pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας: "Καταδικάζουμε το γεγονός του πολίτη που έσπασε τζάμια στο Κ.Υ. Κοζάνης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός που έλαβε χώρα χθές 02/11 το μεσημέρι στο ΚΥ Κοζάνης όπου ένας πολίτης με λοστό προκάλεσε υλικές ζημιές

θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένων υγειονομικών συναδέλφων. Το συμβάν είναι ένα από τα πολλά περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας την τελευταία τριετία. Αναδεικνύεται πάλι με εμφατικό τρόπο η τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας, τόσο από υγειονομικό προσωπικό, όσο και από το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης. Για παράδειγμα, φύλαξη υπήρχε στο ΚΥ αλλά μόνο κατά την περίοδο των εμβολιασμών του μεγαλύτερου όγκου του πληθυσμού αλλά ξαφνικά σταμάτησε να υπάρχει. Οι υπηρεσίες φύλαξης συνήθως καλύπτονται από προσωπικό ορισμένου χρόνου, ενώ είναι φανερή η ανάγκη για μόνιμο και σταθερό προσωπικό για την ασφάλεια τόσο των υγειονομικών όσο και των ασθενών.

Η ευθύνη φυσικά ανήκει στην 3η ΥΠΕ και το Υπουργείο που έχει αφήσει το Κ.Υ. τραγικά υποστελεχωμένο, με ελλείψεις και κενά σε υγειονομικούς, προσωπικό φύλαξης κ.α. Επιπλέον, η πολιτική της συγχώνευσης υπηρεσιών και δομών υγείας, όπως το παράδειγμα του Κ.Υ. και του Ιατρείου της ΔΕΗ που συστεγάζονται, αποδεικνύει ότι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη στιγμή που και οι δύο δομές καλύπτουν τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών και ασφαλισμένων εργαζόμενων της ΔΕΗ.

Τέτοια περιστατικά θα πληθαίνουν δυστυχώς λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του δωρεάν συστήματος υγείας με την υποστελέχωση όλων των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας αλλά και με το νομοσχέδιο που πρόκειται να περάσει η κυβέρνηση που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ με το φιλότιμο και την άοκνη εργασία τους ανέδειξαν τη σπουδαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας σε δύσκολες περιόδους ειδικά στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα δωρεάν ποιοτικό σύστημα υγείας για ΌΛΟΥΣ. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση με τους ασθενείς, με όλο το λαό, για την ενίσχυση και στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Δημοφιλή Νέα

Κυριακή 4 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Κυριακή 4 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Μπαράζ Ανόδου στην Γ' Εθνική: Πικρή ήττα στη Λαμία για τον Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας - Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η τελευταία αγωνιστική
Αποστολή του top-sport.gr στην Λαμία | LIVE ενημέρωση από τον κρίσιμο αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Το Μεσόβουνο Εορδαίας επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία καλλιέργειες (φωτογραφίες-video)
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία