pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τρία χρόνια χωρίς δικαιοσύνη: Σήμερα ξεκινάει η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οργανώσεις και φορείς καλούν σήμερα σε συγκέντρωση για τον Ζακ για τη Zackie στο Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4, από τις 9 το πρωί. 

Να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για την βάναυση δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από τρία χρόνια, ζητούν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικοί φορείς κι απλοί πολίτες.

Σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, όπου ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο χτυπημένος ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, αφού πρώτα λιντσαρίστηκε και χτυπήθηκε βάναυσα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η Πρωτοβουλία Justice for Zak/Zackie, κι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (Δέγλερη 4) για τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει μάλιστα ζητήσει να συμμετέχει ως επίσημος παρατηρητής στην δίκη που ξεκινά σήμερα, τρία χρόνια μετά το έγκλημα. «Η πρακτική αυτή είναι συνδεδεμένη με τα διεθνή πρότυπα δίκαιης δίκης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σε δημόσια ακρόαση και της αρχής της δικαιοσύνης. Η δίκη αυτή είναι σημαντική καθώς σχετίζεται με θεμελιώδεις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης του κράτους να προστατεύει το δικαίωμα στη ζωή», όπως αναφέρεται σχετικά.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι επίσης ότι «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ακτιβιστής, drag-queen, και υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των οροθετικών ανθρώπων. Έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2018 έπειτα από εξαιρετικά βίαιη επίθεση που δέχτηκε αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του, ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη».

ΠΗΓΗ: www.rosa.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: Στους 32.226 οι νεκροί

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: Στους 32.226 οι νεκροί


Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: