KALOMENIDIS BANNER

banner 1

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας: "Η δωρεάν δημόσια υγεία αργοπεθαίνει στη Δ. Μακεδονία"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Διανύουμε περίοδο ύφεσης της Πανδημίας του Covid-19 η οποία φυσικά δεν έχει τελειώσει άσχετα αν κάποιοι “θέλουν να την τελειώσουν γρήγορα”.

Τα τελευταία δύο χρόνια μας έκαναν σοφότερους. Η πανδημία ανέδειξε τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού σε υγειονομική περίθαλψη όχι μόνο στη Δυτική Μακεδονία που βρίσκονταν συνεχώς “ στα κόκκινα” αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μάχη στην περιοχή μας δόθηκε φυσικά στα δημόσια νοσοκομεία των 5 πόλεων και στα κέντρα υγείας. Η περιοχή μας δε διαθέτει μεγάλη ιδιωτική κλινική, αλλά και να διέθετε η πρακτική της Κυβέρνησης ήταν να προστατέψει τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους κρατώντας τους Covid Free στο 95% των κλινών τους. Όλα τα νοσοκομεία μας έγιναν μονοθεματικά και όλοι ασχολούνταν με το Covid. Κλινικές έπαψαν να λειτουργούν ενώ με απόφαση της κυβέρνησης τα χειρουργεία μειώθηκαν κατά 80%. Οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι πλούτησαν μιας και η αντιμετώπιση των χρόνιων νοσημάτων και τα χειρουργεία γίνονταν μόνο εκεί γι’ αυτούς που είχαν φυσικά την οικονομική δυνατότητα, οι άλλοι… υπομονή.

Η τραγική υποστελέχωση των νοσοκομείων της Δ.Μακεδονίας γίνεται χειρότερη μήνα με το μήνα. Πολλοί συνάδελφοι συνταξιοδοτήθηκαν ενώ άλλοι παραιτήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ( επικουρικά, μπλοκάκια, σύντομες συμβάσεις κ.α) και οι μετακινήσεις συναδέλφων από νοσοκομεία άλλων νομών ήταν οι κύριες πρακτικές της 3ής ΥΠΕ και των διοικήσεων. Μπάλωμα στο μπάλωμα. Για μόνιμη πρόσληψη ούτε λόγος φυσικά. Όσες γίνονται είναι κυρίως από ήδη υπηρετούντες συναδέλφους. Τα νούμερα μιλάν από μόνα τους. 27-35% κενές οργανικές θέσεις στα άλλα Νοσοκομεία και 45% στο Νοσοκομείο Κοζάνης! Αυτά στα ήδη απαρχαιωμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων. Πόσες φορές δεν ακούσαμε συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη που έρχονταν κατά καιρούς να συνδράμουν να μας λένε “ καλά νοείται κλινική νοσοκομείου που εφημερεύει καθημερινά να έχει δύο και τρεις γιατρούς? Πώς βγαίνουν οι εφημερίες του μήνα? Πότε παίρνετε άδειες? “. Μα αυτός είναι ο κανόνας για τα νοσοκομεία της Δ.Μακεδονίας.

Στο Νοσοκομείο Κοζάνης στις 5 Νοεμβρίου του 2021 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διαβάζουμε ότι δημιουργείται Πνευμονολογική Κλινική. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο δουλεύουν 2 πνευμονολόγοι η μία εκ των οποίων σε άδεια λοχείας. Στην Παθολογική κλινική υπάρχουν 2 μόνιμοι γιατροί από τις 7 οργανικές που διαθέτει το νοσοκομείο! Συνδράμουν 2 ιδιώτες με μπλοκάκι, μία επικουρική παθολόγος και ένας γενικός γιατρός. Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπάρχουν μόνο 3 γιατροί και συνδράμει και ένας ιδιώτης κάνοντας 3-4 εφημερίες. Η μία από τους 3 γιατρούς είναι αναισθησιολόγος και η διοίκηση την υποχρεώνει να βρίσκεται και στα χειρουργεία! Σε δύο πόστα δηλαδή μιας και το Νοσοκομείο διαθέτει μόνο δύο αναισθησιολόγους στο αναισθησιολογικό τμήμα. Στο πρόσφατο παρελθόν το νοσοκομείο εφημέρευε και χωρίς αναισθησιολόγο! Τραγική και η υποστελέχωση στο Ακτινολογικό στη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου. Από 230 μαγνητικές τομογραφίες το μήνα πλέον με δυσκολία γίνονται 30! Στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί. Η κλινική αδυνατεί να καλύψει εφημεριακά όλο το μήνα και οι ασθενείς που νοσηλεύονται συνεχίζουν τη νοσηλεία τους στο Ψυχιατρείο της Θεσσαλονίκης!!! Να σημειωθεί ότι η Ψυχιατρική Κλινική της Κοζάνης είναι η μόνη που υπάρχει στα νοσοκομεία της Δ.Μακεδονίας. Καλύπτει δηλαδή και τους 4 νομούς! Το ΤΕΠ καλύπτουν γενικοί γιατροί και ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου. Είναι μια συνήθη τακτική της 3ης ΥΠΕ να μετακινεί γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Υγείας για να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη Β’βάθμια Υγεία, δηλαδή τα Νοσοκομεία, αποδυναμώνοντας έτσι συνεχώς την Α΄Βάθμια.

Στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας στην Παθολογική Κλινική εργάζονται 3 μόνιμοι γιατροί, ένας εκ των οποίων σε αναρρωτική άδεια και ένας που έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί σύντομα αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Συνδράμει και ένας αποσπασμένος παθολόγος από ΚΥ. Οι εφημερίες έχουν βγει μέχρι τις 26 του μήνα και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Για να καλυφθούν αυτές οι 26 μέρες συνέδραμαν με 4 εφημερίες δύο συνάδελφοι από Θεσσαλονίκη. Τι θα γίνει τον άλλο μήνα? Στην κλινική υπάρχουν μόνο 2 ειδικευόμενοι συνάδελφοι οι οποίοι μάλιστα είναι σε παράταση θητείας που σημαίνει ότι σύντομα δε θα υπάρχουν ούτε αυτοί. Το ΤΕΠ λειτουργεί με δύο γενικούς γιατρούς! Η ΜΕΘ αυτή τη στιγμή είναι κλειστή μιας και πλέον υπάρχει μόνο ένας διευθυντής και μία εξειδικευόμενη πνευμονολόγος. Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο υπάρχει μία, ένας ιδιώτης με μπλοκάκι και μία μετακινούμενη συνάδελφος από τη Φλώρινα.

Στο Νοσοκομείο της Φλώρινας η κατάσταση στην Παθολογική Κλινική είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο επιμελητές, ο διευθυντής πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί ενώ και ο δεύτερος επιμελητής έχει γραπτώς δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί τον Ιούλιο. Υπήρξε δε καταγγελία προς το ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ ότι για να συνεχίσει το νοσοκομείο να εφημερεύει, τη Δευτέρα 16 Μαΐου εφημέρευσε γιατρός άλλης ειδικότητας ως παθολόγος! Στο Νοσοκομείο υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι.

Στο Νοσοκομείο των Γρεβενών η Παθολογική Κλινική λειτουργεί με δύο μόνιμους και έναν επικουρικό παθολόγο ο οποίος σε 6 μήνες θα παραιτηθεί. Στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 2 αναισθησιολόγοι και 2 ακτινολόγοι και το Νοσοκομείο έχει μείνει ακάλυπτο από ακτινολόγο μέχρι και 12 μέρες το μήνα και μέρες χωρίς αναισθησιολόγο! Σύντομα και οι μικροβιολόγοι θα γίνουν 2 από 4 λόγω διορισμού των 2 συναδέλφων σε άλλα νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο της Καστοριάς δεν υπάρχει πνευμονολόγος, υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος και συνδράμει και ο καρδιολόγος που είναι τοποθετημένος στο ΤΕΠ, η παθολογική κλινική λειτουργεί με 4 μόνιμους γιατρούς, οι αναισθησιολόγοι είναι 3 ( ο ένας επικουρικός). Έντονο πρόβλημα στο Ακτινολογικό τμήμα όπου έχουν μείνει δύο ακτινολόγοι και δε θα καλυφθεί εφημεριακά το νοσοκομείο αυτό το μήνα. Το ΤΕΠ καλύπτεται από καρδιολόγο, ορθοπεδικό και γενικό γιατρό.

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα γίνεται χειρότερη για τα Νοσοκομεία της Δ.Μακεδονίας. Είναι αποτέλεσμα της τραγικής διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας το οποίο δεν έκανε ουσιαστικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συνεχώς τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιεί όλο και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν υγεία, κρατά πεισματικά το μισθολόγιο των γιατρών χαμηλό παρά του ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι μειώσεις από το 2012 με απόφαση του Στε το 2018 και δεν εντάσσει τους γιατρούς στα ΒΑΕ.

Ας μην αναρωτιούνται οι διοικούντες μπροστά στο λαό γιατί δεν δηλώνουν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας νέοι συνάδελφοι στις λίγες προκηρύξεις που κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά γιατί. Το πρόσφατο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τα απογευματινά χειρουργεία αποτελεί μια κυνική ομολογία ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και αποτελεί τη βάση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας η οποία θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ! Όλοι μας την έχουμε χρυσοπληρώσει μέσω των φόρων και των μισθολογικών κρατήσεων! Η περιοχή μας μάλιστα θα είναι και πρωτοπόρος του Νέου “ Ιδιωτικού” ΕΣΥ με το Δήμαρχο Κοζάνης να εκπονεί ήδη ακριβές μελέτες οι οποίες υπόσχονται νέα Νοσοκομεία παλάτια με ανταποδοτικούς όρους λειτουργίας στα οποία δε θα έχει πρόσβαση αυτός που δεν έχει “ καλή ασφάλεια”. Το τελευταίο φυσικά επιμελώς δεν το λένε στον κόσμο οι τοπικοί άρχοντες. Αλλιώς πώς θα καλυφθούν τα κόστη?

Απαιτούμε άμεσα την προκήρυξη θέσεων στα κενά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ!

Δημοφιλή Νέα

Videos και Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: Φωτογραφίες & video από την καλοκαιρινή επίδειξη Συγχρονισμένης Κολύμβησης σήμερα Πέμπτη, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας
Εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου

Εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου "Ευάγγελος Παντελίδης" την Πέμπτη 30 Ιουνίου


Εγκαίνια του Αθλητικού Κέντρου "Ευάγγελος Παντελίδης" …

Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο kozani.tv:
Στιγμές από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Ιούνιος 2022) Κολύμβησης στην Πτολεμαΐδα (video)

Στιγμές από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Ιούνιος 2022) Κολύμβησης στην Πτολεμαΐδα (video)


Στιγμές από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Ιούνιος 2022) Κολύ…

Φαντάζομαι ότι εδώ στα δικά μας...

Φαντάζομαι ότι εδώ στα δικά μας...


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) κάλεσε τα κε…

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Ο Αριστοτέλης»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Ο Αριστοτέλης»


Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Εορδαίας «Αριστ…

Δήμος Πάτρας: Όχι στις ανεμογεννήτριες στα χωριά του δήμου

Δήμος Πάτρας: Όχι στις ανεμογεννήτριες στα χωριά του δήμου


Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα χωριά του Δή…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα