pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας: «Διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα "Πολυποίκιλτη μορφή της Επιστήμης"»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παρουσία αρκετού κόσμου διεξήχθη στην αίθουσα "Κοβεντάρειο" Κοζάνης, την Κυριακή 11/09/2022, η Επιστημονική Ημερίδα,

που συνδιοργάνωσε η "Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων", ο Δήμος Κοζάνης και το ΤΕΕ/ΤΔΜ, με θέμα "Πολυποίκιλτη μορφή της Επιστήμης".

Οι εργασίες της ημερίδας άνοιξε η Πρόεδρος της "Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων", κα Παπαδοπούλου Έλενα με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ρόλο της Ακαδημίας και στις μέχρι σήμερα δράσεις της. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Βουλευτή Ν. Κοζάνης, κας Καλλιόπης Βέττα, της Αντιδημάρχου Κοζάνης κας Κουϊμτζίδου Ελπίδας και του Πρόεδρου του ΤΕΕ/ΤΔΜ κου Νικόλαου Συλλίρη. Σημειώνεται ότι τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε και η Αντιδήμαρχος Κοζάνης και αναπληρώτρια του Δημάρχου Κοζάνης, κα Νούλα Τουμπουλίδου. Άπαντες καλωσόρισαν τους παριστάμενους στην ημερίδα και τους ευχαρίστησαν για την ανταπόκρισή τους.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εκλεκτούς καλεσμένους εισηγητές για την τιμή να αποδεχτούν να συμμετάσχουν στην Ημερίδα με τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τιμητική παρουσία της κας Μιμής Ντενίση και την προβολή της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη", με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, προκειμένου «να θυμηθούμε, να τιμήσουμε αλλά και να διδαχθούμε». Τέλος ο κ. Συλλίρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τέτοιες συνεργασίες έχουν μόνο θετικό πρόσημο, καθώς όλες οι εισηγήσεις είναι κορυφαίου επιστημονικού ενδιαφέροντος και επισήμανε την αναγκαιότητα της συνεργασίας του ΤΕΕ/ΤΔΜ με επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς και άλλους θεσμού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας, έτσι ώστε όλοι να γίνουμε λίγο σοφότεροι.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών, διάλογος, απονομή ακαδημαϊκών τίτλων και βραβείων και η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προλόγιση της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" από την κα Μιμή Ντενίση και την προβολή της ταινίας.

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…