pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Λεωνίδας Ηλιάδης: "Μου αρέσει να σκοράρω και να παίζω στην επίθεση"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη στον Χρήστο Τσαρτσιανίδη και στο www.top-sport.gr παραχώρησε ο πρώτος σκόρερ του Α' Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης

για την σεζόν 2021-2022, Λεωνίδας Ηλιάδης.

Ο επιθετικός του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας, ο οποίος πέτυχε συνολικά 34 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, μας μίλησε για την φετινή χρονιά, για το αν κατάφεραν να φτάσουν στους στόχους που είχαν θέσει εξ’ αρχής, για την αλλαγή προπονητή, για το αν του αρέσει να αγωνίζεται σε κάποια άλλη θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για την πανδημία του κορωνοϊού, για τον πρωταθλητή Μακεδονικό Φούφα, για την αγαπημένη του στιγμή αλλά και πολλά ακόμα, που θα διαβάσετε παρακάτω.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

  1. Λεωνίδα, αναδείχτηκες πρώτος σκόρερ στο Α Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης, πετυχαίνοντας 34 γκολ. Πως νιώθεις για αυτή την προσωπική διάκριση;

Ναι ήταν μια καλή χρονιά  αλλά το συναίσθημα είναι ανάμεικτο γιατί δεν κατάφερα να κερδίσω κάποιον τίτλο . Προτιμώ τις ομαδικές επιτυχίες από τις ατομικές και η προσπάθεια μου στο να βοηθήσω την ομάδα μου, με έφτασε σε αυτό το νούμερο.

  1. Ποια είναι η γνώμη σου για τον φετινό πρωτάθλημα; Ήταν ανταγωνιστικό; Υπήρξαν και δύο αποχωρήσεις ομάδων.

Ναι ήταν αρκετά ανταγωνιστικό παρά τις δυσκολίες τις επανέναρξης λόγω και του covid . Είναι ωραίο να υπάρχει αυτό το επίπεδο δυναμικότητας και κάνει καλό στις ομάδες αλλά και τους ποδοσφαιριστές . Από την άλλη υπάρχουν και ομάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και δεν είναι μόνο στην ΕΠΣ Κοζάνης, αλλά αυτό το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλες ενώσεις. Μην ξεχνάμε ότι με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα από το ποδόσφαιρο .

  1. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, ποιοι ήταν οι στόχοι του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας; Είστε ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας ή θέλατε και το κάτι παραπάνω;

Με είχε πάρει τηλέφωνο ο καλός μου φίλος ο γιατρός ο Δημήτρης Καραδήμος και είπε ότι κάτι καλό πάει να γίνει και ότι πρέπει να συζητήσουμε. Από την αρχή μιλήσαμε για πρωταθλητισμό και άνοδο και νομίζω ήταν αναμενόμενο και αυτονόητο ότι θα ήταν αυτοί οι στόχοι . Όταν μιλάμε για τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας δεν νομίζω κάποιος, ειδικά από εμάς που τον αντιπροσωπεύσαμε, να είναι ευχαριστημένος με την παραμονή του στο τοπικό πρωτάθλημα.

  1. Στη μέση της χρονιάς αλλάξατε προπονητή. Επηρεάζουν τέτοιες αλλαγές τους ποδοσφαιριστές της ομάδας;

Θυμάμαι είχε επηρεάσει αρκετά την ομάδα. Οι καταστάσεις και το κλίμα  ήταν περίεργο. Αυτές είναι αποφάσεις της διοίκησης όμως  και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσαρμοστούν με αυτές και να τις σεβαστούν.

  1. Είσαι ένας παίχτης που ξέρει να σκοράρει και αυτή η «δουλειά» σου, να βάζεις την μπάλα στα δίχτυα. Αν δεν αγωνιζόσουν στην επίθεση, ποια άλλη θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα σου άρεσε;

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να σκοράρεις αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο ατομική δουλειά υπάρχουν πολλοί "εργάτες" μέχρι να έρθει η στιγμή να μπει το γκολ.  Δύσκολη η ερώτηση γιατί γενικά ακόμη και φέτος έπαιξα σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης . Η πιο περίεργη στιγμή στην ποδοσφαιρική μου καριέρα ήταν όταν έπαιζα στην Θύελλα Σαρακηνών και έπαιζα μερικές φορές σαν αμυντικό χαφ που αυτό με έκανε να μην έχω τόση καλή επαφή με το γκολ και ήταν κάτι που δεν μου άρεσε. Οπότε η απάντηση μου είναι ότι μου αρέσει εκεί που παίζω.

  1. Ο πανδημία του κορωνοϊού ήρθε στις ζωές μας και επηρέασε τον αθλητισμό. Πως το πέρασες εσύ όλο αυτό και πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να ξανά μπει στην αγωνιστική δράση;

Η πανδημία το κορωνοϊου μας άφησε γενικά πίσω στις ζωές μας, στην καθημερινότητα μας και επηρέασε τα πάντα. Ευτυχώς εγώ ήμουν τυχερός στο κομμάτι του ποδοσφαίρου και αγωνιζόμουν στην Γ’ Eθνική  Kατηγορία και το πρωτάθλημα διεξαγόταν κανονικά και έτσι δεν είχα τόση μεγάλη αποχή.  Είναι δύσκολο να επανέλθει κάποιος μετά από αποχή οι πιθανότητες για τραυματισμούς είναι μεγαλύτερες.

  1. Ο Μακεδονικός Φούφα αναδείχτηκε πρωταθλητής και θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Γ' Εθνική. Ποια είναι γνώμη σου, θα τα καταφέρει;

Συγχαρητήρια στον Μακεδονικό Φούφα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν άξια πρωταθλητής. Νομίζω θα τα καταφέρει. Πρέπει να τα καταφέρει γιατί θα  δώσει παραπάνω κίνητρα σε παιδιά μικρότερης ηλικίας να αναδειχθούν. Και γενικά να ανεβάσει το επίπεδο της περιοχής .

  1. Μέσα στην χρονιά είδαμε αρκετές ανακοινώσεις ομάδων, οι οποίες εξέφραζαν παράπονα για τις διαιτησίες σε διάφορους αγώνες. Εσύ έχοντας εμπειρία στον χώρο, τι γνώμη έχεις για τους διαιτητές της Ε.Π.Σ. Κοζάνης μετά την φετινή σεζόν;

Ανακοινώσεις πάντα θα υπάρχουν και λάθη πάντα θα γίνονται είτε από διαιτητές είτε από παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Χωρίς αυτό να σημαίνει πώς δικαιολογούνται μερικά από αυτά. Όσο για τους διαιτητές δεν πιστεύω ότι κάνουν κάτι από δόλο ή δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο.  Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχουν μερικοί διαιτητές που είναι πιο καλοί από κάποιους άλλους. Το θέμα είναι τι θέλει ο κάθε διαιτητής να πετύχει σε αυτό που κάνει και πόσο δουλεύει για αυτό.

  1. Το ποδόσφαιρο στη Δυτική Μακεδονία, δείχνει να μην είναι και τόσο αναπτυγμένο, αφού οι ομάδες μας παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελεί εξαίρεση η φετινή ομάδα της Κοζάνης. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να δούμε ομάδες σε υψηλότερες κατηγορίες;

Για να μιλάμε για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα πρέπει να μιλάμε για παιδιά, θα πρέπει να μιλάμε για ακαδημίες και μαζί με αυτά εγκαταστάσεις, νοοτροπία , κίνητρα και σωστή Άθλο Παιδεία . Πιστεύω ότι με την σωστή υπομονή και των σωστό τρόπο το να επενδύσουμε στις πιο μικρές ηλικίες θα δημιουργηθούν και πιο ανταγωνιστικές και σταθερές ομάδες σε βάθος χρόνου.

  1. Ποιο είναι το δικό σου μέλλον από εδώ και πέρα; Τι σκέφτεσαι;

Μακάρι να μπορούσα να προβλέψω το μέλλον. Σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο καλοκαίρι με όλα αυτά που γίνονται και ποδοσφαιρικά και μη. Προφανώς και σκέφτομαι, προφανώς και θέλω να είμαι ανταγωνιστικός.

  1. Τελειώνοντας την συνέντευξη, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε, ποια είναι η δική σου αγαπημένη στιγμή, όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα γήπεδα;

Η αγαπημένη μου στιγμή ήταν όταν επέστρεψα από Γερμανία και πήραμε με την ομάδα του Ερμή Αμύνταιου το πρωτάθλημα έχοντας για  συμπαίκτες παιδιά που προπονούσα παλαιότερα. Ήταν όμορφο συναίσθημα.

Το www.top-sport.gr θέλει να ευχαριστήσει τον πάντα ευγενικό και ταπεινό Λεωνίδα Ηλιάδη για την συνέντευξη που μας παραχώρησε και να του ευχηθεί καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνει!

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)