pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

20 Νοεμβρίου 2022 η πρεμιέρα της ταινίας "Η φλόγα της δικαίωσης" στον Καναδά, βασισμένη σε ποίημα της Παρθένας Τσοκτουρίδου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εκατό χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή ο προσφυγικός πληθυσμός μένει όρθιος. Νοσταλγεί τις Χαμένες Πατρίδες.

Προσκυνάει τις Άγιες εικόνες της. Κρατάει βαθιά την πίστη του στον Θεό και στην αγάπη του στην Ελλάδα. Είναι η σιδερένια θωράκιση της Ελλάδας. 

Χέρι - χέρι πιασμένοι οι ομογενείς Έλληνες του Τορόντο στον Καναδά μέσω του θεατρικού εργαστηρίου ΕΚΦΡΑΣΗ σε ποίηση της Παρθένας Τσοκτουρίδου και σκηνοθεσία της Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνά παρουσιάζουν στην κινηματογραφική ταινία "Η ΦΛΌΓΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΊΩΣΗΣ" την αλήθεια της αιματοβαμμένης ιστορίας τους μη σιωπώντας στην τραγωδία που έζησε ο γενοκτονημένος λαός μας, αφυπνίζοντας όλα τα έθνη στην ιστορική μας συνείδηση ώστε να μην μείνουν ασυγκίνητοι στον ανελέητο και χωρίς διάκριση διωγμό τους που έμεινε ατιμώρητος έως τώρα. 

Η φλόγα της δικαίωσης θα ανάβει στους αιώνες των αιώνων ενάντια στον βίαιο εξισλαμισμό και εκτουρκισμό των λαών της Μικράς Ασίας και της Κύπρου από τους Τούρκους. Είναι μια κινηματογραφική ταινία που πρέπει και αξίζει να τη δουν όλοι απανταχού στον πλανήτη. 

Η φλόγα της δικαίωσης θα ανάβει για τον σκοτωμό χιλιάδων αθώων ψυχών με ερωτήματα αναπάντητα για τις εξορίες, τη λεηλάτηση των περιουσιών, το κάψιμο των σπιτιών, για τους χιλιάδες νεκρούς στους χιονισμένους δρόμους, για όλα τα κακουργήματα των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων. 

20 Νοεμβρίου 2022 η πρεμιέρα της ταινίας ανάβει τη φλόγα της δικαίωσης από το Τορόντο πρωτοστατώντας ώστε η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας να είναι πάντα σε πρώτη μοίρα ενάντια σε όσους θέλουν να τα εξαλείψουν. 

Η ταινία αυτή έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.

 

 

ΠΗΓΗ: www.apostaktirio.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης