν ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, αντί να προστατέψετε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις μειώνοντας τον ΕΦΚ, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό, δεν ξέρει κανείς – ούτε εσείς μάλλον- πώς θα υπάρξει στήριξη, πόσο είναι το ποσό και από πού θα λείψει και σε ποια περίοδο αφορά.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ακρίβεια στο ρεύμα, δεν κάνουν ρύθμιση της αγοράς, αλλά με απλά λόγια η κυβέρνηση από έναν κρίσιμο λογαριασμό για την ενεργειακή μετάβαση επιδοτεί και δεν μειώνει την ακρίβεια, προστατεύοντας όσους ευθύνονται για την ακρίβεια.»

«Η διαρκής επιβάρυνση των καταναλωτών συμβαίνει σχεδόν από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 προχώρησε σε αυξήσεις περί το 20% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η κατάρρευση των τιμών καυσίμων το πρώτο εξάμηνο του 2020 δεν μετακυλίστηκε στους καταναλωτές, αλλά οδήγησε σε υπερκέρδη των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, καθώς πουλούσαν ακόμη και τέσσερις (4) φορές πάνω από τη χονδρική τιμή.

Το Νοέμβριο του 2020 είχαμε νέο κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με «παιχνίδια» στην αγορά εξισορρόπησης, λόγω της εκκίνησης του Χρηματιστηρίου Ενέργειας χωρίς επαρκή εποπτεία (ο μηχανισμός παρακολούθησης και εποπτείας της αγοράς της ΡΑΕ που προβλέφθηκε με νομοθετική ρύθμιση μόλις τον Ιούλιο 2021, δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα).

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ μείωσε τα τιμολόγια κατά 12%, παρείχε πρωτοφανείς διευκολύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στήριξε αγρότες και βιομηχανία, έλαβε μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεθοδευμένη παραχώρηση της πλειοψηφίας του Δημοσίου στη ΔΕΗ και στην εκχώρηση των δικτύων φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ) που μέχρι χθες ανήκε στη ΔΕΗ και συνεπώς, κατά πλειοψηφικό ποσοστό, στον ελληνικό λαό.

«Η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων ενεργειακών εργαλείων δεν είναι ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε ένα Πράσινο μέλλον.

Οι «επενδυτές» δεν αναλαμβάνουν κανένα επενδυτικό ρίσκο, αντίθετα μόνο σταθερά εγγυημένα έσοδα με αποδόσεις που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Τα έσοδα αυτά πλέον τα χάνει το Δημόσιο.

Ακόμα και στην εποχή των μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και αντιστάθηκε στις απαιτήσεις των θεσμών που ζητούσαν την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι γίνεται και αλλιώς, ότι είναι προϋπόθεση ο δημόσιος χαρακτήρας των δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, «εργαλεία» που ιδεοληπτικά η κυβέρνηση ΝΔ επιμένει να παραχωρήσει σε ιδιώτες».

Σε ό,τι αφορά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση, τόνισε την μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης, ενώ η Επιτροπή με βάση τον νέο στόχο για το 2030 δημοσίευσε τον Ιούλιο του 2021 το πακέτο «Fit for 55», όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η πρόταση αναθεώρησης της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση.

«Σήμερα ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή τρέχουν Προγράμματα, χωρίς να έχει προηγηθεί η υιοθέτηση των απαιτούμενων σχετικών κριτηρίων, αφού δεν έχει ενσωματωθεί μια τόσο σημαντική Οδηγία. Όπως το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, το οποίο, παρά τη δεδομένη δημοφιλία του, δεν πήγε και πολύ καλά και είναι κρίμα, γιατί αυτή τη φορά η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή της και για πρώτη φορά μεγάλο απόθεμα χρηματοδότησης.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση η κυβέρνηση έχει να επιδείξει μόνο μεμονωμένα εγχειρήματα και επιδοματικές πολιτικές, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρόγραμμα ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’.

Τι γίνεται το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ; Ποια δομή το παρακολουθεί; Ασχολείται η πολιτεία; Στον προϋπολογισμό του 2020 ούτε ευρώ!»

Γενικώς διαπιστώνεται ένδεια της πολιτικής ΝΔ στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης.

Ακόμα και σε αυτήν την Οδηγία αντικαθιστάτε μεν άρθρα, αλλά δεν υπάρχει αναφορά σε σημεία της Οδηγίας – και κυρίως στο σκεπτικό της. Ότι δηλαδή η ενεργειακή απόδοση θα πρέπει να αναγνωρισθεί ως καίριο στοιχείο και προτεραιότητα των μελλοντικών αποφάσεων για επενδύσεις στις ενεργειακές υποδομές της Ένωσης. Επίσης ότι για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα ενεργειακής απόδοσης μειώνουν την ενεργειακή ένδεια κατά τρόπο βιώσιμο, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας των μέτρων αυτών, καθώς και η οικονομική προσιτότητά τους για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές και να εξασφαλίζεται επαρκής οικονομική υποστήριξη για τα εν λόγω μέτρα σε επίπεδο κράτους μέλους.

Ελπίζουμε να έχετε πιο γρήγορα αντανακλαστικά σχετικά με την προσαρμογή στη νέα πρόταση της Επιτροπής που εστιάζει περισσότερο στην άμβλυνση της ενεργειακής φτώχειας και στην ενδυνάμωση των καταναλωτών».

«Οι δε ρυθμίσεις για τις ενεργειακές κοινότητες (ΕΚΟΙΝ) σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιούργησε ο Υπουργός τον Ιούλιο του 2021 και βέβαια δεν διορθώνουν τα τραγικά λάθη του κ. Χατζηδάκη με το Ν. 4759/2020 που επέβαλε την ένταξη όλων των ΕΚΟΙΝ σε διαγωνιστικές διαδικασίες με ασφυκτικές προθεσμίες, δυσμενέστερες σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα ΑΠΕ. Το βασικό αίτημα τοπικών φορέων και ΜΚΟ για την τροποποίηση του N.4759/2020 και κυρίως το άρθρο 7 παρ. 3ε του Ν. 4414/2016 που προστέθηκε με τον Ν.4759/2020 δεν ικανοποιήθηκε.

Ως «αγκάθι» παραμένει και η έντονη δυστοκία στη διάθεση ηλεκτρικού χώρου για την ανάπτυξη μικρών έργων ΑΠΕ από ΕΚΟΙΝ (δημοτικές και πολιτών) και περιμένουμε να δούμε πώς θα ενισχυθούν οι ενεργειακές κοινότητες στις λιγνιτικές περιοχές από τους πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου 2021- 2027 και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και άλλων τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων και φυσικά από την ενεργοποίηση των πόρων του Πράσινου Ταμείου, πόροι ήδη δεσμευμένοι από το 2018 για την ενίσχυση των ΕΚΟΙΝ στις λιγνιτικές περιοχές και να διασφαλιστεί η συνέχιση αυτής της πηγής χρηματοδότησης και τα επόμενα χρόνια. (6% που έγινε 1% από ΝΔ το 2020)».

Πολλά προβληματικά σημεία σημείωσε και για την υπόθεση Anti-Trust αφού η ΔΕΗ προκειμένου να επιλυθεί το περίφημο anti trust case, δηλαδή η υποχρέωση της ΔΕΗ να ανοίξει τη λιγνιτική παραγωγή της σε τρίτους, θα μπορεί να διαθέσει τα προθεσμιακά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχονται από τις λιγνιτικές μονάδες της  στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, αλλά και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό «European Energy Exchange AG».

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Πώς αυτό βοηθάει την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού; Και πώς αυξάνεται η ρευστότητα της εγχώριας προθεσμιακής αγοράς, όταν οι λιγνιτικές ποσότητες διατίθενται στην αγορά της Ευρώπης;

Επίσης, γιατί η ΔΕΗ προχώρησε σε διάθεση ποσοτήτων λιγνιτικής παραγωγής στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 χωρίς θεσμικό πλαίσιο, αφού τώρα ξεκινάει η διαδικασία θεσμοθέτησης και εν κρυπτώ σχεδόν, αφού σύμφωνα με παράγοντες της εγχώριας αγοράς δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση και ολοκληρώθηκε σε διάστημα 10 λεπτών, μεταξύ 18:30 και 18:40;

Για τα υπόλοιπα άρθρα σημείωσε: «Στο πεδίο των ελέγχων επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά η δυσανεξία της κυβέρνησης προς τους μηχανισμούς ελέγχου. Υποβαθμίζεται η Ειδική Γραμματεία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε Γενική Διεύθυνση του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, χωρίς να έχει ενσωματώσει και τα άλλα τμήματα Δόμησης, Ενεργείας και Μεταλλείων.

Ξαναβλέπουμε απόσυρση του δημοσίου και εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα και χαλάρωση στο θέμα των προστίμων. Σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, πρέπει να επισημάνουμε ότι με το ν/σ γίνεται πιο ελαστική η εφαρμογή, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποιος να συνεχίσει να ρυπαίνει για έως και 5 χρόνια. Επίσης είναι προβληματική η υποκειμενική διάγνωση, καθώς η επιβολή αλλά και το ύψος του προστίμου γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Κ. Υπουργέ η πλημμυρισμένη Εύβοια αποδεικνύει την καταστροφική πολιτική σας στον τομέα της δασικής προστασίας… άλλωστε οι δασικοί χάρτες κοντεύουν να γίνουν σύντομο ανέκδοτο με τις αέναες παρατάσεις».

Δημοφιλή Νέα

«Μεσόβουνο 1941-2021 - 80 χρόνια από την σφαγή…» Δείτε τώρα το αφιέρωμα του kozani.tv και της εκπομπής «Θέσεις & Αντιθέσεις» (video)
Μεσόβουνο «1941-2021 - 80 χρόνια». Η Παναγιώτα Παρασκευά απαγγέλει ένα ποίημα της για το μαρτυρικό χωρίο
Μεσόβουνο 23 Οκτωβρίου1941 - 80 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή | Μια υπόσχεση, δεν πρόκειται να ξεχάσω, δεν πρόκειται να συγχωρήσω !
Ο Στέργιος Μπαρτζώκας, δάσκαλος στο Μεσόβουνο το 1978 - 79, θυμάται το πρώτο επίσημο μνημόσυνο προς τιμήν των εκτελεσμένων από τους Γερμανούς (δείτε το video)
Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Στη συζήτηση για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα της Μετάβ…

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)

Πόσο εφικτή είναι μια ουσιαστική, κοινή Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια; (του Μιχάλη Ψύλου)


Σε μια σύνοδο κορυφής με μεγάλη συμβολική σημασία συγκ…

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή για τη Δυτική Μακεδονία:
Δημήτρης Κουτσούμπας:

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Γέννημα θρέμμα του συστήματος ο φασισμός" (video)


Στην αποφυλάκιση Πατέλη, στη δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα