pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Επίσκεψη του Βουλευτή ΝΔ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στον «νέο» ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα της Μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή, ο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ αποτελεί ατράνταχτο παράδειγμα και επιχείρημα.

Είναι μία Μονάδα για την οποία όλοι ξέραμε ότι είχε εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης της, ότι λειτουργούσε με μονομερή παράταση, ότι ήταν ζημιογόνα για τη ΔΕΗ, ότι, πρακτικά, έμενε ανοιχτή για να υποστηρίζει την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας.

Κι όμως, μέχρι πριν λίγο καιρό, λύση για το τι θα την διαδεχόταν, δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη αγωνία στις τοπικές κοινωνίες και σκεπτικισμός για τη λεγόμενη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Τελικά, βρέθηκε λύση και έτσι η Πτολεμαΐδα δεν έμεινε από καύσιμο.

Στη θέα του κλειστού ΑΗΣ, κάποιοι βλέπουν την ερήμωση της περιοχής μας, άλλοι το αποτέλεσμα της απρονοησίας μας και κάποιοι άλλοι ότι, αντί να σκιαμαχούμε, πρέπει να βρούμε απαντήσεις στα προβλήματα και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που φέρνει μαζί της η Μετάβαση.

Αυτό συμβαίνει και με τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Όπως τον ξέραμε πράγματι έκλεισε, αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος λειτουργίας του. Όμως, κάτι νέο γεννιέται στη θέση του. Ηλεκτρολέβητες που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση στη μεταβατική περίοδο και αμέσως μετά συμπαραγωγή θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας, που θα τροφοδοτεί τρεις πόλεις και τα περίχωρά τους, πιο κάτω λέβητες φυσικού αερίου, ένα Φ/Β πάρκο, ίσως μια αντλησιοταμίευση, μία μονάδα μπαταριών.

Κι έτσι, στη θέση του παλιού ατμοηλεκτρικού σταθμού, μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο και μοναδικό για τον πλουραλισμό του ενεργειακό hub, παράδειγμα γι' αντιγραφή.

Συνεπώς, ο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ στην πραγματικότητα ξανανοίγει!

Ως περιοχή αποδείξαμε για μία ακόμα φορά ότι διαθέτουμε το δυναμικό και την τεχνογνωσία για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις.

Μπήκε, λοιπόν, άλλη μια κρίσιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο ψηφιδωτό της ενεργειακής και αναπτυξιακής μετάβασης του τόπου μας. Θα χρειαστούν και άλλες πολλές. Με ομοψυχία και κοινή προσπάθεια θα μπουν και οι υπόλοιπες, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα νέα δεδομένα στη δυναμική αυτή διαδικασία.

Για την αναλυτική ενημέρωση στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο νέο ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή Δραστηριοτήτων Αλέκο Σουμελίδη, τον Τομεάρχη Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στη Δ.Ν.Δ.Π. Αθανάσιο Τσαλιάνη και τον Τομεάρχη Μελετών και Τεκμηρίωσης Παντελή Χατζή, και να συγχαρώ όλα τα στελέχη και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι στην κρίσιμη αυτή καμπή και σε συνθήκες αβεβαιότητας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης