kalomen834

stimolo BANNER 1

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ προχωράει στην απόλυση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και την εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτών» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ομιλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ολομέλεια της Βουλής στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και

του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Άλλη μία νομοθετική ρύθμιση προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων, καθώς με το νομοσχέδιο αυτό εξαλείφεται η δημόσια παρουσία από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με στόχο την εξυπηρέτηση μεγαλοεπενδυτών εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, παρά του ότι αυτό έχει επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες, δηλαδή με χρήματα του ελληνικού λαού, του Έλληνα φορολογούμενου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της επιλογής της Νέας Δημοκρατίας είναι η θέσπιση της ασυλίας για τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν οι ενέργειές της ζημιώνουν το δημόσιο, όπως είναι ακόμη και η πώληση μετοχών κάτω από τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Με το σημερινό νομοσχέδιο γίνεται η ουσιαστική αποχώρηση του δημοσίου από το ΤΧΣ, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπλέον αρνητικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία με την παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας και ταυτόχρονα με τον κίνδυνο που προκύπτει από την αποχώρηση του δημοσίου με το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Κίνδυνος που γίνεται σαφές πως είναι ακόμη μεγαλύτερος με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, όπως είπε πριν από λίγο για την αγορά κόκκινων δανείων από funds που έχουν εξευτελιστικό μετοχικό κεφάλαιο, ο συνάδελφος κ. Πολάκης.

Νομοθετείτε ναρκοθετώντας τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνετε το αντίθετο, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία. Και θα έπρεπε να κάνετε το αντίθετο, γιατί σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, οι 8 στους 10 Έλληνες πολίτες αναζητούν προσφορές και εκπτώσεις. Το 75% των καταναλωτών αναβάλλουν τις αγορές που πρέπει να κάνουν. Οι 6 στους 10 πολίτες κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφύγουν οποιαδήποτε κατανάλωση ρεύματος. Και επίσης, 6 στους 10 πολίτες δεν μπορούν να προχωρήσουν στις αγορές αναγκαίων τροφίμων για τις οικογένειές τους. Αυτή την ώρα, εσείς με τα νομοθετήματά σας, μας οδηγείτε σε χειρότερες μέρες σαν ελληνική κοινωνία, αποποιούμενοι οποιαδήποτε ευθύνη και ρίχνοντας την ευθύνη την μία στην πανδημία, την άλλη στις γεωπολιτικές εξελίξεις, την τρίτη στην ενεργειακή κρίση, χωρίς όμως να μπορείτε να εξηγήσετε γιατί αυτές οι συνθήκες, ενώ αφορούν όλο τον κόσμο, εμείς είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες είναι σε απόγνωση, αδιαφορείτε για αυτούς, αλλά ανοίγετε διάπλατα τον δρόμο για τη χορήγηση από το 2023 χρυσών μπόνους στα τραπεζικά στελέχη. Την ίδια στιγμή που οι εκλεκτοί σας στη ΔΕΗ παίρνουν μισθό 360.000 ευρώ το χρόνο, 1000 ευρώ την ημέρα, αδίστακτα, κοινωνικά ανάλγητα και κυνικά, φέρνετε σήμερα την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ, που ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων. Είναι πλέον ξεκάθαρη η επιλογή σας. Άλλοι να ζουν στη χλιδή και άλλοι να απολύονται και να φτωχοποιούνται.

Αφού τόσο δικαιολογείτε τα πάντα από τις διεθνείς συνθήκες, δεν αντιλαμβάνεστε τη στρατηγική σημασία της ΛΑΡΚΟ σε αυτή τη συγκύρια, όπου η Ρωσία που κατέχει το 12% της παγκόσμιας παραγωγής νικελίου βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων; Ξεπουλάτε τη ΛΑΡΚΟ, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς νικελίου στον πλανήτη και μάλιστα σε μία εποχή που η αξία του εκτινάσσεται, καθώς αποτελεί βασικό στοιχείο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στη χρήση των οποίων στρέφεται η διεθνής κοινότητα.

Ξεπουλάτε τον ορυκτό πλούτο της χώρας κι ανάμεσά του ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της ΛΑΡΚΟ στην Καστοριά. Και για να το κάνετε αυτό και να απαξιώσετε ακόμη περισσότερο την αξία της, προχωράτε με αυτή την τροπολογία στη μαζική απόλυση εργαζομένων, γιατί τους θεωρείτε βαρίδια για τους ιδιώτες. Αδιαφορείτε για το μέλλον 1.300 εργαζομένων και των οικογενειών τους στην Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κοζάνη και την Καστοριά. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύετε ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα μεγάλα συμφέροντα.

Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί, εκτός των άλλων, σε μία σειρά αποφάσεων ενάντια στην περιοχή που εκπροσωπώ, την Καστοριά. Για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή Ενότητα στην οποία εκλέγομαι ζημιώνεται από τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έρχεστε με ημίμετρα. Για παράδειγμα, στο άρθρο 79, με την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, να ρίξετε στάχτη στα μάτια. Δεν έχετε κανένα ουσιαστικό και συνεκτικό σχέδιο για την ενίσχυση της περιοχής μου, που καταστρέφεται με την καταστροφή του παραγωγικού ιστού της γουνοποιίας. 2.000 άνεργοι γουνεργάτες, 2.500 νέοι άνθρωποι από την Π.Ε. της Καστοριάς φεύγουν για σεζόν στα νησιά. Γιατί; Γιατί ο Πρωθυπουργός, ακόμη και δύο μήνες πριν, έταζε στους φορείς της περιοχής ότι σε 7 ημέρες θα δώσει απάντηση. Πέρασαν και τα 40.

Τελειώνω, κύριε πρόεδρε, με μία φράση. Δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο. Την ώρα που καταδικάζετε τους εργαζομένους στην ανέχεια, τους αγρότες στην απελπισία και τα νοικοκυριά στην απόγνωση, προσπαθείτε να βγάλετε από τη μύγα ξύγκι.

Πώς διαφορετικά εξηγείται ότι ο Πρωθυπουργός, ο βαθύπλουτος Πρωθυπουργός της χώρας, κάθε χρόνο κάνει αίτηση για να ενεργοποιήσει τα ιστορικά δικαιώματα και να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις; Ενεργοποιεί ιστορικά δικαιώματα που στερεί από την επιστροφή τους στο Εθνικό Απόθεμα, ώστε να τα πάρει ένας νέος αγρότης και να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του και να πάρει γάλα στα παιδιά του. Τα 4.500 ευρώ, που παίρνει από αγροτικές επιδοτήσεις ο Πρωθυπουργός, θα χαλούσαν τον οικογενειακό οικονομικό του προϋπολογισμό; Σας ευχαριστώ».

VIDEO

Δημοφιλή Νέα

ΔΕΥΑ Εορδαίας: Διακοπή νερού σήμερα Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα

ΔΕΥΑ Εορδαίας: Διακοπή νερού σήμερα Παρασκευή στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΥΑ Εορδαίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό της Π…

Το

Το "αντίο" του Γιάννη Κουλίδη στον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας


Με ιδιαίτερη λύπη και απογοήτευση αλλά και περίσσεια α…

Μαξίμου ακούει (Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης)

Μαξίμου ακούει (Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης)


Ηξερε ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις; Μήπως δεν …

13ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ

13ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ "Μνήμες Λιγνίτη"


Από το 2009 ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε, στο πλαίσιο πάντα τη…

Γιώργος Κύρτσος:

Γιώργος Κύρτσος: "Βρέθηκε μία κυβέρνηση που ακούει τους πολίτες και πέσατε να την φάτε..."


Με μια χιουμοριστική αλλά άκρως καυστική ανάρτηση σχο…

…σε δύο εποχές με ίδιο καιρό | Τα ποιήματα του Δημήτρη Βουχάρα κυκλοφορούν !

…σε δύο εποχές με ίδιο καιρό | Τα ποιήματα του Δημήτρη Βουχάρα κυκλοφορούν !


"Καθώς βλέπετε στην ανάρτηση, κυκλοφορεί δικό μου βιβλ…

Λένε ότι τον έκαναν ξουτ !! (kozani.tv - μοντάροντας λέξεις & εικόνες)
Ζαν-Ζακ Σεμπέ: Πέθανε ο σκιτσογράφος του «μικρού Νικόλα»

Ζαν-Ζακ Σεμπέ: Πέθανε ο σκιτσογράφος του «μικρού Νικόλα»


Σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του ΟΓάλλο…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα