pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας μετά από δολοφονική επίθεση σε ομιλία του

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε τελικά υπέκυψε στα βαριά τραύματά του μετά δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής

(11.30 ώρα Ελλάδος) από απόστρατο των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος πυροβόλησε δύο φορές με χειροποίητο τουφέκι.

Ειδικότερα, το τραγικό περιστατικό συνέβη καθώς ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος μίλαγε στην προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του. Ξαφνικά ακούστηκαν πυροβολισμοί και ο πολιτικός βρέθηκε στο οδόστρωμα καθώς πυροβολήθηκε πισώπλατα, και συγκεκριμένα στην πλάτη και στον λαιμό.

Πεσμένος στο έδαφος ήταν ορατή η αιμορραγία στο στήθος. Συνεργάτες του είχαν μαζευτεί πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό που κατέρρευσε, με τουλάχιστον έναν να του κάνει μαλάξεις.

Στην συνέβεια, ο 67χρονος Σίνζο Άμπε διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Αρχικά φέρεται να είχε σημάδια ζωής κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ασθενοφόρο και ελικόπτερο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης. Λίγο αργότερα, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική, μετέδωσε πως «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής». Ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ποιός είναι ο δράστης

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε. Πρόκειται για τον Τετσούγια Γιαμαγκάμι, μόνιμο κάτοικο της Νάρα, ηλικίας 42 ετών.

Κατά πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Fuji, ο δράστης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θέλησε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό γιατί ήταν δυσαρεστημένος μαζί του, χωρίς όμως να έχουν ακόμη διευκρινιστεί οι λόγοι της δυσαρέσκειάς του.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…