pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ραντεβού σε κάθε 17 Νοέμβρη (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από την διήγηση ενός φίλου :

"Ηταν Παρασκευή πρωϊ , ώρα 12. Η τρόϊκα της παρέας συναντήθηκε για να πάει για φαγητό στη λέσχη , φακές.

Καθώς πλησίασαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου είδαν πολλούς φοιτητές στα παράθυρα όπως τα χελιδόνια στα σύρματα , να φωνάζουν συνθήματα κατά της δικτατορίας. Ο βιαστικός της παρέας πρότεινε να μπούν κι αυτοί αμέσως , όμως ο γνωστικός πρότεινε να πάνε πρώτα για φαγητό και μετα να μπούν ,όπως κι έγινε και μπήκαν χορτάτοι.

Στο μέσα χώρο μια διαρκής συνέλευση σε εξέλιξη με ομιλητές , ανακοινώσεις , συνθήματα , τραγούδια. Το πάθος , η ορμή , η αλληλεγγύη , η σύμπνοια , η συντροφικότητα , έκδηλα στον καθένα. Υπήρχε κοινός σκοπός , στόχος που τους ένωνε όλους : Nα πέσει η χούντα , ο Παπαδόπουλος. Κι απ΄ έξω πολίτες με αυτοθυσία να κουβαλάνε τρόφιμα για τους από μέσα καταληψίες , με κίνδυνο να συλληφθούν , να φυλακισθούν, να βασανισθούν, να εξορισθούν, άνδρες και γυναίκες. Γνήσια λαϊκή συμπαράσταση , Λαός και νεολαία ΕΝΑ.

Στους γύρω χώρους και σε μικρή απόσταση καραδοκούσαν οι ασφαλίτες , όπως οι ύαινες , να δούν ποιοί είναι μέσα , να βγεί κανείς να τον συλλάβουν και να δράσουν με τις άνωθεν εντολές. Κι αλίμονο όποιον συνελάμβαναν , όλο το μένος και τα κομπλεξικά τους συμπλέγματα τα εκδήλωναν με τον χειρότερο τρόπο , βρισιές , απειλές , απάνθρωπα βασανιστήρια,βιαστές της ανθρώπινες αξιοπρέπειας!!Κι ο περίλυπος Πρύτανης « εγγυητής » της ασφαλούς εξόδου των καταληψιών και πενήντα μέτρα μακρύτερα να γίνονται συλλήψεις και βασανισμοί ‘’

Τη νεολαία τη διακρίνει διαχρονικά η απλότητα , το θάρρος , η μαχητικότητα , η απουσία του οικονομικού συμφέροντος, η αγνότητα, τα υψηλά ιδανικά για μια κοινωνία με ισότητα , δικαιοσύνη , αλληλεγγύη , για παιδεία και υγεία για όλους , για μια κοινωνία ελεύθερη και δημοκρατική , για μια Πατρίδα ανεξάρτητη.

   Αυτή η νεολαία δε φυλακίζεται , δε μπαίνει σε καλούπια. Πρέπει να είναι ελεύθερη , όχι ασύδοτη , ΕΛΕΥΘΕΡΗ , χωρίς νόμους πλαίσια που αλλάζουν κάθε χρόνο και δεν ερωτώνται οι φοιτητές και οι καθηγητές , χωρίς αστυνομίες στους χώρους εκπαίδευσης , η θέση της Αστυνομίας είναι στις γειτονιές για να προστατεύουν τους πολίτες , δε μπορεί ο νεαρός αστυνομικός να αστυνομεύει τον φοιτητή αδερφό , αυτό είναι ξεφτίλα !!!.

Η 17 Νοέμβρη είναι ένας απ τους πολλούς σταθμούς του διαρκή αγώνα της νεολαίας και του κάθε πολίτη , για μια κοινωνία ελεύθερη , δίκαιη , δημοκρατική , με εμπιστοσύνη στους θεσμούς που λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας , χωρίς αυταρχισμούς και ηλίθιους περιορισμούς , που στόχο έχουν τη φίμωση του πολίτη , την καλλιέργεια του φόβου και της υποταγής.

Μια κοινωνία με πολίτες φοβισμένους , τρομοκρατημένους , αδιάφορους , δε μπορεί να έχει μέλλον , σε τέτοιες συνθήκες καραδοκεί ο φασισμός κι η Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εξαλείψει το φόβο , την τρομοκρατία , την αδιαφορία του πολίτη , να τους εμπνεύσει το θάρρος , την αγωνιστικότητα , την αγάπη προς το συνάνθρωπο , για μια κοινωνία ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κι όχι ο καθένας για τον εαυτό του. Σ΄ αυτή τη διαρκή πάλη η νεολαία του κάθε Νοέμβρη πρέπει και οφείλει να είναι μπροστάρης αρκεί ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ να της έχουμε εμπιστοσύνη και να τη στηρίζουμε.

Το γαρύφαλλο είναι το σύμβολο του αγώνα , σε όλους μας μία είναι η υπόσχεση : Ραντεβού σε κάθε 17 Νοέμβρη.

 

 

Δημοφιλή Νέα

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Παρασκευή 2 Ιουνίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αποστολή του top-sport.gr στην Καλαμπάκα | LIVE ενημέρωση για τον αγώνα του Εορδαϊκού Πτολεμαΐδας (φωτογραφίες)
Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου
Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση

Πανελλαδικές 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα ΓΕΛ | Φροντιστήριο M.E. Νόηση


Η Βασιλική Ζαρογιάννη, φιλόλογος του φροντιστηρίου "ΝΟ…

Αντωνία Κυρατσού, Νίκος Βουνοτρυπίδης, Τίνα Κουζιάκη, Νόντας Στολτίδη, Στέφανος Πράσσος, Μιχάλης Καραμπατζιάς, Κώστας Χατζηδαμιανός στο kozani.tv για το μεγάλο συλλαλητήριο κατά των ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης (videos)
Ο καιρός στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη τη χώρα αναλυτικά για τις επόμενες έξι ημέρες
Φωτογραφίες του kozani.tv από το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, για την άναρχη & υπέρμετρη εγκατάσταση ΑΠΕ στη Δ. Μακεδονία
Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα


Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθ…