pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συγκέντρωση μηλοπαραγωγών σήμερα στην Αθήνα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας (φωτογραφίες - βίντεο)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν μηλοπαραγωγοί από τη Λάρισα, την Καστοριά, την Εορδαία, τη Νάουσα και τη Μαγνησία, κλιμακώνοντας τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους.

Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεύτηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα» και «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα εξαγγείλει μέτρα στήριξης των μηλοπαραγωγών, χωρίς όμως να διευκρινίσει την παραμικρή λεπτομέρεια για το ύψος ή τη μορφή της όποιας αποζημίωσης.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε την περικοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στην πλειοψηφία των  μηλοπαραγωγών, παρά τις περσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης πως αυτή θα δοθεί μέχρι το 2027 και το αίτημα των παραγωγών για διατήρησή της.

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης», ξεκαθάρισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Όπως εξήγησε, ο διπλασιασμός του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές δημιουργούν πρόβλημα επιβίωσης σε χιλιάδες παραγωγούς, επηρεάζοντας ολόκληρες περιοχές της χώρας.

«Πουλάμε τα μήλα σε εξευτελιστικές τιμές και τα βλέπουμε στα ράφια δέκα φορές ακριβότερα», υπογράμμισε όσον αφορά την αισχροκέρδεια που εκδηλώνεται από μεγαλεμπόρους και βιομήχανους. «Υπάρχουν τα χρήματα και επαρκούν για να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα μας», σημείωσε και κατήγγειλε πως δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, την ίδια στιγμή που δεν δίνεται καμία ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούμε», ξεκαθάρισε και κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν με ακόμα πιο μαζικές και ενωτικές πρωτοβουλίες.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

(video)

φωτογραφίες 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…