pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Διευρύνθηκαν τα κριτήρια. Περισσότεροι συμπολίτες μας θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό για επίδομα θέρμανσης. Θα είναι δικαιούχοι και οι κάτοικοι της Σιάτιστας που καίνε καυσόξυλα και πέλετ»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δήλωση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το επίδομα Θέρμανσης: «Διευρύνθηκαν τα κριτήρια.

Περισσότεροι συμπολίτες μας θα λάβουν μεγαλύτερο ποσό για επίδομα θέρμανσης. Θα είναι δικαιούχοι και οι κάτοικοι της Σιάτιστας που καίνε καυσόξυλα και πέλετ».

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες ανάγκες, ενίσχυσε το ποσό για το επίδομα θέρμανσης και διεύρυνε τα κριτήρια ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπουργούς που κατανόησαν την ανάγκη αύξησης του δικαιούμενου ποσού, για τους κατοίκους περιοχών με μεγαλύτερο ψύχος, όπως η Π.Ε. Κοζάνης. Έτσι, σε πολλούς οικισμούς της Π.Ε. Κοζάνης, όπως προσδιορίζονται στο παράρτημα της σχετικής απόφασης, προβλέπεται προσαύξηση κατά 25% στο ποσό του επιδόματος. Επιπλέον, για την αποδοχή του αιτήματος να αυξηθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για την επιδότηση χρηστών καυσόξυλων και πέλετ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν και κάτοικοι πόλεων όπως η Σιάτιστα οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν το δικαιούνταν.

Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της φετινής ρύθμισης, οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης θα μπορούν να καταχωρίζουν στη σχετική εφαρμογή μέχρι τις 15 Ιουλίου, λογαριασμούς που εκδίδονται μέχρι 30 Ιουνίου, για καταναλώσεις μέχρι 31 Μαρτίου.

Εδώ μπορείτε να δείτε την από 28-9-2022 επιστολή μου Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και την παρέμβαση μου στη Βουλή:

VIDEO

 

Κοζάνη 28-9-2022

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα νέα ενεργειακά δεδομένα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν υποχρεώσει στη λήψη έκτακτων μέτρων για την ανακούφιση των πολιτών από το ενεργειακό κόστος.

Η ελληνική κυβέρνηση, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, κατατάσσεται πρώτη στις σχετικές ενισχύσεις (σε αναλογία προς το ΑΕΠ).

Ειδικά για το επίδομα θέρμανσης, ο κύριος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ την αύξηση του κονδυλίου κατά 70% και τη διεύρυνση των κριτηρίων και άρα των δικαιούχων. Όμως, στην ελληνική επαρχία, αρκετοί συμπολίτες μας θερμαίνουν τις κατοικίες τους με καυσόξυλα και πέλετ, για τα οποία το επίδομα χορηγείται μόνο σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 3.500 κατοίκους, ενώ μάλιστα αυτά τα προϊόντα εμφανίζουν μεγάλες ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σε περιοχές της Β. Ελλάδας με βαρύ και μακρύ χειμώνα, οι κάτοικοι πόλεων όπως η Σιάτιστα, με πληθυσμό 5.100 κατοίκους, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ενισχύσεων.Για τους λόγους αυτούς, ειδικά για φέτος θα πρέπει να αρθεί ο ανωτέρω πληθυσμιακός περιορισμός. 

Επιπλέον, όπως και πέρυσι διαπιστώθηκε, ιδίως για τις ενισχύσεις σε χρήστες τηλεθέρμανσης, αλλά όχι μόνο, η περίοδος αναφοράς των τιμολογίων αγοράς ή των λογαριασμών θέρμανσης από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 31η Μαρτίου, δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ορεινών περιοχών όπως η ΠΕ Κοζάνης, όπου οι συνθήκες ψύχους ξεκινούν νωρίτερα και λήγουν στα μέσα Μαΐου.

Κατά συνέπεια, η περίοδος κατανάλωσης προϊόντων θέρμανσης στις περιοχές αυτές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη, ώστε να αντιστοιχεί προς τα πραγματικά δεδομένα, και να μην απαιτηθούν και φέτος παρατάσεις στις σχετικές ηλεκτρονικές εφαρμογές. 

Με τιμή

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης,

Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης

 

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

Πολιτικά γραφεία:

Κοζάνη: Παγούνη 2, Τ. 2461037253 // Πτολεμαΐδα: 25ης Μαρτίου 36, Τ.2463027418.

Facebook: Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής ΝΔ - Π.Ε. Κοζάνης

e-mail: stathiskοΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.