pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιώργος Χριστοφορίδης - Συνδυασμός Ελπίδα: "Οι Απευθείας Αναθέσεις του Περιφερειάρχη βλάπτουν σοβαρά το Δημόσιο χρήμα και τους Πολίτες"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27-10-2022, ήρθε εισήγηση για απευθείας ανάθεση του έργου: «Διαγραμμίσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Καστοριάς»

, προϋπολογισμού: 37.000,00 € (με ΦΠΑ). 

Η παράταξή μας την καταψήφισε, επειδή δεν είναι δυνατόν επαναλαμβανόμενες εργασίες συντήρησης, να ανατίθενται με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και μάλιστα χωρίς ούτε καν μια τεχνική έκθεση που να αιτιολογεί το κόστος, πόσο μάλλον, που αυτό είναι στο ανώτατο όριο της απευθείας ανάθεσης των 37.000,00 €.

Η διαδικασία της απευθείας ανάθεση εκτός από την αδιαφάνεια, οδηγεί στο να μην υπάρχει η έκπτωση που θα δινόταν, αν το έργο γινόταν με ανοιχτό διαγωνισμό. 

Η περιφερειακή αρχή προσπαθώντας να δικαιολογηθεί και να μας παραπλανήσει είπε ότι το όριο των 37.000 ευρώ δεν θα ισχύσει στην πράξη και το όριο που θα ανατεθεί η δουλειά ενδεχομένως να είναι και 25.000,00 €!

ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ!!

Στις 27-07-2022,  η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε (ΑΔΑ:60Μ37ΛΨ-Σ6Ι ), την έγκριση δαπάνης ποσού 36.902,40€ (τυχαίο το ποσό;), που αφορούσε στην προμήθεια 6.200 κιλών ακρυλικού χρώματος διαγράμμισης οδών του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης

ΟΜΩΣ σε συνέχεια αυτής της Απόφασης ..... στις 3-10-2022 ο Περιφερειάρχης ( ΑΔΑ: Ω80Δ7ΛΨ-Κ6Τ ) υπέγραψε την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια 6.200 κιλών με το συνολικό ποσό της ανάθεσης να ανέρχεται σε 36.518,00€ (συμπ. ΦΠΑ).

Δηλαδή έκπτωση μόλις 1% !!!

Δηλαδή η Περιφέρεια πλήρωσε με 5,89 €   το κιλό του χρώματος διαγράμμισης, τη στιγμή που η τοπική αγορά μπορεί να το προμηθεύσει με 3,06 €,  σωστά το διαβάσατε, τρία ευρώ και έξι λεπτά!! *

Τα ερωτήματα πολλά !!!

Γιατί κ. Περιφερειάρχη έχετε καθιερώσει να κάνετε απευθείας αναθέσεις; Ακόμα  ΚΑΙ για την προμήθεια χρώματος διαγράμμισης; Δεν γνωρίζετε ότι το σπάσιμο μιας προμήθειας για να εμπίπτει στο όριο της απευθείας ανάθεσης, για να αποφύγετε τον Ανοικτό Διαγωνισμό δεν είναι νόμιμο;

Γιατί δεχθήκατε η έκπτωση να είναι μηδαμινή;

Γιατί προτιμήσατε απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή της Θεσσαλονίκης ενώ το συγκεκριμένο προϊόν το διαθέτει η τοπική αγορά και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή?

Πήρατε προσφορές από τοπικούς προμηθευτές και αν ναι, πόσες?

Γιατί εμείς με μία απλή έρευνα στην τοπική αγορά βρήκαμε ΠΟΛΥ μικρότερη τιμή!!

Γιατί ενώ μπορούν οι τοπικοί έμποροι να μας προμηθεύσουν, εσείς επιλέγετε ( ακόμη μια φορά ) να φύγουν τα λεφτά εκτός Δυτικής Μακεδονίας ; 

Που πηγαίνουν τα υπόλοιπα 17.542,00 € ?

Επειδή πλέον η ιστορία των απευθείας αναθέσεων (και μάλιστα με επιχειρήσεις ΕΚΤΟΣ της Περιφέρειας μας), τείνει να γίνει καθεστώς, περιμένουμε μια πειστική απάντηση σας.

Υ.Γ Η τιμή που εμείς πήραμε είναι για προμήθεια μόλις 25 κιλών!!!

Φανταστείτε ποια θα είναι η τιμή για 6.200κιλά!! 

Γιώργος Χριστοφορίδης                                                                                          

Περιφερειακός Σύμβουλος                                                                              

Παράταξη «ΕΛΠΙΔΑ»

Δημοφιλή Νέα

Κυριακή 4 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κυριακή 4 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Μπαράζ Ανόδου στην Γ' Εθνική: Πικρή ήττα στη Λαμία για τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική
Αποστολή του top-sport.gr στην Λαμία | LIVE ενημέρωση από τον κρίσιμο αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Το Μεσόβουνο Εορδαίας επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία καλλιέργειες (φωτογραφίες-video)
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία