pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νίκος Θωμαΐδης: "Τα λύματα μίλησαν η κυβέρνηση σιωπά" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάνω από 120% η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Και στα λύματα της Αττικής καταγράφεται, πλέον, το 6ο κύμα της πανδημίας με τις παραλλαγές Όμικρον 4 και 5. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής πάνω από 120%.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο Kontra, βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης του 6ου κύματος, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων να είναι πως η αποκλιμάκωση θα είναι αργή και μπορεί να κρατήσει όλο τον Αύγουστο.

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ επεσήμανε ακόμα ότι επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς υπάρχει στον πληθυσμό μικτή ανοσία από εμβολιασμό και νόσηση με αποτέλεσμα πολλοί να είναι ασυπτωματικοί ή ακόμα και να μην δηλώνουν ότι έχουν βγει θετικοί σε τεστ.

Όσον αφορά στον Σεπτέμβρη επεσήμανε ότι εκτιμάται πως θα επικρατήσει μια νέα παραλλαγή με στοιχεία από την Όμικρον. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι σήμερα Τρίτη αναμένεται να καταγραφούν 20.000 κρούσματα.

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων λόγω τουριστικής περιόδου δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία σφύριξε τη λήξη της πανδημίας με πολιτική απόφαση καταργώντας όλα τα μέτρα ακόμα και τα τεστ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις επισημάνσεις των επιστημόνων για την ανάγκη επαναφοράς μέτρων όπως η μάσκα και τα τεστ σφυρίζει αδιάφορα λέγοντας πως αν κριθεί αναγκαίο θα ληφθούν στοχευμένα μέτρα τον Σεπτέμβριο μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.