pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Black Lives Matter: Νέος θάνατος αφροαμερικανού μετά από αστυνομική επίθεση (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ένας 31χρονος άνδρας πέθανε από καρδιακή ανακοπή σε νοσοκομείο αφού χτυπήθηκε επανειλημμένα με όπλο ακινητοποίησης τέιζερ από αστυνομικούς.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Μισέλ Μουρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε ότι ο Κίναν Άντερσον, ένας 31χρονος εκπαιδευτικός και ξάδερφος της συνιδρύτριας της οργάνωσης Black Lives Matter, Πατρίς Κούλορς, έπαθε καρδιακή ανακοπή τέσσερις ώρες μετά την «ακινητοποίηση» του από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Άντερσον προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψη μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία για να τον ακινητοποιήσουν.

Η Πατρίς Κούλορς, σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι για τον θάνατο του ξαδέρφου της ευθύνεται το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Επιπλέον, ανέφερ την Τρίτη ότι ο ξάδερφός της, Κίναν Άντερσον, σκοτώθηκε στη Venice, μια γειτονιά του Λος Άντζελες, στις 3 Ιανουαρίου.

«Ο ξάδελφός μου ήταν εκπαιδευτικός και εργαζόταν με παιδιά γυμνασίου. Ήταν καθηγητής αγγλικών», ανέφερε η Κούλορς.

Αναλυτικά το βίντεο. Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Σύμφωνα με  τα πλάνα από κάμερα σε στολή αστυνομικού αλλά και την οικογένεια του θύματος, αστυνομικοί τον χτύπησαν επανειλημμένα με τέιζερ και τον ακινητοποίησαν στη μέση του δρόμου.

Ο 31χρονος εκπαιδευτικός φαίνεται στο βίντεο να εκλιπαρούσε για βοήθεια καθώς αστυνομικοί τον κρατούσαν στο έδαφος, φωνάζοντας «Προσπαθούν να με σκοτώσουν σαν τον Τζορτζ Φλόιντ».

Αστυνομικός είχε βάλει τον αγκώνα του στον λαιμό του Άντερσον, ενώ ήταν ξαπλωμένος μπροστά σε έναν άλλο που τον χτύπησε με το τέιζερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σταμάτησε για λίγο και μετά τον χτύπησε πάλι με το τέιζερ για άλλα πέντε δευτερόλεπτα.

«Ο ξάδερφός μου ζητούσε βοήθεια και δεν την έλαβε. Σκοτώθηκε», είπε η Κούλορς στον Guardian αφού παρακολούθησε το βίντεο του LAPD.

«Κανείς δεν αξίζει να πεθάνει σε φόβο, πανικόβλητος και φοβισμένος για τη ζωή του. Ο ξάδερφός μου φοβόταν για τη ζωή του. Πέρασε τα τελευταία 10 χρόνια παρακολουθώντας ένα κίνημα που αμφισβητούσε τη δολοφονία μαύρων ανθρώπων. Ήξερε τι διακυβευόταν και προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να τον προστατεύσει» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο καιρός Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 - kozani.tv