pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ο Γιώργος Κύρτσος εκθέτει την κυβέρνηση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ασκεί σταθερά σκληρή κριτική ση διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ποτέ δεν του έχει απαντήσει κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος συνεχίζει να εκφράζει την άποψή του με την οποία συμφωνούν αρκετοί στο εσωτερικό της ΝΔ που όμως δεν τολμούν να το πουν δημόσια για να μην βρεθούν στη δυσμένεια της ομάδας Μητσοτάκη.

Οι τελευταίες αναρτήσεις του είναι χαρακτηριστικές:

«Σε 48 ώρες είχαμε 196 θανάτους από COVID-19. Οι 100 θάνατοι το 24ωρο “ρουτίνα”. Η αντιμετώπιση του κινδύνου θα γίνει,αναπόφευκτα,1η προτεραιότητα. Η χαλαρότητα,το κλείσιμο του ματιού σε κατηγορίες ψηφοφόρων,η ψευδαίσθηση οικονομικής κανονικότητας δεν αντέχουν τέτοιες απώλειες».

«Φαρσο-τραγωδία η κατάσταση στην Ελλάδα. Επιμένουμε στην κουτοπονηριά παρά τις καθημερινές εκατόμβες. Η Εκκλησία δεν δέχεται να ελέγξει εάν οι εκκλησιαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι Το αφήνει σε αστυνομικούς που μπορεί να είναι ανεμβολίαστοι. Μικρά κόλπα την ώρα του μεγάλου κινδύνου».

«Από το Σεπτέμβριο του 2020,οπότε εκδόθηκε το βιβλίο μου, “Στον Λαβύρινθο της πανδημίας”, εντατικοποίησα παρεμβάσεις υπέρ αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας. Εκτίμησα σωστά τον κίνδυνο. Ορισμένοι δυσαρεστήθηκαν,άλλοι με λασπώσανε. Δυστυχώς δεν σώσαμε όσους μπορούσαμε».

«Οι 105 θάνατοι σε ένα 24ωρο δεν ήλθαν μόνοι τους. Προηγήθηκαν η επικίνδυνη χαλάρωση, οι ανεπαρκείς έως τυπικοί έλεγχοι, δοξολογίες, παρελάσεις, νυχτερινά κέντρα, ντέρμπι με οπαδούς. Ξεκινήσαμε κατά της πανδημίας δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, συνεχίζουμε υποτιμώντας την».

«105 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από την πανδημία και πάνω από 600 στις ΜΕΘ. Η κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη,μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη Η κυβερνητική ηγεσία πρέπει να αλλάξει αφήγημα και να υιοθετήσει ρωμαλέα και αποτελεσματική πολιτική για την αντιμετώπιση του μεγάλου κινδύνου».

Ο Γ. Κύρτσος διαφώνησε και με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τη Βουλή για τη στήριξη υγειονομικών, συνταξιούχων και ΑμΕΑ.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι 10% του ΑΕΠ. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε προ ημερών ότι δεν υπάρχει «μέρισμα» από έλλειμμα. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση δίνει επιδόματα 400 εκατ ευρώ τα Χριστούγεννα. Και η αντιπολίτευση τα χαρακτηρίζει “ψίχουλα”. Συμπεριφορές της προ-μνημονίου εποχής».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα

Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα


Σοβαρός τραυματισμός 39χρονου οικοδόμου σημειώθηκε σ…

Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.