pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: "Δεν συντρέχει κανένας λόγος πειθαρχικής δίωξης των δύο Αντιδημάρχων Δήμου Εορδαίας, αποφάνθηκε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε κατηγορία αδιαφάνειας και μη χρηστής διαχείρισης κατά την άσκηση των καθηκόντων, τόσο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού

και Δημοσίων Σχέσεων όσο και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, η δημοτική αρχή Εορδαίας αντέδρασε ακαριαία τηρώντας ακριβώς ότι προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Συγκεντρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την συγκεκριμένη υπόθεση και ακολούθως αποστάλθηκαν στον ελεγκτή τήρησης της νομιμότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την οποία ακολούθησε αλληλογραφία για περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, που θα συνέβαλλαν στην από πλευράς της σύνταξης άρτιου και ολοκληρωμένου πορίσματος επί της υποθέσεως.

Έπειτα από αρκετό διάστημα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με έγγραφό της μας γνωστοποιεί ότι κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των στοιχείων δεν συντρέχει απολύτως κανένας λόγος πειθαρχικής δίωξης των δύο προαναφερθέντων Αντιδημάρχων του Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, και ότι η συγκεκριμένη υπόθεση τίθεται στο αρχείο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για τη δημοτική αρχή, η οποία λειτούργησε με την απαιτούμενη για τέτοιες υποθέσεις σοβαρότητα, χωρίς να υποκύψει στις λαϊκίστικες και μη τεκμηριωμένες πιέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης, που μόνο στόχο είχαν την κατασκευή ενόχων, συνενόχων και συνεργών σε ένα έγκλημα που, με έγγραφο πόρισμα της αρμόδιας υπηρεσίας, δεν συντελέστηκε ποτέ.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δική μας απόλυτη πρόθεση ήταν η πλήρης διαφάνεια, ενώ στόχος της αντιπολιτεύσεως ήταν η δημιουργία ενός αφηγήματος κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και συγκάλυψης ευθυνών από μία διεφθαρμένη δημοτική αρχή, το οποίο ασφαλώς και έπειτα από την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, κατέρρευσε αφήνοντας έκθετους τους εμπνευστές του.

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι κύριο μέλημα μας, στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ήταν η ενδελεχής έρευνα η οποία θα καταδείκνυε αν υπήρχε ζήτημα αφενός παραβίασης της νομιμότητας και αφετέρου ζήτημα ηθικής τάξης, μιας που για τη δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας αυτές οι δύο παράμετροι είναι αλληλένδετες και απαραίτητες προϋποθέσεις, στο πλαίσιο την άσκησης των καθηκόντων όλων των αιρετών, των στελεχών και των υπηρεσιακών παραγόντων.

Ότι είναι νόμιμο οφείλει να είναι συνυφασμένο με τους κώδικες ηθικής τάξης. Τυχόν αστοχίες αντιμετωπίζονται σε χρόνο κατάλληλο, με νηφαλιότητα και με την πρέπουσα αυστηρότητα που απαιτεί η θεσμική ιδιότητα του καθένα από εμάς.

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Κινητοποίηση στο Βέρμιο το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου κατά των ανεμογεννητριών από τις συλλογικότητες ΕΟΡΔΑΙΑ SOS, SOS ΒΕΡΜΙΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ SOS και ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕ
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)

Καραμπόλα τριών οχημάτων στον δρόμο από Βέροια προς Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη)


Καραμπόλα τριών οχημάτων σημειώθηκε τις πρώτες πρω…

Τοπική διοίκηση προστάτης της δημόσιας υγείας ή ντίλερ των ιδιωτών; (του Δημήτρη Παπαδόπουλου - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Εορδαίας)
Λαϊκή Συσπείρωση:
Όποιος νομίζει ότι γλιτώσαμε από την υπόθεση του Νικελίου και Κοβαλτίου στους πρόποδες του Βέρμιου, στα Κομνηνά, στο Μεσόβουνο, στους Πύργους Εορδαίας, κάνει λάθος. Δυστυχώς η υπόθεση τώρα αρχίζει... (του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη)
Συλλυπητήρια Επιστολή του ΤΕΕ Τμήμα Δ. Μακεδονίας για για τον πρόωρο χαμό της συναδέλφου Κατερίνας Παπαοικονόμου