kalomen834

stimolo BANNER 1

54 νεκροί την ημέρα - Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας τραβούν την ανηφόρα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τους 54 την ημέρα έφτασαν οι νεκροί την εβδομάδα 25-31 Ιούλη. Πάνω από 55 είναι οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα.

 

Κι ο Μητσοτάκης πάει στην Κεφαλονιά και πανηγυρίζει για την πορεία του τουρισμού. Το ίδιο και οι υπουργοί του στα ραδιοκάναλα. Μιλάμε για την απόλυτη έλλειψη ενσυναίσθησης, για έναν κοινωνικό αμοραλισμό που ξεπερνά κάθε όριο.

Aπό eksegersi.gr (εδώ κι εδώ)

Και βέβαια, τα παπαγαλάκια εξακολουθούν να μεταδίδουν προκλητικά ότι «η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση», ακολουθώντας πιστά το δόγμα Γκέμπελς: λέγε τα πιο τερατώδη ψέματα με το πιο φυσικό ύφος και να είσαι βέβαιος πως κάποιοι θα τα πιστέψουν. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έκοψαν τα ημερήσια Δελτία Τύπου του ΕΟΔΥ και τα αντικατέστησαν με εβδομαδιαία, που για να βγάλεις άκρη πρέπει να πάρεις κομπιουτεράκι και να πλακωθείς στις αριθμητικές πράξεις.

 • Τα κρούσματα την εβδομάδα 25-31 Ιούλη ήταν 125.193. Ημερήσιος μέσος όρος 17.885. Ο ΕΟΔΥ, για να μη χαλάσει την παράδοση της «μαϊμουδιάς», ανακοίνωσε 122.230 κρούσματα. «Εθαψε» 2.963 κρούσματα. Φυσικά, τα κρούσματα από τη μια «μαϊμουδίζονται» δεόντως και από την άλλη είναι τυχαία και δεν ακολουθούν κάποια τακτική ιχνηλάτησης, με αποτέλεσμα σε καμιά περίπτωση να μην μας δίνουν  ασφαλή ένδειξη για την πορεία της πανδημίας.

 • Οι εισαγωγές covid ασθενών στα νοσοκομεία ήταν την εβδομάδα 25-31 Ιούλη 365 την ημέρα κατά μέσο όρο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 399 και την αμέσως προηγούμενη 363. Τη μικρή μείωση δύσκολα την λες έστω και αρχή της ύφεσης της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι στις 10 Ιούλη είχαμε 327 εισαγωγές και το τριήμερο 8-10 Ιούλη είχαμε κατά μέσο όρο 355 εισαγωγές την ημέρα. Τα δεκαήμερα πριν από τις 8 Ιούλη είχαμε κατά μέσο όρο 289, 180, 109, 87 εισαγωγές! Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για αλματώδη αύξηση των εισαγωγών, που δίνουν στη συνέχεια βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 25-31 Ιούλη έχουμε:

 • Εσπασε το φράγμα των 31.000 νεκρών (31.377 στις 31 Ιούλη).

 • 378 νεκρούς ή 54 την ημέρα κατά μέσο όρο! Η παράδοση του «θαψίματος» συνεχίστηκε, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 355 νεκρούς. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 292 νεκρούς ή 42 την ημέρα κατά μέσο όρο.

 • Σύνολο διασωληνωμένων 138. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 24 Ιούλη, υπήρχαν 132 διασωληνωμένοι!

 • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 25-31 Ιούλη είχαμε τουλάχιστον 384 νέες διασωληνώσεις (378 θανόντες συν 6 που αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων). Δηλαδή, τουλάχιστον 55 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο. Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τουλάχιστον 44 νέες διασωληνώσεις την ημέρα.

Οι μέσοι όροι του Ιούλη διαμορφώνονται ως εξής:

 • Σύνολο θανάτων τον Ιούλη: 1.125 (ο Ιούνης έκλεισε με 387 νεκρούς – Μιλάμε για τριπλασιασμό των νεκρών τον Ιούλη σε σχέση με τον Ιούνη)!

 • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Ιούλη: 36 (πριν από μια βδομάδα ήταν 31 – ο Ιούνης έκλεισε με ημερήσιο μέσο όρο 13).

 • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Ιούλη: τουλάχιστον 38 (ο Ιούνης έκλεισε με ημερήσιο μέσο όρο 13).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ακριβής αριθμός των νέων διασωληνώσεων είναι μεγαλύτερος, όμως δεν μας επιτρέπουν να τον υπολογίσουμε, γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Αυτό το κάνουν σκόπιμα, για να μην αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός ότι έχουμε σωρεία νέων διασωληνώσεων. Αναλυτικά γι’ αυτό το τεράστιο θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο πρόσφατο άρθρο μας: Ελλάδα: πρώτη στον κόσμο σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας τραβούν την ανηφόρα –Τα τελευταία Στατιστικά της 1ης ΥΠΕ

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας (νεκροί, νέες διασωληνώσεις, σύνολο διασωληνωμένων στις ΜΕΘ) αυξάνονται από βδομάδα σε βδομάδα, μολονότι οι ενσωματωμένοι και συνάμα επικίνδυνοι λοιμωξιολόγοι διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό δεν υπάρχει κίνδυνος το καλοκαίρι γιατί αυξάνονται μόνο τα κρούσματα και όχι οι σκληροί δείκτες. Αντί να σκίσουν τα πτυχία τους και να σταματήσουν να ασχολούνται με την πανδημία, συνεχίζουν να λένε ψέματα για να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Εκτός από τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ με τα εβδομαδιαία (πλέον) Δελτία Τύπου υπάρχουν και τα Στατιστικά στοιχεία που βγάζει η 1η ΥΠΕ κάθε Δευτέρα και στέλνει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ προς ενημέρωση των γιατρών. Αυτά τα στοιχεία δεν δημοσιοποιούνται για να μαθαίνει ο ελληνικός ποια είναι η εξέλιξη της πανδημίας.

 Στα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ υπάρχουν αποκλίσεις σε σχέση με αυτά που δίνει ο ΕΟΔΥ, όμως υπάρχουν και επιπλέον στοιχεία: πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid-19, MAΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), ΜΕΛ (Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων) και ΘΑΠ (Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης) για όλες τις ΥΠΕ (Υγειονομικές Περιφέρειες). Οι ΥΠΕ είναι επτά: δύο στην Αττική, δύο σε Μακεδονία και Θράκη, μία σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, μία σε Ηπειρο και Πελοπόννησο και μία στην Κρήτη.

Τις βδομάδες 11-17, 18-24 και 25-31 Ιούλη του 2022

 • Οι θάνατοι κάθε μέρα ήταν 30, 42 και 57, αντίστοιχα!

 • Οι νέες διασωληνώσεις κάθε μέρα ήταν 31, 44 και 60, αντίστοιχα! Αν η 1η  ΥΠΕ ή ο ΕΟΔΥ έδιναν στοιχεία για τον αριθμξό των νοσηλευόμενων που εξέρχονταν από τις ΜΕΘ, θα είχαμε πλήρη εικόνα για τον αριθμό των ασθενών που διασωληνώνονται στις ΜΕΘ.

 • Το σύνολο των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ (διασωληνωμένων και μη) ήταν 111, 123 και 143, αντίστοιχα. [Οσοι εισάγονται στις ΜΕΘ δεν διασωληνώνονται αμέσως]. 

Από τα Στατιστικά στοιχεία της 1ης ΥΠΕ διαπιστώνουμε ότι η διαφορά ανάμεσα στις νέες διασωληνώσεις και τους θανάτους είναι πολύ μικρή. Ετσι είναι πολύ μικρή και η αύξηση του αριθμού των ασθενών που παραμένουν στις ΜΕΘ. Ο συνολικός αριθμός τους, όμως, παραμένει στο ίδιο επίπεδο (με μικρή αύξηση) και το γεγονός αυτό δίνει τον μεγάλο αριθμό θανάτων καθημερινά.

Οι τσαρλατάνοι λοιμωξιολόγοι εκμεταλλεύονταν αυτό το γεγονός για να παρουσιάσουν την πραγματικότητα αντεστραμμένη. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, γιατί οι παραλλαγές της Ομικρον είναι μεν πολύ μεταδοτικές αλλά όχι τόσο επικίνδυνες. Μπορεί η πραγματικότητα  να τους διέψευσε πανηγυρικά, όμως αυτό τους άφησε παγερά αδιάφορους. Συνεχίζουν το βιολί τους εξυπηρετώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΥΓ. Ευχαριστούμε τον φίλο από τη Μυτιλήνη για το ενδιαφέρον του να μας ενημερώσει. Αυτά τα στοιχεία τα παρακολουθούμε και εμείς. Με βάση τα στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, οι θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας στα πέντε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Αγιος Δημήτριος, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο) είναι  1.130, 1.019, 190, 1.260 και 960, αντίστοιχα. Σύνολο 4.528.

Aναλυτικά στοιχεία και πίνακες εδώ.

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)


Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τ…

Πρόσληψη 125 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Πρόσληψη 125 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου


Ο Κλάδος ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ανακοινώνει την πρόσληψη…

Με Μιχαηλίδου και Χατζηπαυλίδη συμμετείχε στο τουρνουά Καστοριάς ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας
Π. Πέρκα: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ ή ζήτω η επικοινωνία;» (video)

Π. Πέρκα: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ ή ζήτω η επικοινωνία;» (video)


Ας κάνουμε μια αρχή για το καλό του τόπου. Να βάλουμε τη…

Η δικτατορία των δημοσκοπήσεων (Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου)

Η δικτατορία των δημοσκοπήσεων (Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου)


Δεν υπάρχει άλλη χώρα όπου να παρουσιάζονται 3-4 δημοσκ…

Γαλλία: Δωρεάν το χάπι της επόμενης μέρας για όλες τις γυναίκες

Γαλλία: Δωρεάν το χάπι της επόμενης μέρας για όλες τις γυναίκες


Στη Γαλλία το χάπι της επόμενης ημέρας θα γίνει δωρεάν …

Όλα μοιάζουν μαγικά και προπαντός αμερικανικά...

Όλα μοιάζουν μαγικά και προπαντός αμερικανικά...


Είναι νύχτα και τ’ αστέρια μάτια σαν ορχήστρα μας κοιτ…

Η σιωπή δεν είναι παντοτινή (του Θανάση Σκαμνάκη)

Η σιωπή δεν είναι παντοτινή (του Θανάση Σκαμνάκη)


Καταγράφουμε καθημερινά συμβάντα αυθαιρεσίας, ασύδοτ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα