pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σπηλιωτόπουλος κατά Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις: "Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι’ αυτό" (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Βολές κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με επίκεντρο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, δήλωσε:

«Η ελευθερία θα έπρεπε να είναι σημαία για οποιοδήποτε κόμμα θεωρεί ότι είναι φιλελεύθερο. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε καταστρατήγηση του άρθρου 19 παράγραφος 1 το οποίο προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και πολύ περισσότερο να μιλούμε για παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων όταν είναι σαφές από το άρθρο 61 του συντάγματος παράγραφος 3 ότι δεν μπορεί αυτό να είναι νομικά αποδεκτό σε καμία περίπτωση όσον αφορά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και βουλευτές και ευρωβουλευτές. Όταν αυτό λοιπόν συμβαίνει, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τις δύο παραιτήσεις. Παραίτηση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού ή παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ που ήταν και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με μία αντικειμενική πολιτική ευθύνη.

Αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε, ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών».

Συνεχίζοντας ο κύριος Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: «Ως εκ τούτου, εγώ πίστευα ότι θα έπρεπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη και βεβαίως από κει και έπειτα να γίνει μία ουσιαστική διερεύνηση του όλου ζητήματος και να μην καλυπτόμαστε πίσω από το δήθεν απόρρητο ή να έχουμε, εντός εισαγωγικών, ως επιχείρημα ότι όποιος πει το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως να πάει και 10 χρόνια φυλακή διότι υπάρχει το γνωστό απόρρητο και πίσω από το απόρρητο και πίσω από μία εξεταστική επιτροπή στην ουσία να γίνει συγκάλυψη ενός μείζονος σκανδάλου.

Γιατί ότι έχει να κάνει πραγματικά με καταστρατήγηση ατομικών ελευθεριών εκεί Θα πρέπει και από ιδεολογικές αναφορές να είμαστε σε μία θεσμική κατά τη δική μου εκτίμηση εγρήγορση γιατί προέχει Η προστασία του συντάγματος και προέχει Η προστασία της ελευθερίας του ατόμου και της πολιτικής ζωής».

«Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί γι’ αυτό», υπογράμμισε με νόημα.

«Με πολύ μεγάλη λύπη βλέπω, ότι διολισθαίνει η Νέα Δημοκρατία σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα τον οποίο είχε κάποτε και που εν πάση περιπτώσει είναι και στο καταστατικά κατοχυρωμένος», κατέληξε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …