pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης: "Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συμμετέχουμε στη σύσκεψη εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο 7:00μμ για το ζήτημα της θέρμανσης.

Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεθέρμανσης να είναι διπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να συζητάμε το 2022 αν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ψωμί και γάλα για τα παιδιά μας. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά.

Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να δουλεύουμε με ό,τι όρους θέλει η εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα. Ότι δεν θα τολμάμε να αρρωστήσουμε μην τυχόν και μας απολύσουν. Ότι θα δουλεύουμε κάτω από αφόρητες πιέσεις και συνεχώς με το άγχος της απληρωσιάς και της απόλυσης.

Μπροστά στις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος δεν μένει χρόνος για χάσιμο. Η ακρίβεια σε καύσιμα, ρεύμα, είδη πλατιάς κατανάλωσης και θέρμανση δείχνουν ότι η κατάσταση για τον λαό και τους εργαζόμενους θα γίνεται όλο και χειρότερη όσο δεν οργανώνουμε την πάλη μας και δεν παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Οργανώνουμε την πάλη μας να μη μείνει κανένας χωρίς θέρμανση!

το ζητημα της θερμανσησ Αφορά όλο το λαο!

Αφορά τον εργαζόμενο των 400-500 ευρώ που δε θα ξέρει τι να πρωτοπληρώσει.

Αφορά Τον άνεργο που πηγαινοέρχεται από πρόγραμμα σε πρόγραμμα και για μισθό παίρνει ψίχουλα.

Αφορά τον επαγγελματία που χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση και για το μαγαζί και για το σπίτι και δε ξέρει αν θα παραμείνει ανοιχτός με τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Αφορά τους φοιτητές που οι γονείς τους ήδη δεν μπορούν να τους συντηρήσουν και άλλοι αναγκάζονται να ξενοικιάσουν ή να δουλέψουν για να σπουδάσουν.

Αφορά τους συνταξιούχους που με τις κουτσουρεμένες συντάξεις τους συντηρούν όσο μπορούν και τις οικογένειες των παιδιών τους.

Αφορά όλο λαό που στέλνει τα παιδιά του σχολείο και οι ήδη κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί των σχολείων θα επιβαρυνθούν κιάλο.             Ταυτόχρονα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Μαμάτσειου νοσοκομείου που ήδη η κατάσταση του με αφορμή την πανδημία είναι εκρηκτική.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
• Καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης και απρόσκοπτη λειτουργία της.
• Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
• Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας