pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κωνσταντίνος Στόκκος - Διευθυντής ΜΕΘ «Μαμάτσειου»: «Η στελέχωση της ΜΕΘ με ανθρώπινο δυναμικό έγινε υπό συνθήκες πολέμου την ώρα που θα έπρεπε να ήταν ήδη στελεχωμένη»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ μέρος πρώτο!

Η ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ ξεκίνησε την λειτουργία της υπό αντίξοες συνθήκες εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό έγινε υπό συνθήκες πολέμου την ώρα που θα έπρεπε να ήταν ήδη στελεχωμένη εδώ και χρόνια αφού το νοσοκομείο Κοζάνης έχει την μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών αλλά και βαρέως πασχόντων ασθενών συγκριτικά με τα όμορα νοσοκομείο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι υπηρεσίες που προσφέραμε αλλά και που συνεχίζουμε να προσφέρουμε ως ιατροί της ΜΕΘ ήταν και είναι καθοριστικές, για την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων ασθενών, που υπήρχαν λόγω covid και όχι μόνο.

Kαι μάλιστα σώθηκαν πολλοί ασθενείς που είναι αυτή την στιγμή στα σπίτια τους από την Κοζάνη αλλά και από άλλες περιφέρειες πχ Θεσσαλονίκη.

Τα γιατί δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ στην ΚΟΖΑΝΗ είναι πολλά. Ενδεικτικά ο πρώην Διοικητής κ.Στέργιος Γκανάτσιος αναφέρθηκε στην συνέντευξη του που έδωσε σε τοπικό κανάλι ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιοι που δεν θέλουν την λειτουργία της ΜΕΘ. Δεν έδωσε βέβαια περαιτέρω στοιχεία. Ίσως θα έπρεπε για το κοινό καλό!

Έπρεπε όλοι αυτοί που δεν ήθελαν αλλά και δεν θέλουν την ΜΕΘ, να ήταν μάρτυρες ήταν ενημερώναμε τους συγγενείς ανθρώπων COVID ή non COVID ότι η κατάσταση του συγγενικού τους προσώπου ήταν πολύ σοβαρή ή κατά την είσοδο τους στην ΜΕΘ που επι της ουσίας όποιος έμπαινε στην ΜΕΘ ήταν αγκαλιά με τον θάνατο.

Έπρεπε να δουν την απελπισία στο πρόσωπο αλλά και το πόσο έλαμπε το ίδιο πρόσωπο εν συνεχεία, μετά από ημέρες ή εβδομάδες όταν άλλαζε η πρόγνωση και ο ασθενής βελτιωνόταν και έβγαινε από την ΜΕΘ . Σήμερα δεν θα αναφερθούμε σε ποσοστά .

Όσοι δεν θέλουν την λειτουργία της ΜΕΘ , που σύμφωνα με το πρώην Διοικητή είναι και υπηρεσιακοί παράγοντες ,ας εξηγήσουν τους λόγους που δεν θέλουν την λειτουργία της εντατικής στην Κοζάνη στους ανθρώπους αλλά και στους συγγενείς αυτών που σώθηκαν .

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την συνείδηση μας, αλλά και την επιστημοσύνη μας. Οι άλλοι περισσεύουν αλλά ταυτόχρονα μας κάνουν και πιο δυνατούς !

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης