pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δημήτρης Κουτσούμπας: "Γέννημα θρέμμα του συστήματος ο φασισμός" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην αποφυλάκιση Πατέλη, στη δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου, στην επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου, στη θεωρία των δύο άκρων αναφέρθηκε

ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του από τα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Η πρόσφατη αποφυλάκιση του εγκληματία, ναζί, χρυσαυγίτη Πατέλη, η δίωξη ενάντια στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο από ακροδεξιά στοιχεία, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών συμμοριών, συνολικότερα η προώθηση με κάθε ευκαιρία της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων αποδεικνύουν ότι η αστική δημοκρατία, το αστικό κράτος δεν είναι το αντίδοτο στον φασισμό. Αντίθετα γεννάει και θρέφει τον φασισμό. Είναι ο φασισμός γέννημα και θρέμμα του ίδιου σάπιου συστήματος, αυτού δηλαδή που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει. Γι’ αυτό τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν την ιστορική μνήμη, διατηρούν την ιστορική μνήμη, προωθούν την ιστορική γνώση και κυρίως αξιοποιούν την ιστορική πείρα, την οποία πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές.»

Η Έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (πάρκο Ελευθερίας) έως 30/10, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και κατόπιν θα μεταφερθεί στη Νίκαια, στον πολυχώρο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ».

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από τον Τελικό Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Ο επίλογος της αστυφιλίας (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)

Ο επίλογος της αστυφιλίας (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


Ολοένα και περισσότερο παρατηρούμε την μετακίνηση των…

Νίκος Κατακαλίδης - Προπονητής Εορδαϊκού: «Το θέλαμε πάρα πολύ το Κύπελλο, είναι ένας σημαντικός τίτλος για εμάς» (video)
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»