kalomen834

stimolo BANNER 1

Το Βήμα παίρνει σαφείς αποστάσεις από Μητσοτάκη: «Kομμάτια και θρύψαλα»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφει ο Στέλιος Κούλογλου.

Σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει με σειρά άρθρων

το Βήμα της Κυριακής, που έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Κομμάτια και θρύψαλα». Άλλες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, όπως η Καθημερινή διατυπώνουν μια σειρά από ερωτήματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ η κυριακάτικη Εστία συνοψίζει την υπόθεση σε ένα τίτλο: « Ήθελαν το ΠΑΣΟΚ θυγατρική της Νέας Δημοκρατίας και τώρα το πληρώνουν ακριβά». Ανάγκη «ισχυρής κυβέρνησης» διαπιστώνει ο διευθυντής του Βήματος.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις υποκλοπές, που υπογράφει δημοσιογράφος (Α. Κωβαίος) που μέχρι πρότινος υποστήριζε τις κυβερνητικές πολιτικές, είναι καταιγιστικό. Με τίτλο «Παγιδευμένο στις αντιφάσεις το Μαξίμου», ξεκινάει με τη διαπίστωση: «Σε αιφνίδια αλλά ταυτοχρόνως βαθιά κρίση αξιοπιστίας βυθίζεται η κυβέρνηση, και ειδικότερα ο στενός κύκλος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος..

..Η αλληλουχία των γεγονότων και η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης από τα ηγετικά κυβερνητικά στελέχη φανέρωσαν νευρικότητα και προκάλεσαν σειρά σπασμωδικών αντιδράσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές ως προς την παροχή επαρκών εξηγήσεων...

..Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε με ανεξήγητη καθυστέρηση και ενώ το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κυριαρχούσε στην επικαιρότητα ήδη από την Παρασκευή – και αυτά μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Εκεί είχε συζητηθεί η υπόθεση της παράνομης χρήσης του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator και λίγο-πολύ είχε επιχειρηθεί να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα…

..Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα η κυβέρνηση και ο στενός κύκλος του Μεγάρου Μαξίμου περιέπεσαν σε διαδοχικές αντιφάσεις, άκομψους και ατυχείς επικοινωνιακούς χειρισμούς, που έχουν μεταβάλει σε δραματικό βαθμό την πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα».

To ρεπορτάζ της εφημερίδας συνοψίζει τα «κρίσιμα σημεία »:

Ποιος ήταν ο λόγος της «νόμιμης», «τυπικά επαρκούς, όμως πολιτικά μη αποδεκτής» κατά τον πρωθυπουργό παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη; Οι απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου περιορίζονται στο ότι οι λόγοι δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «αντικειμενική πολιτική ευθύνη του γενικού γραμματέα του γραφείου του Πρωθυπουργού», ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου ισχυριζόταν ότι η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έγινε για λόγους αποφόρτισης του κλίματος πολιτικής τοξικότητας;

Τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και υπό ποια πίεση και ανησυχία η κυβέρνηση έσπευσε να δημοσιοποιήσει το ζήτημα;

..Η υπόθεση των υποκλοπών συνιστά πλέον για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πρωθυπουργό ένα σημείο καμπής.. η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις και περιστατικά για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ίδια. Υπό αυτή την έννοια, εκτιμάται και διαφαίνεται ότι θα βρίσκεται απολογούμενη επί μακρόν..

..Οι πρώτες ενέργειες, όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Τετάρτης, με τις «Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», ελάχιστα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας».

Σε άλλο άρθρο γνώμης, που υπογράφει ο διευθυντής της εφημερίδας Α. Καρακούσης («Ελέφαντες στο δωμάτιο»), σημειώνεται μεταξύ των άλλων:

«Κακά τα ψέματα, ο κ. Μητσοτάκης φέρει την πολιτική ευθύνη της επιλογής των προσώπων, που αν μη τι άλλο πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του και μπήκαν στον πειρασμό να μετατρέψουν έναν μηχανισμό εθνικής ασφάλειας σε εργαλείο πολιτικού εκβιασμού, παραβιάζοντας τις αρχές και αξίες που εκείνος διεκήρυττε...».

Η εφημερίδα δείχνει να πιστεύει ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις. που θα φέρουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση τον πρωθυπουργό. Γράφει σχετικά ο κ. Καρακούσης:

«Οσο θα περνά ο καιρός και δεν θα δίδει αξιόπιστες απαντήσεις, τόσο η κυβερνησιμότητά του (Μητσοτάκη-ΣΣ) θα φθίνει. Πολύ δε περισσότερο αν αποκαλυφθούν και άλλες αστήρικτες και πολιτικά προβληματικές υποκλοπές».

Κοινή συνισταμένη της Καθημερινής και του Βήματος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης καλείται να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις. Το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της εφημερίδας («Προδομένη χώρα») καταλήγει:

«Αν κάτι οφείλει ο κ. Μητσοτάκης είναι να πει όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να αφήσει απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να ερευνήσει σε βάθος τα πεπραγμένα της ΕΥΠ και να επιμείνει, έστω πληγωμένος και υπονομευμένος, με όποιο κόστος στη θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας».

Παρόμοια κατάληξη στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο («Χωρίς εναλλακτική») της Kαθημερινής:

«Ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.. θέλει να μάθει τι πραγματικά συνέβη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Και στη συνέχεια να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξανασυμβούν και πως θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και θεσμούς που θα διασφαλίσουν ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, χωρίς να παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας μας».

«Λευκή απεργία» των κυβερνητικών στελεχών

Στην παραπολιτική σελίδα του Βήματος, υπογραμμίζεται ότι «οι περισσότεροι των υπουργών και των κυβερνητικών βουλευτών δεν έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό. Προτίμησαν την ασφάλεια των διακοπών τους, αποφεύγοντας την όποια έκθεση. Μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Καιρίδης βγήκαν να υπερασπιστούν ευθέως την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη στα τηλεοπτικά δίκτυα...

Ο Μάκης Βορίδης ξέμεινε σε εκείνο το ταπεινό ξενοδοχείο του Γυθείου και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προτίμησε την επίσης λακωνική πατρογονική εστία στις Κροκεές...

Εμφανείς επίσης έγιναν οι απουσίες από το προσκήνιο του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος φέρεται να είπε σε στενό κύκλο ότι «στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που μπορούν να ανατραπούν τα πάντα».

Αγνοείται επίσης ο σκανδαλωδώς ευνοημένος από τον κ. Μητσοτάκη αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος οφείλει αν μη τι άλλο να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τη Δικαιοσύνη στο έργο αποκάλυψης του σκανδάλου».

Ανάγκη ισχυρής κυβέρνησης

Πληροφορίες σε όλες τις εφημερίδες, επιμένουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει, μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής, συμψηφισμό με προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο διευθυντής του Βήματος διατυπώνει την ανησυχία ότι στην επόμενη περίοδο θα κλιμακωθεί η πολιτική αστάθεια λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης και καταλήγει:

«Ας μη γελιόμαστε, το πλήγμα που εδέχθη ο κ. Μητσοτάκης είναι μέγα. Ετρώθη η αξιοπιστία του, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και η διακυβέρνησή του υπονομεύθηκε.

Επί του παρόντος στην κυβέρνηση ελπίζουν στη λήθη. Κοινή ωστόσο είναι η πεποίθηση ότι τα γεγονότα είναι μπροστά και τα προβλήματα που θα αναδειχθούν το φθινόπωρο θα είναι σχεδόν ασήκωτα. Η χώρα θα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα των συνθηκών». 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)

Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ακρινής (video)


Μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί στην συνεδρίαση του Τ…

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Σύσκεψη στο Αμύνταιο την Τρίτη 4 Οκτωβρίου με θέμα «Αγωνιστικές κινητοποιήσεις παραγωγών ροδάκινων και άλλων φρούτων»
Φθινόπωρο 2022 / Αγρότες Μεσοβούνου Εορδαίας, πρόσωπα σκυθρωπά, βλέμμα γεμάτο προβληματισμό...
Με Μιχαηλίδου και Χατζηπαυλίδη συμμετείχε στο τουρνουά Καστοριάς ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης:

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: "Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση"


Συμμετέχουμε στη σύσκεψη εργατικών σωματείων και άλλω…

Αλλάζουν από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας

Αλλάζουν από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας


Αλλάζουν από αύριο Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής η…

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | "Είμαστε όλοι αθώες!" (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…

Δήμος Εορδαίας - ΔΕΤΗΠ: Έκπτωση στο κόστος τηλεθέρμανσης για πολίτες κοινωνικά ευάλωτων κατηγοριών

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα