pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση κλιμακίου ΤΕΕ με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμάκιο της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, αποτελούμενο από τους Νικόλαο Συλλίρη (Πρόεδρο) και την Ευαγγελία Μπάγκαβου (Αντιπρόεδρο),

 υποδέχτηκε, το μεσημέρι της  2ας Νοεμβρίου 2022, στα γραφεία του Τμήματος στην Κοζάνη τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης κυρίους Αδάμ Λευτέρη (Πρόεδρο) και Μάρου Στέλιο (Γ. Γραμματέα), προκειμένου να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας και ειδικότερα της ακρίβειας.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης αναφέρθηκε: στην ακρίβεια των τιμών που διαπερνά όλα τα αγαθά (τρόφιμα, ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης), την ανεργία, , την κρίση στην αγορά  (εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, εστίαση κ.ο.κ.). την αβεβαιότητα την φτωχοποίηση, που αφορά όλους τους πολίτες (εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους). Με το σύνθημα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, τόνισε την ανάγκη για  ενότητα και αγώνα με στόχο το τρίπτυχο: Αύξηση των Μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Καθολική Κοινωνική Προστασία. Ολοκλήρωσε την τοποθέτησή κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην 24ωρη Γενική Απεργία που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή  στην απεργία και το συλλαλητήριο.   

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ  παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε τη διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε στον αστερισμό των κρίσεων (χρηματο-οικονομικών, περιβαλλοντικών, ανθρωπολογικών και κλιματικών). Αν συνυπολογιστεί και η ολοένα αυξανόμενη υποχώρηση κοινωνικών, γενικότερα, και εργασιακών, ειδικότερα, κεκτημένων, η εργασιακή ανασφάλεια θα εντείνεται ραγδαία. Υπογράμμισε το ενδεχόμενο να μην έχουμε αντίληψη της κλίμακας των  ριζικών αλλαγών που συντελούνται και βιώνουμε στο παρόν και που στο σύντομο μέλλον  θα είναι αναπόφευκτες.  Το γεγονός αυτό αποτελεί κάλεσμα για εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να περάσουμε από την κρίση στην ανάκαμψη. Ο Πρόεδρος (Ν. Συλλίρης) συνέχισε με μια σύντομη αναφορά στις γνωστές και αποκρυσταλλωμένες θέσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ για: Ανάδειξη της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  (ΠΔΜ) σε «πράσινο» ενεργειακό κέντρο της χώρας, Θεσμικές πρωτοβουλίες για τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή για βιώσιμη ΠΔΜ, Αναπλήρωση απώλειας της προστιθέμενης αξίας και των θέσεων απασχόλησης, σε τοπικό επίπεδο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), εκπόνηση ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ, Εξοικονόμηση/Αποθήκευση ενέργειας, διαχείριση απορριμμάτων δημιουργία μονάδας διαχείρισης ιπτάμενης τέφρας, Οικονομία του πράσινου υδρογόνου από ΑΠΕ, ενώ μέσω του έργου White Drago, Μεταποίηση αρωματικών και ενεργειακών φυτών κλπ.

Επιβεβαιώνοντας  την άρρηκτη σχέση  του Τεχνικού κόσμου με την κοινωνία και τους πολίτες εξέφρασε  την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και έκλεισε με τη φράση/αξίωμα:

«Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αγώνα».

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…