pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σ. Φάμελλος - Π.Πέρκα: Δεν χωρούν δικαιολογίες για το δώρο του 1,8 δισ. ευρώ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ηλεκτροπαραγωγούς

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αποστολή στο ΥΠΕΝ της έκθεσης εκτίμησης των πραγματικών υπερκερδών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το 12μηνο Ιούλιος 2021-Ιούνιος 2022

Η επιλεκτική αμνησία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιλογή της κυβέρνησης να στηρίζει τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, ούτε να κρύψει τις ευθύνες της για αυτό. Τι άλλο θα μπορούσε βέβαια να κάνει για να καλύψει ότι 1,8 δισ. ευρώ αφαιρέθηκαν από τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για να τροφοδοτήσουν τα άδικα υπερκέρδη στην ηλεκτροπαραγωγή από τον Ιούλιο του 2021. Το ΥΠΕΝ δήλωσε άγνοια (!) για την έκθεση εκτίμησης των υπερκερδών της περιόδου Ιούλιος 2021 με Ιούνιος 2022, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε συνέντευξη τύπου στις 21.07.2022 και υπάρχει και σήμερα αναρτημένη στο διαδίκτυο με όλους τους σχετικούς πίνακες και με αναφορές σε στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και του ΑΔΜΗΕ, όπου βασίστηκε και ο υπολογισμός.

Σχετικό δημοσίευμα στο left.gr:

https://left.gr/news/syriza-ps-ekthesi-kolafos-17-dis-eyro-ta-pragmatika-yperkerdi?fbclid=IwAR3cT-9StEJZEjgpxc4Hrr5qVj2qGMusK7NaqzpVUW0bImvGvKl7bmF_t5I

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στους καταναλωτές γιατί δεν επιστρέφει το 90% των 2,2 δισ. ευρώ των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή αλλά μόλις 373,55 εκατ. ευρώ! Για να φανεί το μέγεθος της κοροϊδίας έναντι των καταναλωτών υπενθυμίζουμε ότι οι επιδοτήσεις της ακρίβειας στο ρεύμα μόνο για τον Σεπτέμβριο έφτασαν στο 1,9 δισ. ευρώ! Και ότι η κυβέρνηση ανακτά για 9 μήνες μόλις 373,55 εκατ. ευρώ, ενώ τους τελευταίους 3 μήνες περηφανεύεται ότι έχει ανακτήσει 2,2 δισ. ευρώ υπερέσοδα.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση για να μειώσει τον υπολογισμό των υπερκερδών ψήφισε τροπολογία αφαίρεσης του κόστους εκπτώσεων και εμπορικών πακέτων, που μείωσαν τον υπολογισμό της ΡΑΕ από 1,22 δισ. ευρώ σε 0,415 δισ. ευρώ! Για όλα αυτά οφείλει να απολογηθεί η κυβέρνηση!

Από τη μεριά μας, για να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη των κυβερνητικών στελεχών, θα αποστείλουμε τη Δευτέρα στο ΥΠΕΝ τη σχετική Έκθεση με τον υπολογισμό των πραγματικών υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή για την περίοδο Ιουλίου 2021- Μαρτίου 2022.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκεί, ως οφείλει, υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση με μοναδικό σκοπό να προστατεύσει το συμφέρον και την πρόσβαση των καταναλωτών στο αγαθό της ενέργειας σε προσιτές τιμές. Αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και οικονομία και όχι το πάρτι αισχροκέρδειας που έχει στηθεί στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και με πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Στάσση και των γαλάζιων παιδιών στης ΔΕΗ, η οποία παρουσιάζει και «high score» υπερκερδών.

Περιμένουμε λοιπόν το ΥΠΕΝ, από Δευτέρα, να μελετήσει τα στοιχεία της έκθεσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα πραγματικά υπερκέρδη και στη συνέχεια να τα φορολογήσει και να τα επιστρέψει στους καταναλωτές.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτη Πέρκα, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…