kalomen834

stimolo BANNER 1

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο thepressproject.gr: Τα έξι άτομα, το κοινό που τα έβγαλε έξω και οι «μεταλλικές σοκοφρέτες» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Όπως καταλάβαμε στο τέλος, ήταν έξι άτομα. Ήταν η κυρία, τα δύο παιδιά τα ψωμωμένα ας πούμε, ένας κύριος πανέτοιμος να αρχίσει να γράφει με το κινητό, με το που η κυρία

"αυθόρμητα" θα παρενέβαινε και δύο ακόμα άτομα που θα το παίζανε άσχετοι αγανακτισμένοι και φώναζαν "δίκιο έχει η κυρία". Τα παιδιά όμως του θεάτρου που τους είδαν απ'έξω είπαν ότι όλοι αυτοί ήταν μία παρέα». Ο κωμικός, Χριστόφορος Ζαραλίκος, που είδε να εισβάλουν μπράβοι μαζί με μία παρουσιάστρια στη σκηνή της παράστασής του, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΤPP για τη στημένη επίθεση, το κοινό που τους πέταξε έξω από το θέατρο, κάτι «μεταλλικές σοκοφρέτες» που διέκρινε στις τσέπες των μπράβων, αλλά και τη σιωπή της Πολιτείας.

συνέντευξη στους Κωνσταντίνο Πουλή και Θάνο Καμήλαλη

Η Παρασκευή ξεκίνησε με τα νέα για ένα αδιανόητο γεγονός. Φανταζόσασταν ποτέ να διαβάζετε τίτλους όπως «η Σάσα Σταμάτη με δύο μπράβους είσεβαλε στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου»; Έχουμε δει άλλα θλιβερά παραστατικά, όπως κινητοποιήσεις χρυσαυγιτών στο θέατρο «Χυτήριο» το 2012, ενάντια στην παράσταση «Corpus Christi», παραθρησκευτικές οργανώσεις έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον» το 2017 στη Θεσσαλονίκη και μία παράσταση του Εθνικού, την «Ισορροπία του Νας» να κατεβαίνει μετά από αντιδράσεις γιατί περιείχε αποσπάσματα από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού. Δυστυχώς πλέον έχουμε και επίθεση σε θεατρική σκηνή γιατί γίνεται σάτιρα κατά ενός μεγαλοεπιχειρηματία, του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με τους μάρτυρες και το βίντεο.

«Όταν έχει ένας κανάλι στο Υoutube και κάνει και παραστάσεις stand up, είναι γνωστό ότι έχει όλη τη δύναμη να κάνει δολοφονία χαρακτήρα» σχολιάζει ειρωνικά ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο TPP, εξηγώντας ότι πέρα από την παρουσιάστρια, Σάσα Σταμάτη και τους δύο μπράβους που εμφανίζονται στο βίντεο να έχουν ανέβει επιθετικά στη σκηνή, προσπαθώντας να διακόψουν την παράσταση, η ομάδα των ατόμων ήταν συνολικά έξι. «Ήταν η κυρία, τα δύο παιδιά τα ψωμωμένα ας πούμε, ένας κύριος πανέτοιμος να αρχίσει να γράφει με το κινητό, με το που η κυρία “αυθόρμητα” θα παρενέβαινε και δύο ακόμα άτομα που θα το παίζανε άσχετοι αγανακτισμένοι και φώναζαν “δίκιο έχει η κυρία”. Τα παιδιά όμως του θεάτρου που τους είδαν απ’έξω είπαν ότι όλοι αυτοί ήταν μία παρέα. Ηταν εντελώς στημένο, οι άνθρωποι ήρθαν έτοιμοι γι αυτό που κάνανε».

Συνεχίζει τονίζοντας πως «το ουσιαστικό με αυτήν την υπόθεση είναι ένα: Το κοινό του έβγαλε έξω. Εννοείται πως ούτε εγώ ούτε το θέατρο έχουμε την ικανότητα, τα προσόντα, να πετάξουμε έξω μπράβους που έχουν έρθει να χαλάσουν μία παράσταση. Γιατί εμείς ούτε μπράβοι είμαστε, ούτε στις τσέπες μας έχουμε κάτι άλλο εκτός από ψιλά και μάσκα και ούτε πηγαίνουμε στο θέατρο προετοιμασμένοι για να παίξουμε ξύλο. Δεν είναι το θέατρο το μέρος που λέμε “έχε και λίγο το νου σου”»

Μάλιστα έκανε μία ειδική αναφορά στις τσέπες των δύο μπράβων: «Οι τσέπες των “παιδιών” ήταν φουσκωμένες, με σχήμα. Θέλω να πω ότι αν, ας πούμε, γεμίσεις τις τσέπες σου με σοκοφρέτες, θα έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα. Αν οι σοκοφρέτες είναι… μεταλλικές, έχουν άλλο σχήμα οι τσέπες τους. Αυτό που είδαμε ήταν πολύ κοντά στις μεταλλικές σοκοφρέτες. Και εκείνη την ώρα μου ψιθύρισε στο αυτί ο υπεύθυνος του θεάτρου και μου είπε “σε παρακαλώ πήγαινε πέντε μέτρα πίσω”. Προφανώς κάτι είδε. Μόλις πήγα πίσω, δεν υπήρχε κανείς να συγκρατήσει τον κόσμο. Εκεί λοιπόν ο κόσμος άρχισε να καταβαίνει από την πλατεία στη σκηνή και με χειρονομίες, γιούχες και τέτοια, τους πέταξε έξω».

Σχετικά με την ψυχραιμία που επέδειξε, ανέφερε πως «εγώ όπως φαίνεται και στο βίντεο, προσπάθησα όσο πιο ευγενικά μπορώ, πρέπει να το έχω πει 100 φορές τη φράση “σας παρακαλώ”. Εκείνη τη στιγμή έχεις την ευθύνη και των υπολοίπων ανθρώπων που βρίσκονται στο θέατρο. Γιατί δεν θες να τους συμβεί κάτι άσχημο, η άσχημη εικόνα που είδαν ήταν αρκετή. Δυστυχώς ήταν πάρα πολύ πιθανό να γίνει κάτι άσχημο».

Όσο για το τι ειπώθηκε και το εάν ο λόγος ήταν αναφορά στον Βαγέλλη Μαρινάκη, σχολίασε πως «αυτό φώναζε η κυρία εκείνη την ώρα. Όμως, εγώ όταν γράφω μία παράσταση, όπως η συγκεκριμένη που έγραψα με τον Πιτσιρίκο, δεν σκέφτομαι ποιο κομμάτι μπορεί να ερεθίσει κάποιον και να κάνει και να ράνει. Γιατί αλλιώς δεν θα έγραφα παράσταση, θα έγραφα το ψυχομπούκωμα του καθενός. Δεν πάει έτσι η δουλειά, η παράσταση έχει αρχή – μέση – τέλος. Ο λόγος στο θέατρο εκφέρεται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που είναι ο χώρος του θεάτρου, με ένα συγκεκριμένο ύφος που έχει ο ηθοποιός, για έναν συγκεκριμένο λόγο και στόχο. Το να απομονώσουμε ένα συγκεκριμένο κομμάτι, δεν είναι κριτική, δεν παίζουμε έτσι, δεν είναι έτσι η δουλειά μας, δεν κάνουμε αυτό. Οπότε δεν θα κάτσω να εξηγήσω, τι ήταν αυτό, γιατί αυτό γιατί εκείνο. Δεν σ’αρέσει; Μπορείς να φύγεις. Δεν σ’άρεσε καθόλου; Μπορείς να φύγεις και να φωνάξεις “αίσχος”. Σε προσέβαλα; Μπορείς να μου κάνεις μήνυση»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάσα Σταμάτη εμφανίστηκε αμετανόητη για την πράξη της σε ανάρτησή της «την τρέλα μου σαν άνθρωπο την ξέρετε όλοι. Δεν την έκρυψα ποτέ και ούτε πρόκειται να προσποιούμαι τη σοβαρή και την καθωσπρέπει, ούτε βέβαια θα μπω στα καλούπια που θέλουν μερικοί. Αυτή είμαι και σ’ όποιον αρέσω για τους άλλους δεν θα μπορέσω».

Υποστηρίζει επίσης πως «είναι γελοίο να μου λένε ότι κυκλοφορώ με μπράβους, αφού το μόνο που με συνοδεύει είναι η τρέλα μου και το αυτοκίνητό μου και κάποιες φορές και κανένας φίλος μου όπως έγινε χθες» ενώ προσπαθεί να δείξει πως ο λόγος της «αυθόρμητης» αντίδρασής της ήταν οι αναφορές στην πλημμύρα στη Μάνδρα. Ωστόσο, στο Υστερόγραφο της κάνει μία έμμεση αναφορά στον Μαρινάκη, χωρίς να τον κατονομάζει λέγοντας πως είναι «μυγιάγγιχτη για όσους ήταν εκεί βοηθώντας με πράξεις και χωρίς μεγάλα και ψεύτικα λόγια. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…». Ο Μαρινάκης είχε διαφημίσει πολύ τη «βοήθειά του στους πληγέντες της Μάνδρας» εκείνες τις ημέρες.

«Έλεγαν συνέχεια ότι ο Μαρινάκης βοηθάει ανθρώπους, ότι ο Μαρινάκης σώζει ανθρώπους και ρωτούσαν τον Ζαραλίκο γιατί δεν λέει τίποτα “για τον φίλο του τον Μελισσανίδη”» διηγήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην «Αυγή».

«Νομίζω ότι είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση για να ασχοληθεί μαζί μου ο Μητσοτάκης»

Ειδική αναφορά έκανε όμως και στη σιωπή της κυβέρνησης, πέρα από μία γενικόλογη ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο twitter, στον προσωπικό του λογαριασμό. «Γράφει για “αυτοδικία” χωρίς να περιγράφει πού, πώς, πότε. Δεν μπορείς να καταδικάσεις τη βία σε όποιο θέατρο κι αν έγινε. Μα δεν έγινε σε κάποιο θέατρο, έγινε σε ένα συγκεκριμένο θέατρο» σχολίασε σχετικά.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει βγάλει μία ανακοίνωση. Δεν παλεύονται οι άνθρωποι, το ότι είναι απολύτως άχρηστοι είναι δεδομένο. Το λέω και στα βίντεό μου. Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι αυτό, μιλάμε για το τυπικό, να περιγράψει το υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό, το πλαίσιο της χώρας που κυβερνάει. Δεν έχω την απαίτηση ο Μητσοτάκης να κάθεται να ασχολείται μαζί μου. Αν και δεν ασχολείται και με τίποτα σοβαρό, εγώ νομίζω ότι είμαι πολύ σοβαρή περίπτωση για να ασχοληθεί ο Μητσοτάκης. Παρόλα αυτά, ένας Πρωθυπουργός, που σίγουρα έχει μάθει τι έγινε, είναι αδιανόητο να μην έχει βάλει κάποιον, επίσημα, από την κυβέρνηση, να βγάλει μία ανακοίνωση ότι δεν είναι δυνατόν στα θέατρα να μπουκάρουνε μπράβοι. Αν δεν βγάλει μέχρι αύριο, εγώ θα καταλάβω ότι η κυβέρνηση επιτρέπει, επικροτεί, στα θέατρα να μπαίνουνε μπράβοι» τόνισε ο κωμικός, που αναφέρθηκε ξανά, κλείνοντας, στα θετικά σχόλια που έλαβε για την «ψύχραιμη αντίδρασή του» εκείνη την ώρα:

«Η καρδούλα του καθενός το ξέρει εκείνη την ώρα αν είναι ψύχραιμος. Εκείνη την ώρα οφείλω να είμαι ψύχραιμος, γιατί είμαι υπεύθυνος για τη σκηνή. Αν κάποιος χυτπήσει, στεναχωρηθεί, νιώσει άβολα, νιώθω ότι φταίω εγώ. Αλλά αυτό τελείωσε, το έπαιξα αυτό το έργο. Οι υπόλοιποι, το κράτος, πού είναι; Εννοείται ότι καθένας πρέπει να παίρνει θέση σε τέτοια γεγονότα, αλλά ο πρώτος που πρέπει να παίρνει θέση, είναι η Πολιτεία.»

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δημοφιλή Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μπανιάς

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μπανιάς


Έφυγε από τη ζωή ο Κώσ…

Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε νεκρούς από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων

Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε νεκρούς από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων


Στο σύνολο των χωρών του πλανήτη μόνο οι Βερμούδες, μια…

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης και η ΟΜ Εορδαίας για το θάνατο του Κώστα Μπανιά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης και η ΟΜ Εορδαίας για το θάνατο του Κώστα Μπανιά


Σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος Κώ…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ακρινής Κώστας Πουτακίδης στο kozani.tv | Δείτε τώρα τη συνέντευξη (video)
Πρόσφυγες δομής Ελαιώνα: «Η απόφαση να μας σβήσουν από τον χάρτη είναι πολιτική»

Πρόσφυγες δομής Ελαιώνα: «Η απόφαση να μας σβήσουν από τον χάρτη είναι πολιτική»


Πρόσφυγες και προσφύγισσες της δομής καλούν σε συνέντ…

Σ. Φάμελλος - Π.Πέρκα: Επιτελική διάψευση και στο «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»

Σ. Φάμελλος - Π.Πέρκα: Επιτελική διάψευση και στο «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή»


Αξίζουν συγχαρητήρια στην επιτελική κυβέρνηση ΝΔ, η οπ…

Ακρινή...ώρα μηδέν / Ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κώστας Πουτακίδης σε μια συνέντευξη για όλους και για όλα το Σάββατο 6 Αυγούστου στο kozani.tv ! (video τρέιλερ)
«Παρακολουθείστε; Ας προσέχατε» (του Ανδρέα Κοσιάρη)

«Παρακολουθείστε; Ας προσέχατε» (του Ανδρέα Κοσιάρη)


Με προκλητικό τρόπο προσπαθούν στελέχη της Νέας Δημοκ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα