pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κώστας Βαξεβάνης: "Το σχέδιο φίμωσης της δημοσιογραφίας από την Μητσοτάκης ΑΕ, δεν θα περάσει" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Με τη δίωξή μου, τα πρωτογενή στοιχεία που έχω στην κατοχή μου νομιμοποιούμαι να τα χρησιμοποιήσω- Μπαίνουν σε σκοτεινό αμπάρι, εμείς θα το φωτίσουμε».

«Έχουμε να κάνουμε με την επιβολή ενός καθεστώτος Μήτσοτακη-Τραμπισμού, που δεν έχει στόχο μόνο το Documento.  Όταν ο κ Μητσοτάκης λέει διώξτε τον Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis, έχει πρωτίστως προσωπικό συμφέρον γιατί είναι ο άνθρωπος που είχε φίλο τον βασικό πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis, τον κ Φρουζή», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης με αφορμή τη δίωξη εναντίον του για τις αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

«Όταν έφτασε το σκάνδαλο Novartis, πριν καν υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή που να αναδεικνύει το μέγεθός του, ο κ Μητσοτάκης είχε πει ότι αυτό είναι σκευωρία, όχι μόνο για να καλύψει τον Άδωνι και τους λοιπούς, αλλά γιατί ήταν φίλος του πρωταγωνιστή του σκανδάλου κ Κωνσταντίνου Φρουζή. Γι’ αυτό συμβαίνουν αυτά τα ντροπιαστικά για τη Δημοκρατία και τη δημοσιογραφία γεγονότα και βλέπουμε διώξεις σε μένα, στην Παπαδάκου, στον Τάρκα και τον Φιλιππάκη. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτουν τα προφίλ στο facebook του Κραουνάκη, της Λουπάκη και άλλων που θα ακολουθήσουν.   

Αυτά που συμβαίνουν παραπέμπουν σε ντροπιαστικά γεγονότα που συνέβησαν στην ταραγμένη ιστορία της χώρας μας, κατά το μετεμφυλιακό κράτος των δεκαετιών του ’50 και του ’60.  Τα ίδια πράγματα επαναλαμβάνονται σήμερα με άλλους όρους αλλά και με άλλους πρωταγωνιστές. 

Σήμερα με τις κινήσεις αυτές, το μήνυμα που θέλουν να στείλουν σε όσους δημοσιογράφους  έχουν απομείνει είναι να σωπάσουν είτε με το καλό είτε με το άγριο. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει είτε να παίρνουν χρήματα από τη λίστα Πέτσα και να κάνουν και πέντε τούμπες είτε θα κατηγορηθούνται για κακουργήματα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Αλλά να είστε σίγουροι ότι τους επιφυλάσσω εκπλήξεις. Τις εκπλήξεις από τα πρωτογενή στοιχεία που διαθέτω. Αυτά φοβόντουσαν και δεν με κάλεσαν στην Επιτροπή της Βουλής να καταθέσω, παρότι το ζητούσα. 

Την έφοδο που πραγματοποιεί η κυβέρνηση στη δημοσιογραφία, την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία γενικότερα, ο κόσμος την έχει καταλάβει, και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται στο πλευρό μου με συγκινητικά μηνύματα υποστήριξης. Ο κόσμος γνωρίζει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει τον κ Μητσοτάκη είναι η Μητσοτάκης ΑΕ κι ότι με τον αυταρχικό τρόπο που αντιμετωπίζει την δημοσιογραφία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. 

Την Τετάρτη που θα καταθέσω στην ανακρίτρια κ Αλεβιζοπούλου Κωνσταντίνα, θα υποβάλλω αίτημα να μου δοθούν όλες οι σχετικές δικογραφίες, γιατί εκεί υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία πέραν κάθε αμφιβολίας για τους ερευνώμενους με το σκάνδαλο. Θα πάω με στοιχεία που θα αφορούν στο τι έγινε με τον κ Μανιαδάκη, την κ Ράϊκου και άλλους δικαστές. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου είναι αθέμιτα για να χρησιμοποιηθούν δημοσιογραφικά, αλλά με τη δίωξή μου νομιμοποιούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και άρα μπορώ να παίξω μαγνητοταινίες και συνομιλίες. Μπαίνουνε στο σκοτεινό αμπάρι, το οποίο εμείς θα φροντίσουμε να φωτίσουμε». 

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]