pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κώστας Παπαδάκης: «Έχουμε σωρεία προκλητικών αποφυλακίσεων και δικαστικών αυθαιρεσιών» (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ελευθερία επωνύμων αντιμετωπίζεται ως κάτι το πολύτιμο και η ελευθερία αυτών που είναι στο άλλο άκρο αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο.

«Καθώς η δικαστική εξουσία δεν εκλέγεται, δεν ανακαλείται, δεν λογοδοτεί και δεν ελέγχεται τα μόνα μέσα για την άσκηση κοινωνικού ελέγχου στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι η δημοσιότητα των δικαστικών συνεδριάσεων, είναι η αιτιολόγηση των δικαστικών αποφάσεων, διότι αυτά τα δύο παρέχουν στο κοινό να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη εξήγησε πως δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε πολλές κακές δικαστικές αποφάσεις, μονομερείς, προκλητικές, έχουμε την επανεμφάνιση της δικαιοσύνης του άλλου άκρου, η οποία κάτω από μια πολιτική συγκυρία η οποία διαμορφώνεται με μια συγκυρία νομιμοποίησης της περιστολής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και επιβράβευσης των οικονομικά ισχυρών και εκδικητικότητας απέναντι στους εσωτερικούς εχθρούς παράγει τέτοιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη έχουμε σωρεία προκλητικών αποφυλακίσεων μέσα σε ελάχιστους μήνες, έχουμε σωρεία δικαστικών αυθαιρεσιών σε βάρος άλλων κατηγορουμένων που ανήκουν στην άλλη πλευρά της ιστορίας και είναι ανάγκη να αντιδράσει η κοινωνία, κάτι που ευτυχώς συμβαίνει. 
Έχουμε αλληλουχία περιστατικών που δημιουργεί σοβαρότατες ανησυχίες αν και δεν θεωρεί ότι αυτό έχει διαχρονικότητα. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, όπως εξήγησε, πρώτα πρέπει να αναδεικνύονται και να δημοσιοποιούνται. Να εξαντλείται η άσκηση κάθε ένδικου μέσου που παρέχει ο νόμος. 

«Δεν είναι δυνατόν η ελευθερία των επωνύμων να αντιμετωπίζεται ως κάτι το πολύτιμο και η ελευθερία αυτών που είναι στο άλλο άκρο του πολιτικού χάρτη να αντιμετωπίζεται ως κάτι αναλώσιμο» επισήμανε μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)

Καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη; Όχι, ευχαριστώ! (Γράφει ο Χρήστος Ι. Κολοβός)


Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.Α.Ε. σχεδιά…