Δ. Σαρηγιάννης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του κορωνοϊού λόγω υποπαραλλαγής «Κένταυρος» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ανοιχτό αφήνει ο καθηγητής Περιβαλλoντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης το ενδεχόμενο η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» να φέρει αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής το πρωί της Τρίτης 16 Αυγούστου, για την πορεία της πανδημίας τόνισε πως με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις προς τα τέλη Σεπτέμβρη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορονοϊού. Χαρακτήρισε μάλιστα αυτό το σενάριο «ρεαλιστικό». Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος» όπως σημείωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Όμικρον 4-5.

Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτέμβρη τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά self test και μάσκες μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος ο καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ στη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό τόνισε ότι θα «πιάνουν» την Όμικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος», αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της, είπε ότι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Επέστρεψε στις νίκες ο Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας κόντρα τον «μαχητικό» Βατόλακκο και κοιτάει... ψηλά! (φωτογραφίες - βίντεο)
Ο καιρός Κυριακή 11, Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Μαΐου στη Δ. Μακεδονία και σε 6 μεγάλες πόλεις της χώρας Ι kozani.tv
Μπαράζ Ανόδου στην Γ’ Εθνική: Σπουδαία νίκη για Εορδαϊκό επί του Βατόλακκου, ισοπαλία για Καστοριά, έχασε ο Μ. Αλέξανδρος Αετού - Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και η επόμενη αγωνιστική
Χρήστος Ζαρογιάννης, προπονητής Εορδαϊκού: «Οι παίχτες μου κατάφεραν και έβγαλαν αντίδραση - Να είναι κοντά μας ο κόσμος» (video)
«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»


3η Αγωνιστική των μπαράζ | ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΣΑΒ…

De facto…

De facto…


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.