pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Η κυβέρνηση αποσύρει τους αστυνομικούς από τα ΑΕΙ - Διαψεύδει η ΕΛΑΣ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σύμφωνα με πληροφορίες του 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη με τους πρυτάνεις 4 ΑΕΙ και των αστυνομικών αρχών.

Η ΕΛΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παταγώδη αποτυχία και την έρκηξη αστυνομικής βίας και καταστολής στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ  αποφάσισε μετά από σύσκεψη με τις πρυτανικές αρχές τεσσάρων ΑΕΙ, να «αποβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιπολίες θα σταματήσουν καθώς έπειτα από σύσκεψη, που έγινε μεταξύ 4 πρυτάνεων και της ΕΛΑΣ έκριναν ότι δεν υπάρχουν οι «τεχνικές προϋποθέσεις» ώστε να συνεχιστούν οι περιπολίες.

Με μια κίνηση που μοιάζει με άτακτη υποχώρηση, φέρονται να αναβάλλονται τα σχέδια Μαξίμου για άνοιγμα των πανεπιστημίων με την παρουσία αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις ομάδες της πανεπιστημιακής αστυνομίας να μεταφέρονται πέριξ των ιδρυμάτων.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Από την πλευρά του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε σε διάψευση η οποία ωστόσο έχει κενά. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ «εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί». Το περίεργο είναι ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία βρίσκεται μόνο σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ΕΛΑΣ παραλείπει να αναφέρει ότι οι ΟΠΠΙ περιπολούν έξω από τις πανεπιστημιουπόλεις όπως είχε αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17 Σεπτεμβρίου, πληροφορία που ουδέποτε διαψεύστηκε.

Επιπρόσθετα, δεν διαψεύδει την σύσκεψη που πραγματοποιήθημε με τις πρυτανικές αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…