pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μαριονέτες και ΗΠΑλληλοι εξευτελίζονται διεθνώς

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Γράφει ο Γεράσιμοσ Χολέβας

Ο Χουάν Γκουαϊδό είναι μια κλασική περίπτωση μαριονέτας των ΗΠΑ.

Είναι εκείνος που αυτοανακηρύχθηκε (!) πρόεδρος της Βενεζουέλας στις αρχές του 2019. Αμέσως αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από ορισμένες κυβερνήσεις – τσιράκια τους στη Λατινική Αμερική.

Αυτό που έγινε, τότε, με λίγα λόγια – και για όποιον έχει στοιχειώδη (μη ΗΠΑλληλική) πολιτική αντίληψη  – λέγεται στήσιμοπραξικοπήματος!

Η «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια περίοδο, είχε στείλει τελεσίγραφο στη Βενεζουέλα (ως τι άραγε;) να κάνει εκλογές. Το τελεσίγραφο απορρίφθηκε

Στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ (και ως γρήγορος ΗΠΑλληλος) έσπευσε άμεσα να αναγνωρίσει τον δοτό «πρόεδρο» των Αμερικανών

Ποιος άλλος «αναγνώρισε» τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ; Ο ΣΚΑΪ, με ένα «ρεπορτάζ» (με συνέντευξη του Γκουαϊδό) το οποίο υπέγραφε ο κύριος Ιάσων Πιπίνης. Δείτε το βίντεο με το οποίο ο ΣΚΑΪ θα μπορούσε να διεκδικήσει Πούλιτζερ αμερικανίλας

Όλα τα παραπάνω έγιναν μέσα στον Ιανουάριο του 2019. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς η κυβέρνηση ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο Ιάσων Πιπίνης θα είναι πλέον σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Λατινικής Αμερικής.

Φτάνουμε στις αρχές του 2020. Ο πρωθυπουργός, πια, Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτογραφίζεται, περήφανος, στο Νταβός, με τον Γκουαϊδό (η κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος μας). Μάλιστα, σε διάλογο που δημοσιεύεται ο Μητσοτάκης λέει στον Γκουαϊδό: «Ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε σχετικά με την εξωτερικη μας πολιτική».

Έναν χρόνο μετά, το 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό σαν «πρόεδρο» της Βενεζουέλας (από info-war.gr – 6/1/2021).

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, πλέον, Ιάσων Πιπίνης εκπροσωπώντας προφανώς την κυβέρνηση, επιδίδεται σε επαφές που προκαλούν εντύπωση. Τον Οκτώβριο του 2019 πραγματοποιεί επίσκεψη στην (κανονική) πρεσβεία της Βενεζουέλας και στέκεται κάτω από τις φωτογραφίες του Μαδούρο και του Τσάβες.

Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι η φωτογραφία του Πιπίνη, με τον Μαδούρο και τον Τσάβες πάνω από το κεφάλι του, δημοσιεύθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Ο ίδιος ο Πιπίνης, ενημερώνοντας για την επίσκεψη του, σε δική του ανάρτηση, «εξαφάνισε» τα κάδρα των Μαδούρο και Τσάβες (αναλυτικά εδώ). 

Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλο διάστημα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς τι κάνει ο αρμόδιος πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα Λατινικής Αμερικής, πώς βοηθά την κυβέρνηση, τι δραστηριότητες έχει και άλλα σχετικά.  Η απορία λύθηκε τον Μάιο του 2022 όταν «βρέθηκε ο Ιάσων Πιπίνης (Εφ. Συν – 18/5/2022). Ταξίδεψε σε Βολιβία και Περού, συναντήθηκε με υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο χωρών και, μεταξύ άλλων, τους έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.  Από τότε δεν γνωρίζουμε και πολλά για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο σε θέματα Λατινικής Αμερικής. Για την ακρίβεια δεν ξέρουμε, καν, αν παραμένει πρωθυπουργικός σύμβουλος.

 

Ο Γκουαϊδό με το βιβλίο του πρωθυπουργικού συμβούλου, Ιασ. Πιπίνη, στα χέρια. H φωτογραφία  από το άρθρο του Άρη Χατζηστεφάνου με τίτλο Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον Ιάσονα Πιπίνη (info-war.gr 25/8/2019).

Ανεξαρτήτως, πάντως, εάν ο κύριος Πιπίνης παραμένει στο δυναμικό της κυβέρνησης αναρωτιόμαστε το εξής: Αντιλαμβάνονται οι «άριστοι» HΠΑλληλοι την πολιτική γελοιοποίησή τους διεθνώς τώρα που η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα καθαίρεσε τον Γκουαϊδό; 

Δεν γνωρίζουμε αν ενημερώθηκαν στην κυβέρνηση, αλλά – μετά από τέσσερα χρόνια – η αντιπολίτευση στην Βενεζουέλας απέσυρε την υποστήριξη της στη μαριονέτα των ΗΠΑ, μπροστά στις προεδρικές εκλογές του 2024. Συγκεκριμένα, αντιπρόσωποι τριών από τα τέσσερα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την απομάκρυνση του Γκουαϊδό από την προσωρινή «προεδρία» και αποφάσισαν την ανάθεση της ευθύνης για την αυτοαποκαλούμενη προσωρινή κυβέρνηση στα χέρια μιας επιτροπής.

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…