kalomen834

stimolo BANNER 1

Αυτός ο κόσμος ή θα αλλάξει ή θα σαπίσει (του Θάνου Καμήλαλη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών μας φέρνουν θεατές στο ίδιο έργο. Η ακροδεξιά ανεβαίνει ανά την Ευρώπη, από τη Σουηδία έως και την Ιταλία.

Μετά από τις νίκες της, ή τις ραγδαίες ανόδους της, επικρατεί ένα πρόσκαιρο σοκ. Γρήγορα όμως, όλα συνεχίζουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μέχρι το επόμενο αποτέλεσμα της κάλπης. Μέχρι να σοκαριστούμε ξανά. Εδώ και καιρό, πρώτα με την πανδημία, μετά με τη ρωσική εισβολή, ζούμε, δυστυχώς και με πολύ άσχημο τρόπο, ιστορικές συνθήκες. Οι ιστορικές αυτές συνθήκες χρειάζονται και ιστορικές, Αριστερές απαντήσεις.

Η ακροδεξιά έχει ριζώσει στις πρόσφατες ιταλικές κυβερνήσεις, με το κόμμα του Σαλβίνι, ωστόσο με τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι, ανεβαίνει επίπεδο. Στην ηγεσία της χώρας, μιας απο τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, θα βρεθεί ένα κόμμα με νεοφασιστικές ρίζες, τα «Αδέρφια της Ιταλίας», ό,τι πιο ακροδεξιό έχει βρεθεί σε τέτοια θέση μετά τον Μπενίτο Μουσολίνι, ακριβώς έναν αιώνα πριν.

Και δυστυχώς, μία τέτοια επικράτηση, σε μία ευρωπαϊκή χώρα τέτοιου μεγέθους, μοιάζει να ήταν απλά θέμα χρόνου. Από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008, φασιστικά και ακροδεξιά μορφώματα σταδιακά εμφανίστηκαν με σημαντική δυναμική σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι και στη Γερμανία, στη χώρα – αφέντη της Ευρωζώνης, εμφανίστηκε, για παράδειγμα το ακροδεξιό AfD (Alternative for Germany). Στη Γαλλία χρειάστηκε δύο φορές μία αναγκαστική συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων γύρω από τον Εμάνουελ Μακρόν, προκειμένου να αποφευχθεί μία νίκη της Μαρίν Λεπέν. Στη Σουηδία, οι ακροδεξιοί με ξεκάθαρα φασιστικές ρίζες «Σουηδοί Δημοκράτες» ανεβαίνουν σταθερά εδώ και 10 χρόνια, και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έφτασαν στο 20%. Δύο ευρωπαϊκά κράτη, η Ουγγαρία και η Πολωνία, θεωρούνται πλέον πανευρωπαϊκά ανελεύθερες δημοκρατίες, ανήκοντας και στην Ομάδα Βίσεγκραντ.

Στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή. Αυτό δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Τα αντανακλαστικά που ενεργοποιήθηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έφραξαν τον δρόμο στους νεοναζί, που είχαν φτάσει να είναι τρίτη δύναμη. Ο συνδυασμός της νίκης μέσα στις δικαστικές αίθουσες με τις κινηματικές δράσεις έφραξαν τον δρόμο. Αλλά το κενό της «σοβαρής ακροδεξιάς», που κάποιοι προόριζαν για τη Χρυσή Αυγή, καλύπτεται πλέον από ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε την ιδιαιτερότητα εδώ, το μεγαλύτερο δεξιό κόμμα, ένα πρώην κεντροδεξιό κόμμα, να διολισθαίνει συνεχώς προς τα ακροδεξιά, αφήνοντας λίγο χώρο για την ακροδεξιά του Βελόπουλου ή όποιου άλλου εμφανιστεί στο μέλλον. Η μετατόπιση της ΝΔ είναι τέτοια, που σήμερα, η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή θα θεωρούνταν, ένα διαφορετικό, κεντρώο κόμμα.

Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου είναι πώς αντιμετωπίζεται η ακροδεξιά. Νομίζω ότι για να απαντηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κοιτάξουμε το πώς εκτρέφεται και το πώς εμφανίζεται ως πιθανή «λύση» για εκατομμύρια ανθρώπων. Αυτό πρέπει να συμβεί γρήγορα: Η εύκολη καταγγελία ότι «είναι φασίστες» αρκεί όλο και λιγότερο. Ο φασισμός, ο εθνικισμός, φαίνεται να τρομάζουν όλο και λιγότερο τους πολίτες, βρισκόμαστε εξάλλου 80 και 100 χρόνια, δύο και τρεις γενιές, μετά από τον όλεθρο που προκάλεσαν στον πλανήτη. Ο κόσμος ξεχνάει, η ιστορία γίνεται όλο και πιο μακρινή, τα βιώματα σταματούν. Ακριβώς ό,τι συμβαίνει με την προοπτική του γενικευμένου πολέμου…

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις για το τι συμβαίνει σε χώρες που δε ζεις, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι πολύς κόσμος στρέφεται στον εθνικισμό από απογοήτευση ή/και αντίδραση. Είμαστε σε μία περίοδο όπου, μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις και με μία-δυο ακόμα να έρχονται, το πρόγραμμα λέει ότι για πρώτη φορά οι νέες γενιές θα ζήσουν χειρότερα από τις προηγούμενες. Φαίνεται επίσης να υπάρχει έντονη η πεποίθηση ότι με το υπάρχον status quo, «τίποτα δεν αλλάζει προς όφελος μου».

Γιατί πέρα από την άνοδο της Ακροδεξιάς, στις ευρωπαϊκές εκλογές νικάει και η αποχή. Μόλις το 64% των ψηφοφόρων άσκησαν το δικαίωμά τους στην Ιταλία, ποσοστό μειωμένο κατά 9 μονάδες σε σχέση με το 73% του 2018. Στη Γαλλία η αποχή επίσης έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, τόσο στις προεδρικές (με ρεκόρ από το 1969 στον 2ο γύρο), όσο και στις βουλευτικές εκλογες (όπου ξεπέρασε το 50%). Από γαλλικές έρευνες κατά την προεκλογική περίοδο, μπορούμε να δούμε περισσότερα για την αποχή. Χτυπάει περισσότερο στις νεανικές ηλικίες και συνδέεται με την απάθεια, την αποπολιτικοποίηση και την απογοήτευση, όχι με κάποιο πολιτικό μήνυμα. Αυτό φαίνεται ότι επηρεάζει περισσότερο την Αριστερά. Στη Γαλλία οι νέοι ψήφισαν Μελανσόν, οι μεσαίες ηλικίες Λεπέν και οι μεγαλύτερες Μακρόν. Οι μεγαλύτεροι ψήφισαν με συνέπεια. Μα είναι δυνατόν, εν μέσω τόσο σημαντικών γεγονότων, όπως η πανδημία και η ρωσική εισβολή, ο κόσμος να απέχει; Κι όμως, είναι.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την απογοήτευση των λαών της Ευρώπης έχει φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές της Ευρωζώνης. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται μακριά από αυτούς, χωρίς αυτούς, εναντίον αυτών. Ο μονόδρομος του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, της κυριαρχίας των αγορών και της αλλεργίας σε οτιδήποτε δημόσιο. Μη εκλεγμένοι, δήθεν «υπεύθυνοι», δήθεν «τεχνοκράτες», ταγμένοι στις υπηρεσίες των αγορών και στη διεύρυνση των ανισοτήτων, στη διαχείρισης των κρίσεων υπέρ των τραπεζών και των ισχυρών λόμπι. Μία Ένωση χωρίς κανένα όραμα, με κενά λόγια περί «ευρωπαϊκών αξιών», βραδυκίνητες διαδικασίες, που έχει αποτύχει σε οποιαδήποτε κρίση κλήθηκε να διαχειριστεί, μεταφέροντας πάντα το βάρος στους ασθενέστερους. Μια Ευρώπη που αρκέστηκε για χρόνια να δείχνει τον μπαμπούλα της κάθε Λεπέν και να ζητάει από τους πολίτες να ψηφίζουν το «μικρότερο κακό». Κι αυτή η τελευταία γραμμή άμυνας φτάνει σε ένα όριο. Μία Ευρώπη επίσης, που φαίνεται ότι σιγά σιγά, αγκαλιάζει επίσημα τη νεοφασιστική ακροδεξιά. Αρκεί αυτή να είναι φιλοΝΑΤΟϊκή, όπως η Μελόνι και όχι φιλορωσική, όπως η Λεπέν. Αυτός ο νέος συμβιβασμός, για χάρη του κοινού εχθρού, του εισβολέα Πούτιν, μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να φέρει στο μέλλον.

Μέσα λοιπόν σε ένα περιβάλλον όπου λείπει η ελπίδα για κάτι καλύτερο, η Ακροδεξιά εμφανίζεται ως αντισυστημικη απέναντι στα «κέντρα αποφάσεων», αλλά μόνο στα λόγια. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα γι αυτό από το κόμμα της Μελόνι: Έμεινε εκτός της κυβέρνησης του πρώην διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αλλά ψήφιζε μαζί με την κυβέρνηση τα οικονομικά νομοσχέδια. Στην Ελλάδα, είχαμε το παράδειγμα των χρυσαυγιτών με τις συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις υπέρ των εφοπλιστών και την εγκληματική τους δράση στον Πειραιά.

Πέρα από την καταγγελία του οικονομικού μοντέλου για το θεαθήναι, ο νεοφασισμός, χτυπάει σε ταυτοτικά ζητήματα. Ζητήματα έθνους, καταστολής, «ασφάλειας» την «προστασία» από πρόσφυγες και τις μειονότητες που «έχουν το θράσος» να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Μπορεί αυτά τα θέματα να είναι ακόμα και αντιδημοφιλή για την πλειοψηφία των πολιτών, όμως συσπειρώνουν και παθιάζουν ένα ακροατήριο κατευθύνοντάς το προς την ακροδεξιά ψήφο. Το τρίπτυχο «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια» ή «Θεός Οικογένεια Πατρίδα», όπως είναι η ιταλική παραλλαγή της Μελόνι, επανέρχονται στο προσκήνιο, παρά το γεγονός ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν συγκρίνεται με προηγούμενες δεκαετίες. Στις σύγχρονες δημοκρατίες όμως, δεν χρειάζεται η πλειοψηφία. Η Μελόνι χρειάστηκε το 26% του 64% για να πάρει την πρωτιά στη χώρα της και να είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη πρωθυπουργός του ακροδεξιού της συνασπισμού.

Η ακροδεξιά πατάει πάνω στον φόβο των πολιτών, το αίσθημα τη απειλής και την απογοήτευση, κατευθύνοντάς αυτά τα συναισθήματα προς τον πιο «αδύναμο». Εκπορεύεται, έμμεσα ή και άμεσα, από τα ίδια οικονομικά συμφέροντα που υποτίθεται πως «πολεμά». Φτιασιδώνεται, κουστουμάρεται, αλλά στον πυρήνα της εχει συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένο δυστοπικό όραμα, σχέδιο και modus operandi. Η απάντησή μπορεί να είναι μόνο το ακριβώς αντίθετο. Μία συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων, αριστερών αξιών, για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, αναδιανομή του πλούτου. Μία πολιτική με στόχο τη ζωή και όχι την επιβίωση. Με απτά αποτελέσματα που θα δίνουν προοπτική στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και ξεκάθαρα λόγια. Είναι σημαντικό ο κόσμος να πιστέψει ότι «γίνεται». Και είναι εξίσου σημαντικό ο κόσμος να συμμετέχει και να καθορίζει ο ίδιος το μέλλον του, μακριά από λογικές ιδιώτευσης.

Μία απάντηση όμως που απαιτεί συγκρούσεις, με τεράστια οικονομικά συμφέροντα που προετοιμάζονται να κερδοσκοπήσουν σε ακόμα μία κρίση και μπορεί να εκφραστεί μόνο με τη συνεχή και συνεπή συμμετοχή των πολλών. Που απαιτεί ριζικές τομές (βλ.κρατικοποιήσεις, στέγαση, οικονομική ανεξαρτησία), ανανέωση της πίστης στη δημοκρατία, που χάνεται μέρα με τη μέρα. Μία πολιτική χωρίς ημίμετρα. Τα ημίμετρα, οι αθετημένες υποσχέσεις, τα «δεν υπάρχει εναλλακτική», θα δώσουν χώρο στην επόμενη επίθεση. Στις σημερινές συγκυρίες, καμία λογική «διαχείριση» και «μικρότερου κακού» δεν μπορεί να σταματήσει για πολύ την εθνικιστική επέλαση. Καμία αποχή δεν θα σταματήσει τα πράγματα από το να λειτουργούν μονίμως εναντίον μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει, με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, θα συμβεί είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς. Αλλά οι κοινωνίες καλούνται να επιλέξουν αν θα αλλάξουν προς το καλύτερο ή αν θα σαπίσουν, επαναλαμβάνοντας ιστορικά λάθη.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων www.kozani…

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης Γιώργος Πηλιανίδης στο kozani.tv: Μεγάλες καθυστερήσεις στις υποδομές στη Νέα Ποντοκώμη, καμιά ουσιαστική εξέλιξη στους πυλώνες υψηλής τάσης, μεγάλος κίνδυνος απαξίωσης. Ο δήμος Κοζάνης πρέπει να κάνει περισσότερα!
Γραμμάτια...

Γραμμάτια...


Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Α'2 Γυναικών Μπάσκετ: Έβδομη αγωνιστική για Λασσάνη Κοζάνης και Απόλλων Πτολεμαΐδας - Το πρόγραμμα
Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας

Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Πτολεμαΐδας


Την δική του Τράπεζα Αίματος απέκτησε ο Όμιλος Τένις Π…

Βόλεϊ ΕΣΠΕΜ: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Β' Εθνική Γυναικών, Κ20 & Κ18 Κοριτσιών και Κ21 Αγοριών για τις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας
Νίκος Σοφιανός:

Νίκος Σοφιανός: "Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ" (video)


Κανένας δεν πρέπει να φοβάται, μπορούμε να αποτρέψουμε…

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης:

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα