pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νίκος Καπραβέλος: "Λάθος μήνυμα ότι η πανδημία έχει τελειώσει όπως ανακοινώνεται η κατάργηση μέτρων" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μέσω του 105,5 Στο Κόκκινο πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι δεν έχει τελειώσει η πανδημία, αυτή τη στιγμή η εικόνα δεν είναι καλή, έχουμε 650.000 κρούσματα κάθε μέρα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο με 2.000 νεκρούς τη μέρα. Στη χώρα μας έχουμε 20 νεκρούς κάθε μέρα, δηλαδή 600 περίπου νεκρούς το μήνα, ένα μικρό χωριό εξαφανίζεται από τις επιπτώσεις της μόλυνσης από τον κορωνοϊό» επισήμανε ο Νίκος Καπραβέλος.

Επισήμανε πως «όντως είμαστε σε ύφεση, αλλά στα νοσοκομεία δεν έχουμε κατεβάσει τα όπλα» και συμπλήρωσε: «Ο κορωνοϊός είναι εδώ, υπάρχουν δεκάδες μεταλλάξεις. Δεν ξέρουμε τη δυναμική τους, επομένως η σύσταση παραμένει ισχυρότατη όταν υπάρχει συνωστισμός, ούτως ώστε να μην βιώσουμε και το περσινό καλοκαίρι, διότι τα ίδια λέγαμε και πέρσι εμείς: προσέξτε μην συντηρήσετε αυτή τη φωτιά. Η συντήρηση της φωτιάς με 20, 30 και 40 νεκρούς τη μέρα είναι κάτι ανεπίτρεπτο και δυσβάστακτο».

«Χρειάζεται αναπροσαρμογή και ανασυγκρότηση όλου του ΕΣΥ, το οποίο στάθηκε στην πρώτη γραμμή. Θέλει νέους οργανισμούς θέλει πολύ περισσότερο προσωπικό. Δεν βλέπω καμία διάθεση ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας. Ούτως ή άλλως ήταν υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο εδώ και 10-15 χρόνια. Ενώ έπρεπε να προετοιμαστούμε για την επόμενη έξαρση της πανδημίας. φαίνεται ότι δεν κάνουμε τίποτα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, δε, πως «όλοι περιμένουμε ένα πολυδύναμο εμβόλιο που θα λήξει και θα πιάσει όλες τις μεταλλάξεις, αλλά μην ξεχνάμε ότι η προετοιμασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ήμισυ της στρατηγικής. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μην εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Είναι λάθος, πολύ λάθος μήνυμα ότι η πανδημία έχει τελειώσει. έτσι όπως ανακοινώνεται κατάργηση των μέτρων, χωρίς να λέμε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Περνάς ένα λάθος μήνυμα και αφήνεις απροετοίμαστη την κοινωνία στην επόμενη έκρηξη της πανδημίας, που έχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί τον επόμενο  χειμώνα. Και ξέρετε το ίδιο πάθαμε και το 20 και το 21 και το ίδια πράγματα λέγαμε».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…