pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Τι ξέρω γι' αυτή την υπόθεση; Του παιδιού μου εννοείται ε; Για τον Παύλο να μιλήσω»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη δικάσιμος σήμερα, ανήμερα της δεύτερης επετείου της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης, με την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου

, να είναι η πρώτη μάρτυρας που καταθέτει.

Στους δρόμους γύρω από το Εφετείο είναι σε εξέλιξη από τις 8μιση το πρωί μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».
Το «παρών» δίνει στην αίθουσα ο Γιάννης Λαγός, ενώ απών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Δεν υπάρχουν στην αίθουσα άλλοι οπαδοί ή στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Πριν την έναρξη της δίκης κατατέθηκε αίτημα από την πολιτική αγωγή το Δικαστήριο να επιτρέψει την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, εφόσον συμφωνούν Εισαγγελέας και διάδικοι. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Πρ: Ελάτε, η κυρία μάρτυρας. Η κυρία Φύσσα.
Μάγδα Φύσσα: [προσέρχεται και κάθεται]

Πρ: Πέστε μας τι ξέρετε για αύτη την υπόθεση
Μάγδα: Τι ξέρω γι' αυτή την υπόθεση; Του παιδιού μου εννοείται ε; Για τον Παύλο να μιλήσω.

Είμαι η μητέρα του, ονομάζομαι Μάγδα, και ο Παύλος είναι γιός μου. Θα ξεκινήσω από τις 17/9/2013, που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου, στις 5μιση το απόγευμα, χαιρετηθήκαμε, θα πήγαινε να δει ένα φίλο του με την κπέλα του, τη Χρύσα, να πιούνε καφέ, και συγκεκριμένα, στο Δούλβαρη, και μετά θα πήγαιναν να δούνε μπάλα και
κι επειδή ακριβώς δε θα βρισκόμασταν το βράδυ, θα ήμουν στο σπίτι της κόρης μου, χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα τα πούμε το πρωί. Φύγανε τα παιδιά, έφυγα και εγώ και πήγα στην κόρη μου. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 η ώρα, δεν μπορώ να θυμηθώ, χτυπάει το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι ο κουνιάδος της που ζητάει να να ανοίξει την πόρτα, μαζί με το μπαμπά της. Σηκωθήκαμε απάνω, ξέροντας ότι κάτι κακό έχει γίνει αλλά δε γνωρίζαμε τίποτα.

Δεν μπορεί εκείνη την ώρα να έρθει ο κουνιάδος και ο μπαμπάς της στο σπίτι. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω δύο ανθρώπους, και ειδικά τον πατέρα του, ένα ωχρό πλάσμα που δεν έβρισκε λόγια όχι να μας πει αλλά προσπαθούσε να πει άλλα. Τον ρώτησα «τι συμβαίνει, τι έχει γίνει και ποιος είναι» και μου είπε ότι δεν έχει γίνει κάτι κακό, απλά ο Παύλος χτύπησε και σε θέλει στο νοσοκομείο». Και φυσικά και δεν το πίστεψα, γιατί ξέρω πολύ καλά τον Παύλο, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να με ανησυχήσει αν ήταν κάτι απλό. Φυσικά και φεύγω, ρωτούσα επίμονα τι συμβαίνει, αν είναι στην εντατική, αν είναι κάπου, πώς χτύπησε, κανείς δε μου απαντούσε, μου έλεγε ότι τίποτα δεν έχει.

Φτάσαμε στο νοσοκομείο, πάρα πολύς κόσμος, συγγενείς, φίλοι, αλλά όλοι, κανείς δεν έλεγε τίποτα, μπήκα τρέχοντας στο νοσοκομείο, ρωτάω να μου πουν τι συμβαίνει. Βλέπω έναν γιατρό, άλλη μία γιατρό, τους ρωτούσα επίμονα και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό, αλλά πόσο κακό δεν ήξερα. Τους πίεσα πάρα πολύ για να μου πουν. Κάποια στιγμή ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και με πήρε στο γραφείο και μου είπε ότι ο Παύλος δε ζει, ότι τον δολοφόνησαν και ότι τον δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή και ότι το δολοφόνο τον πιάσανε. Του είπα «προσπαθήσατε να τον σώσετε;». Μου λέει ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές. Εκεί χάθηκαν όλα. Ξαφνικά ανοίγει η γη.

Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να πάω να τον δω και τον είδαμε στο νεκροτομείο. Τον είχαν πάει εκεί, πήγα και προσπάθησα να τον ζεστάνω, του ζήταγα να πέσουμε πάνω του και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος, κοιμόταν, αφού κοιμάται να τον ξυπνήσουμε. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου, από τη μια στιγμή στην άλλη;

Έξω ήταν όλα τα παιδιά, συγγενείς, φίλοι, όλοι εκεί, κάποια στιγμή έπρεπε να φύγουμε από το νοσοκομείο και πήγαμε σπίτι και ξεκίνησε η όλη διαδικασία, γι' αυτά που έπρεπε να γίνουν. Μαζί μας μένει και η Χρύσα, η κοπέλα του Παύλου. Και ξεκινάμε να αρχίσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες πώς έγινε και πώς βρέθηκε η ΧΑ στο Κερατσίνι, κι εκεί αρχίζει να μας εξιστορεί τα γεγονότα, κάποια που έζησε η ίδια και ένα άλλο κομμάτι, οι πληροφορίες, ήταν από το Μελαχροινόπουλο, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και χτυπημένος και μας είπε ότι ενώ ήπιαν καφέ στον Δούλβαρη[...] 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου -
Χριστόφορος Ζαραλίκος

Χριστόφορος Ζαραλίκος "200 ΧΡΟΝΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ" | Δείτε ολόκληρη την παράσταση ! (video)


Ο «όρθιος κωμικός» και η «καυστική» πένα του Πιτσιρίκο…

Νατάσα Κεφαλοπούλου: Κρυολιπόλυση, η αναίμακτη λιποαναρρόφηση στο Medi Renatus στην Πτολεμαΐδα

Νατάσα Κεφαλοπούλου: Κρυολιπόλυση, η αναίμακτη λιποαναρρόφηση στο Medi Renatus στην Πτολεμαΐδα


Η κρυολιπόλυση είναι μία σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδ…

Γυμνάσιο Ποντοκώμης, συνάντηση αποφοίτων μετά από 34 χρόνια !!! (φωτογραφίες - video)
Ο καιρός Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο... (του Νίκου Βουνοτρυπίδη)

Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο... (του Νίκου Βουνοτρυπίδη)


Όταν αποφυλακίζεις τον Μιχαλολιάκο, δείχνεις το πόσο σ…

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Τουρκογιώργης, η θρυλική φωνή των Socrates

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Τουρκογιώργης, η θρυλική φωνή των Socrates


Μεγάλη θλίψη σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του σπου…