pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κοινή δήλωση Σ. Φάμελλου - Π. Πέρκα για την κυβερνητική κοροϊδία με τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών: "Κλοπή 1,8 δισ ευρώ των καταναλωτών για χατίρι του καρτέλ ενέργειας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οκτώ μήνες χρειάστηκε τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μειώσει, κάτω από κάθε προσδοκία, τον υπολογισμό των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών από 2,2 δισ. ευρώ

σε μόλις 415 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Μάρτιο, που υποχρεώθηκε στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης να δεσμευθεί για τη φορολόγηση των υπερκερδών κατά 90%, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση πέρασε ακόμα και νομοθετική ρύθμιση για να μειωθούν τα υπερκέρδη. Και έρχεται σήμερα να ανακοινώσει ότι τελικά θα ανακτήσει μόλις 373,55 εκατ. ευρώ!

Περισσεύει, όπως φαίνεται, το θράσος της κυβέρνησης, που συνεχίζει σταθερά να εμπαίζει τους καταναλωτές εδώ και ενάμιση χρόνο, υποσχόμενη και πάλι ότι θα μοιράσει ψίχουλα, σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια ευρώ των απαράδεκτων, ειδικά εν μέσω της ακραίας κρίσης ακρίβειας, υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών.

Η κυβέρνηση αυτοσυγχαίρεται επειδή τάχατες τηρεί τις δεσμεύσεις της. Αλλά η μόνη δέσμευση που τηρεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι η προστασία των υπερκερδών των λίγων ηλεκτροπαραγωγών που φροντίζει να πέφτουν στα «μαλακά», ενώ παράλληλα συνεχίζεται η επιδότηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με λεφτά των πολιτών. Γιατί, ήδη μετά τον Αύγουστο, μία νέα γενιά υπερκερδών, άνω του 1 δισ. ευρώ, είναι στα ταμεία των παρόχων ενέργειας και η κυβέρνηση, πάλι μετά την ανάδειξη του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξαγγέλλει αναδρομική φορολόγηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με βάση αδιαμφισβήτητα στοιχεία της ΡΑΕ και του ΑΔΜΗΕ παρουσίασε δημόσια τον υπολογισμό των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών για την περίοδο Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2022, που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ. Η σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση σημαίνει ότι 1,8 δισ. ευρώ χρήματα των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, γίνονται κυβερνητικό δώρο στο καρτέλ ηλεκτρικής ενέργειας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Εκλογές τώρα για να τους στείλει ο λαός πίσω το λογαριασμό!

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα

Εργατικό ατύχημα για 39χρονο οικοδόμο στην Πτολεμαΐδα


Σοβαρός τραυματισμός 39χρονου οικοδόμου σημειώθηκε σ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα