pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΕΟΔΥ: Εκτός ημερήσιων ανακοινώσεων 186 θάνατοι

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σύστημα έχει κάνει ο ΕΟΔΥ την απόκρυψη των νέων θανάτων, αφού από τον περασμένο Ιούνιο έχουν ανακοινωθεί 186 λιγότεροι θάνατοι από αυτούς που έχουν καταγραφεί.

Αίσθηση προκάλεσε τη Δευτέρα η διάσταση στους ημερήσιους θανάτους που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και στον συνολικό αριθμό των απωλειών, καθώς παρατηρήθηκε μία απόκλιση 7 θυμάτων. Αργά το βράδυ ο ΕΟΔΥ διόρθωσε το λάθος του, διευκρινίζοντας ότι υπήρξε καθυστερημένη ενσωμάτωση των συγκεκριμένων θανάτων.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός και δεν αφορά μόνο μία ημέρα. Από τις 12 Ιουνίου έχει επιβεβαιωθεί ότι εκτός ημερήσιας έκθεσης του ΕΟΔΥ έχουν μείνει 186 θάνατοι! Αυτός ο αριθμός προκύπτει από την αφαίρεση των συνολικών θανάτων με αυτούς της προηγούμενης ημέρας και τη σύγκριση με τον αριθμό που δίνει ως ημερήσιους θανάτους ο ΕΟΔΥ. Για παράδειγμα, στις 12 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν 21 θάνατοι. Ωστόσο, με την αφαίρεση προέκυψε ότι οι απώλειες ήταν 24.

Από τότε συνολικά σε 55 ημέρες έχουμε λανθασμένο αριθμό ημερήσιων θανάτων στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ. Ο μεγαλύτερος αριθμός που δεν έχει ενσωματωθεί είναι οι 14 νεκροί στις 14 Σεπτεμβρίου - όταν ανακοινώθηκαν 31, αλλά στο σύνολο προστέθηκαν 45. Στις 31 Αυγούστου εκτός έκθεσης έμειναν 13 συμπολίτες μας που κατέληξαν. Στις 24 Αυγούστου, 12 θάνατοι. Στις 28 Ιουνίου, στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 3 Νοεμβρίου, 10 νεκροί δεν μπήκαν στην ημερήσια αναφορά. Τις υπόλοιπες μέρες ο αριθμός είναι μονοψήφιος.

Ακόμα και χθες, μετά τον σάλο για το λάθος της Δευτέρας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 91 θανάτους, ενώ στο σύνολο προστέθηκαν 92 απώλειες.

Η εξήγηση του ΕΟΔΥ

Σε διευκρινιστική ενημέρωση στις 11 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ αποδίδει τις αριθμητικές διαφορές στα κρούσματα και στους θανάτους στην καθυστερημένη δήλωση στο εθνικό μητρώο ασθενών με Covid-19. Επίσης, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων επικαιροποιείται συνεχώς ανεξάρτητα από τον αριθμό των νέων, λόγω των καινούργιων στοιχείων που προκύπτουν.

Ανάλογα ισχύει και όταν υπάρχουν καθυστερημένες δηλώσεις θανάτων στο Εθνικό Μητρώο Covid-19, επισημαίνει ο Οργανισμός. Τυχόν διαφορές αφορούν επικαιροποιημένα στοιχεία και όχι διαφορετικές εκτιμήσεις.

Βούτυρο στο ψωμί των αρνητών

Τα συγκεκριμένα λάθη μπορεί να είναι είτε, όπως εξηγεί ο ΕΟΔΥ, από νέα στοιχεία και καθυστερημένες δηλώσεις είτε από ανεπάρκεια λειτουργίας του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση, έχει δοθεί ένα επιπλέον πάτημα στους αρνητές του κορωνοϊού και του εμβολίου. Εξάλλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας υπάρχει αμφισβήτηση για την εγκυρότητα των δεδομένων. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο ΕΟΔΥ προβαίνει σε λάθη και θολώνει την εικόνα της πανδημίας, ηθελημένα ή όχι, δίνει την ευκαιρία σε τέτοιες φωνές να βρουν στήριγμα και επιχειρήματα.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: Στους 32.226 οι νεκροί

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: Στους 32.226 οι νεκροί


Έγκλημα χωρίς τέλος στη Γάζα: