pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σφοδρή επίθεση των αντιπολιτεύσεων στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης για την αποτυχία στην διαχείριση των θεμάτων της απολιγνιτοποίησης (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μιχόπουλος: Είναι ξεκάθαρο ότι τα έχετε ξεπουλήσει όλα και δυο χρόνια τώρα μας χορτάσατε ψέμματα και υποσχέσεις, κοιτάτε μόνο την διεκπεραίωση

των προσωπικών σας ζητημάτων, δεν εφαρμόσατε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημ. συμβουλίων και πρέπει να κινηθούν εις βάρος οι διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος, δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, τα ξεπουλήσατε όλα, δυστυχώς θα αποτελείτε μια θλιβερή παρένθεση για τον τόπο μας.

Αποστολόπουλος: Δεν μπορέσατε να καλύψετε το πρόβλημα της πόλης , να την υπερασπιστείτε, αφήστε τους όμορους δήμους να κυριαρχήσουν, δεν μπορέσατε να προστατέψετε τα συμφέροντα της πόλης που είστε δήμαρχος , γι αυτό σας καλώ να παραιτηθείτε.

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με μοναδικό θέμα: Ενημέρωση για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα, του Προέδρου ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη και λοιπών Κυβερνητικών Παραγόντων στο Δήμο Μεγαλόπολης, στις 21/09/2021.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε αναφορά σε όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης και ενημέρωσε το συμβούλιο ότι ο υπουργός κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του ότι τελικά μπαίνουν στο πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και οι όμοροι δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος δυστυχώς προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο και να υποβαθμίσει την σημασία κάποιων γεγονότων, αναφερόμενος στην επίσκεψη Παπαθανάση και Μουσουρούλη ανέφερε ότι είναι επιεικώς αστείο να λέγεται ότι έγινε στα κρυφά την στιγμή που έξω από το Δημαρχείο ήταν 5 Mercedes και 10 αστυνομικοί. Καμία κουβέντα βέβαια στο γεγονός ότι κράτησε κρυφή από τους πολίτες την επίσκεψη του υπουργού , καμία κουβέντα ότι πρόσφερε κάλυψη στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την ώρα που αυτός του ανακοίνωνε ότι η Μεγαλόπολη υποβαθμίζεται.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος έκανε σύγκριση με την επίσκεψη Παπαθανάση στην Δυτική Μακεδονία στις 14 Σεπτεμβρίου και είπε ότι και εκεί συνάντησε μόνο τους δημάρχους. Ξέχασε όμως πάλι να πει ότι εκείνη η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί επίσημα από τους τοπικούς δήμους αρκετές ημέρες πριν. Εδώ στην Μεγαλόπολη δεν υπήρχε καμία αναφορά, καμία ανακοίνωση, αυτό είναι το μεμπτό. Αυτό σημαίνει ότι έγινε στα κρυφά.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ενημέρωσε το συμβούλιο ότι τις επόμενες 2-3 εβδομάδες βγαίνει το πρόγραμμα επιχορήγησης από το ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση των λεβήτων και των εσωτερικών εγκαταστάσεων με φυσικού αερίου. Θα είναι πολύ μεγάλο ανέφερε και θα είναι χωριστά για τους πολίτες , για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα δημόσια κτίρια. Όπως δήλωσε το έργο του φυσικού αερίου είναι ένα έργο τετραετίας και φτάσει τα 20 εκατ ευρώ.

Δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου Μεγαλόπολης:

Στην διαδικασία των ερωτήσεων τέθηκαν πολλά θέματα από τους συμβούλους Κουρουνιώτη, Γιώτη, Κακκαβά , κυρίως για αναφορές στα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΣΔΑΜ που αναφέρουν ότι στα αποτελέσματα της διαβούλευσης δεν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, σε λεπτομέρειες για την επίσκεψη Παπαθανάση, για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, το βιομηχανικό πάρκο και πολλά ακόμα. Επίσης έγιναν ερωτήσεις από τον Φώτη Καρατζαφέρη για την μορφή των κινήτρων, για τα ποσοστά των επιχορηγήσεων και την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων της Μεγαλόπολης για να συμμετέχουν στα προγράμματα.

δείτε τις ερωτήσεις των συμβούλων:

Ο Κώστας Μιχόπουλος έκανε σφοδρή επίθεση στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, το κατηγόρησε ότι επέλεξε να αντιμετωπίσει μόνος του τα θέματα της απολιγνιτοποίησης , ότι κινήθηκε στα κρυφά, ότι αγνόησε αποφάσεις του συμβουλίου γιατί ήθελε να κάνει τις δικές του προσωπικές συμφωνίες , ότι έκανε προσωπικά ρουσφέτια, μίλησε για καλοστημένη προπαγάνδα Νίκα-Χριστογιαννόπουλου με την ανακοίνωση των 10 μεγάλων εμβληματικών έργων. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μεγαλόπολης του είπε χαρακτηριστικά:

Είναι ξεκάθαρο ότι τα έχετε ξεπουλήσει όλα και δυο χρόνια τώρα μας χορτάσατε ψέμματα και υποσχέσεις, κοιτάτε μόνο την διεκπεραίωση των προσωπικών σας ζητημάτων, δεν εφαρμόσατε τις ομόφωνες αποφάσεις των δημ. συμβουλίων και πρέπει να κινηθούν εις βάρος οι διαδικασίες για παράβαση καθήκοντος, δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας, τα ξεπουλήσατε όλα, δυστυχώς θα αποτελείτε μια θλιβερή παρένθεση για τον τόπο μας.

δείτε την τοποθέτηση Μιχόπουλου:

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ανέφερε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για την επίσκεψη Παπαθανάση – Μουσουρούλη – Νίκα στην Μεγαλόπολης γιατί κάποιοι από τον δήμο δεν ήθελαν να είναι παρούσες οι αντιπολιτεύσεις. Μίλησε επίσης για τις αναφορές ότι θα μπει στην δίκαιη μετάβαση και η βιομηχανική περιοχή της Σπερχογείας στην Καλαμάτα, έκανε αναφορά σε όλες τις ανακοινώσεις για έργα και ότι όσα έργα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

δείτε την τοποθέτηση Τσιριγώτη:

Ο Γεώργιος Κατσιρούμπας μίλησε για το έργο του φυσικού αερίου και ότι είναι πολλά τα 20 εκατ ευρώ, αν δεν υπήρχε η Τηλεθέρμανση θα λέγαμε, πολύ καλό έργο το φυσικό αέριο. Εξέφρασε την απορία του γιατί να αναλάβει η ΕΤΒΑ την δημιουργία του βιομηχανικού πάρκου. Έκανε κριτική και στον κ. Νίκα που φαίνεται ότι κάνει κάποια έργα σε άλλες περιοχές αλλά όχι στην Μεγαλόπολη. Φτιάξτε κ. δήμαρχε τα μικρά καθημερινά θέματα της πόλης και μετά να μιλήσουμε και για τα μεγαλεπήβολα έργα, είπε χαρακτηριστικά. Οι κυβερνώντες δεν θέλησαν να μας συναντήσουν γιατί δεν έχουν τι να μας πουν , ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

δείτε την τοποθέτηση Κατσιρούμπα:

Στο τέλος έγιναν τοποθετήσεις των συμβούλων , ο Γιώργος Αποστολόπουλος κάλεσε τον δήμαρχο να παραιτηθεί λέγοντας του : Δεν μπορέσατε να καλύψετε το πρόβλημα της πόλης , να την υπερασπιστείτε, αφήστε τους όμορους δήμους να κυριαρχήσουν, δεν μπορέσατε να προστατέψετε τα συμφέροντα της πόλης που είστε δήμαρχος , γι αυτό σας καλώ να παραιτηθείτε.

Ο Χρήστος Μανιάτης μίλησε για την ανάγκη να δοθεί σημασία στα θεσμικά μέτρα που θα ωφελήσουν κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις.

Ο Σταύρος Αθανασόπουλος έκανε και αυτός σκληρή κριτική στον δήμαρχο Μεγαλόπολης , ότι αγνόησε τις αποφάσεις του συμβουλίου και υποστήριξε την διακριτή διαφορά, ότι υπήρχε απουσία διάθεσης συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις , ότι έκανε κρυφές συναντήσεις. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι επιθυμούμε όλοι να γίνουν επενδύσεις και θα έχετε την στήριξη μας , αρκεί αν φέρουν θέσεις εργασίας ώστε ο τόπος να κρατήσει τους νέους. Μίλησε επίσης για την εγκατάλειψη της Φαλαισίας από την δημοτική αρχή.

Ο Πολύβιος Κακκαβάς μίλησε για την απουσία ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου, για το ότι δεν έγινα πιέσεις για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για την Μεγαλόπολη και ότι δεν έγινε τίποτα με την ανακύκλωση.

δείτε τις τοποθετήσεις των συμβούλων:

ΠΗΓΗ: kafeneio-megalopolis.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…