pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τσίπρας: "Αποκλειστικά υπεύθυνος για τις υποκλοπές ο Μητσοτάκης - Τελευταία ευκαιρία για να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αποκλειστικά υπεύθυνο για την βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος και το βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος, που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο

υποκλοπών στη χώρα μας, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι τα αναπάντητα ερωτήματα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη είναι πολλά και κρίσιμα. Και σημειώνει ότι όσο ο πρωθυπουργός αποφεύγει να τα απαντήσει μεγεθύνονται οι υποψίες «ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά ένας επικίνδυνα "ανέμελος" πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση».

Ο Αλ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια τελευταία πολιτική ευκαιρία να φύγει με κάποια αξιοπρέπεια «επιλέγοντας το δρόμο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, της παραίτησης και της προσφυγής στη κρίση του ελληνικού λαού».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πάντως ότι δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία, αλλά απαιτείται ένα σχέδιο ανάταξης και ανασύνταξης της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας και μια θεσμική επανεκκίνηση, που θα αφορά όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία των ΜΜΕ, τις ανεξάρτητες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Απαιτούνται σοβαρές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, όπως τονίζει, που θα διασφαλίζουν περισσότερη δημοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…