pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΔΙΑΔΥΜΑ: Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας 2022

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η ΔΙΑΔΥΜΑ συνδιοργάνωσε την Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας

με επικεφαλής το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE). Η Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2022 και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2022. Η ΔΙΑΔΥΜΑ συμμετείχε με μια σειρά από παρουσιάσεις-ομιλίες, στον σχεδιασμό και ανάπτυξη παιχνιδιών με περιβαλλοντικές πληροφορίες εστιασμένες στις καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και στη διοργάνωση λοιπών εργαστηρίων και δράσεων.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022: Πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια για τα Ευρωπαϊκά Έργα Model2Bio και NOMAD. Το έργο Model2Bio στοχεύει στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εργαλείου λήψης αποφάσεων, βασισμένο σε μαθηματικά μοντέλα, για την πρόβλεψη των υπολειμματικών ροών από τον αγροδιατροφικό τομέα και τον προσδιορισμό των βέλτιστων επιλογών αξιοποίησής τους. Το έργο NOMAD έχει δημιουργήσει μια κινητή μονάδα παραγωγής βιο-λιπασμάτων με σκοπό να αξιοποιήσει τα υπολείμματα που προέρχονται από την επεξεργασία οργανικών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαερίου. Στο πλαίσιο αυτών των έργων πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες από στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ με τίτλο: «Παραγωγή Εναλλακτικών Καυσίμων από Λυματολάσπη Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και άλλα Οργανικά Στερεά Απόβλητα», και «Αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων του αγροδιατροφικού τομέα προς παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022: Στο συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα, παρουσία του κ. Μανώλη Γραφάκου, Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο: «Διαχείριση Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων» από στέλεχος της ΔΙΑΔΥΜΑ και στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε συνδυασμό με την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Έργων HOOP και SCALIBUR (Η2020) αλλά και όλων των δράσεων και καινοτομιών που εφαρμόζει η ΔΙΑΔΥΜΑ και ο Δήμος Κοζάνης.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022: Πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση σε συνεργασία με το ΙΔΕΠ ΕΚΕΤΑ στον Προφήτη Ηλία (ψηλός Αϊ-Λιάς) και μουσική παράσταση στην κεντρική πλατεία από το 13ο Δημοτικό Κοζάνης το οποίο κατασκεύασε μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, στο Δημοτικό Πάρκο έγινε ανάγνωση του παραμυθιού «Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα σκουπίδια…», από τη συγγραφέα Λίλα Κύρου. Η ημέρα ολοκληρώθηκε το απόγευμα με το εργαστήριο δημιουργίας κερομάντηλων, ως μια καλή πρακτική για να βάλουμε στην ζωή μας την επαναχρησιμοποίηση και να αντικαταστήσουμε την πλαστική μεμβράνη με οργανικά υφάσματα και φυσικό κερί μέλισσας.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022. Περάσαμε ένα καταπληκτικό πρωινό στον Δημοτικό Κήπο Κοζάνη που θα μας μείνει αξέχαστο! Μια μέρα γεμάτη όμορφα μηνύματα για το περιβάλλον και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Σε συνεργασία με το CluBE και την Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production (CSCP) δημιουργήσαμε υπέροχα παιχνίδια και δράσεις. Όλα τα παιχνίδια μας είχαν κάποιο φίλο-περιβαλλοντικό μήνυμα να περάσουν και προέρχονταν από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα

Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα


Σοβαρός τραυματισμός 39χρονου οικοδόμου σημειώθηκε σ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.