pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τηλεφωνικές υποκλοπές: Οκτώ περίεργες συμπτώσεις και ο Μητσοτάκης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 1.Τον Αύγουστο του 2020, επειδή υποψιάζεται ότι το κινητό του παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης απευθύνει σχετικό ερώτημα στην Αρχή Διασφάλισης

του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ενώ περιμένει στο... ακουστικό του, τον Μάρτιο του 2021 η κυβέρνηση ψηφίζει τροπολογία η οποία στερεί από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το δικαίωμα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους.

Μάλιστα η διάταξη, με την οποία διαφώνησαν δημόσια ο πρόεδρος και μέλη της ΑΔΑΕ, έχει αναδρομική ισχύ. Την Παρασκευή στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων φέρεται να επιβεβαίωσε το προφανές: ήταν η ΕΥΠ που παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Κουκάκη, όπως και του δημοσιογράφου Σ. Μαλιχούδη, δικηγόρων, ακτιβιστών και δεν συμμαζεύεται.

2. Οταν ο Κουκάκης ζητεί να μάθει αν είναι θύμα υποκλοπής, η ΕΥΠ διακόπτει την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, η οποία όμως, τουλάχιστον από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, συνεχίζεται με το λογισμικό Predator. Κατά... σύμπτωση, δηλαδή, τη δουλειά ενός κρατικού οργανισμού αναλαμβάνει ένας παρακρατικός.

3. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στις 21 του ίδιου μήνα γίνεται απόπειρα χακαρίσματος του Νίκου Ανδρουλάκη, υποψήφιου για την προεδρία, με το Predator. Εννοείται συμπτωματικά, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έκβαση της αναμέτρησης.

4. Το Ρredator χρησιμοποιεί δεκάδες συνδέσμους (λινκ) που μοιάζουν να παραπέμπουν σε κανονικά sites. Παραδείγματος χάριν, ένα από τα παραποιημένα λινκ είναι το tovima[.]live, παραλλαγή της ιστοσελίδας του «Βήματος». Οι στόχοι της υποκλοπής δέχονται ένα SMS με τον σύνδεσμο-μαϊμού, που αν τον πατήσουν το κινητό τους μολύνεται.

Το Predator χρησιμοποιεί 42 λινκ-μαϊμού. Ο χειριστής του λογισμικού έστειλε το ίδιο λινκ και στον Ανδρουλάκη και στον Κουκάκη (edolio5.blogspot[.].com). Είτε πρόκειται για σύμπτωση ή για τον ίδιο μηχανισμό και πιθανώς το ίδιο πρόσωπο.

5. Οταν ο Νίκος Ανδρουλάκης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα υποκλοπής, η κυβέρνηση παθαίνει ένα είδος χρονοκαθυστέρησης, που διαπίστωσε ο Γ. Παπαχρήστος σε διπλανή στήλη: «Η καταγγελία έγινε την Τρίτη το πρωί, η κυβέρνηση έκανε μια γενικόλογη τοποθέτηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά άφησε να παρέλθει ένα ολόκληρο 48ωρο πριν πράξει το αυτονόητο».

6. Τον Ιούνιο, οι εξαιρετικοί Reporters United δημοσιεύουν ρεπορτάζ για μια αλυσίδα συναλλαγών, που έχει στη μία άκρη τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού και ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, και στην άλλη την Interllexa, την εταιρεία που εμπορεύεται το Predator. Εδώ είναι σίγουρα σύμπτωση, καθώς ο κ. Δημητριάδης το διέψευσε κατηγορηματικά.

7. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ δεν αγόρασε το Predator, αλλά αν σκοπεύεις να παρακολουθείς αντιπάλους ή δημοσιογράφους δεν το βάζεις στη «Διαύγεια». Ο διοικητής της ΕΥΠ πρέπει να παρουσιάσει τις απόρρητες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από το Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης της ΕΥΠ, που έχει ειδικό ΑΦΜ και υπάγεται αποκλειστικά στον ίδιο. Ιδρύθηκε το 2020, όταν ξεκίνησαν οι υποκλοπές.

8. Αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 η ΕΥΠ πέρασε υπό τον άμεσο έλεγχο του κ. Μητσοτάκη.

* Δημοσιεύτηκε στα Νέα 2/8

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…