Θάνος Πλεύρης: "Επιστρέφουν το αργότερο 1η Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Προανήγγειλε πρωτόκολλα για την επιστροφή τους - Αίρονται οι ποινές σε σχέση με τον οικογενειακό γιατρό καθώς δεν υπάρχει επάρκεια - Έρχονται νέα κίνητρα.

Θέμα εβδομάδων με τελική ημερομηνία την 1η Ιανουαρίου του 2023 είναι η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, είπε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι δεν είναι δυνατό να ισχύσουν οι ποινές που προβλέπονταν για την μη ένταξη στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, καθώς απέτυχε η προσπάθεια να ενταχθούν αρκετοί γιατροί σε αυτό σε όλη την χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή, προανήγγειλε επιπλέον κίνητρα.

«Με βάση την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ που επανεξέτασε το μέτρο (η Ολομέλεια το έκρινε συνταγματικό αλλά έχει ζητήσει επαναξιολόγηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα), κρίθηκε ότι η παράταση του μέτρου (σ.τ.σ. μετά τον Μάρτιο) υπερβαίνει την αρχή της αναλογικότητας, ότι δεν έπρεπε να παραταθεί από τον Απρίλιο και μετά. Ήδη έχουμε λάβει την απόφαση, για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί. Θα εφαρμοστεί η απόφαση, παρόλο που εγώ θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία», είπε ο κ. Πλεύρης.

Σε ερώτηση για το πότε θα εφαρμοστεί, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «θα εφαρμοστεί αφού λάβουμε όλα τα μέτρα, να υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο για να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Θα εφαρμοστεί με όρους Δημόσιας Υγείας το επόμενο διάστημα, όταν θα έχουμε το πρωτόκολλο ... Σίγουρα θα είναι από 1η Ιανουαρίου που ολοκληρωνόταν το μέτρο και μετά την απόφαση του ΣτΕ δεν θα ανανεωθεί. Με βάση τα πρωτόκολλα που θα δημιουργηθούν, δεν ξέρω αν είναι νωρίτερα, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει ανανέωση του μέτρου και να επιστρέψουν όταν λήξει, 31 Δεκεμβρίου».

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Mediahome Ηρακλής Καλομενίδης στην Πτολεμαΐδα - Κρεβατοκάμαρες υψηλής ποιότητας, ελληνικής κατασκευής - Δείτε τις τιμές !
Ακούστε τι λέει ο άνθρωπος...
De facto…

De facto…


Το σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου.

Δήμος Εορδαίας & Τ.Κ. Φούφα: Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ του Μακεδονομάχου «Καπετάν Φούφα» και των συμπολεμιστών του, την Κυριακή 11 Μαΐου
«πες, πες, κάτι θα μείνει»... Ο νεογκεμπελισμός είναι εδώ ! (γράφει ο Π.Τσαρτσιανίδης)
53ος Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης

53ος Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης


Καύση απορριμμάτων - Δυτική Μακεδονία"        &n…

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»

Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας: «Στηρίξτε την προσπάθεια της ομάδας μας»


3η Αγωνιστική των μπαράζ | ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΣ ΣΑΒ…

Μπογιόπουλος – Χατζηστεφάνου: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισραήλ έφτασαν στα σύνορα της Ευρώπης