pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με την Τοπική Κοινότητα και τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Ακρινής (δείτε το video με τις δηλώσεις)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-6-2022, μετά από αίτημα της Δημοτικής Κίνησης, συνάντηση στο Κοινοτικό κατάστημα Ακρινής μεταξύ των προέδρων του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής Χάρη Καζαντσίδη, του Συλλόγου Περιβάλλοντος

Ακρινής Κώστα Πουτακίδη και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» που αποτελούνταν από τον επικεφαλής Χάρη Κουζιάκη, τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Γρηγοριάδη, Κώστα Δεσποτίδη, Νικολέτα Πιλαλίδου και της συντονίστριας της Δημοτικής Κίνησης Ελένης Τασοπούλου.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ακρινής ανέλυσε τα δεδομένα σχετικά με την διαδικασία κατάθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης της πρότασης εναλλακτικού σχεδίου έναντι της μετεγκατάστασης του οικισμού, καθώς και το θέμα που προέκυψε με την θεσμική εκτροπή της απουσίας του Προέδρου από τις σχετικές συζητήσεις που διεξάγονται εν κρυπτώ.

Ο Προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος ενημέρωσε σχετικά με τις προσφυγές του συλλόγου στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή του νόμου 3937/2011, σύμφωνα με τον οποίο το χωριό θα έπρεπε να είχε μετεγκατασταθεί το αργότερο μέχρι στις 31/3/2021, νόμος που δεν έχει εφαρμοστεί.

Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» παρουσίασε τις θέσεις της σχετικά με την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας επί του εναλλακτικού σχεδίου, επεσήμανε την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 2011 μέχρι σήμερα, καθώς και της ΔΕΗ απέναντι στην Ακρινή, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της τόσο στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και στις ενέργειες του συλλόγου Περιβάλλοντος, καταδίκασε ξεκάθαρα την αντιθεσμική εκτροπή που συντελείται σχετικά με την διαμόρφωση του εναλλακτικού σχεδίου, καθώς και την απουσία του Δήμου Κοζάνης από αυτήν τη διαδικασία.

Η Δημοτική Κίνηση θεωρεί ότι το θέμα της μετεγκατάστασης του οικισμού δεν έχει λήξει και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημοκρατικό δικαίωμα των Ακρινιωτών να αποφασίσουν για τον τόπο και το μέλλον τους πλήρως ενημερωμένοι, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες μακριά από τελεσίγραφα, πιέσεις, παραπλανητική πληροφόρηση και ψευτοδιλήμματα που διχάζουν τους κατοίκους του χωριού.

Τέλος αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές και η κοινή δράση με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της Ακρινής και των κατοίκων της.

Δείτε το video με όσα είπαν ο πρόεδρος της κοινότητας Χάρης Καζαντσίδης και ο επικεφαλής της παράταξης "Κοζάνη Τόπος Να Ζεις" Χάρης Κουζιάκης

φώτο

 

 

Κοζάνη 24/06/2022

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Σημ.: Το αίτημα συνάντησης εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης αφορούσε το σύνολο του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής.

Οι υπόλοιποι σύμβουλοι πέραν του Προέδρου δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…