pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Εορδαίας σχετικά με τις προσλήψεις ένστολων στη δημοτική αστυνομία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τρίτη 17 του Γενάρη συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Εορδαίας. Ανάμεσα στα θέματα, που θα συζητηθούν είναι: Η έγκριση 15 προσλήψεων ειδικού

ένστολου προσωπικού, δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 5003/2022 που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στο άρθρο 5 αναφέρεται «Ο τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας, στο παραπάνω άρθρο προβλέπεται ότι κάθε δημοτικός αστυνομικός, θα φέρει με δαπάνες του οικείου δήμου, ειδικό εξοπλισμό και μέσα δέσμευσης, όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και αστυνομική ράβδο η οποία δύναται να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση άμυνας. Θα επιβάλλει ακόμα και με συλλήψεις το δόγμα «νόμος και τάξη» σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Με τον παραπάνω νόμο, στην κυριολεξία έκτρωμα, η κυβέρνηση με σύμμαχο τις δημοτικές αρχές, δημιουργεί έναν ακόμα κατασταλτικό μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Ενισχύεται η βία, η καταστολή και ο αυταρχισμός παντού. Συγχρόνως πυκνώνουν τα περιστατικά κρατικής καταστολής και γίνονται όλο και πιο σοβαρά με τελευταίο τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου ρομά από τις σφαίρες αστυνομικού.

Η δημοτική αστυνομία αποβάλλει εντελώς τα χαρακτηριστικά των δημοτικών υπαλλήλων και γίνεται ένας ακόμα οργανισμός προώθησης και επιβολής του «νόμος και τάξη», για να προωθεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται όργανο προώθησης της πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων και της στρατηγικής της ΕΕ, για ενσωμάτωση και καταστολή του λαού.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια προηγούμενων νομοθετικών παρεμβάσεων, στην κατεύθυνση συμμετοχής των τοπικών διοικήσεων στους ευρύτερους σχεδιασμούς ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει με εκπρόσωπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, τη διακήρυξη της Αθήνας, για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και τις τοπικές στρατηγικές για τον έλεγχο της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση και συνολικά τα αστικά κόμματα φοβούνται την οργή του λαϊκού κινήματος και τους συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας και γι’ αυτό παίρνουν μέτρα για την καταστολή και τον αυταρχισμό. Μην ξεχνάμε ότι η Δημοτική αστυνομία με τις αναβαθμισμένες κατασταλτικές αρμοδιότητες, έρχεται να προστεθεί στην πανεπιστημιακή και δικαστική αστυνομία.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το σύνολο των υπηρεσιών και κοινωνικών δομών των δήμων είναι υποστελεχωμένες , και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αντί λοιπόν για προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, στελεχώνουν τους δήμους με ένα ξεχωριστό ένοπλο σώμα με αυτονομία αποστολής και κατασταλτική κατεύθυνση.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση, ότι η σημερινή βάρβαρη πολιτική για να υλοποιηθεί χρειάζεται αυταρχισμό και καταστολή και αυτό επιδιώκουν με την δημιουργία αυτού του κατασταλτικού μηχανισμού. Δεν είναι τυχαία ούτε η ώρα, ούτε η στιγμή που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος. Θυμίζουμε το συγκεκριμένο νόμο καταψήφισε το ΚΚΕ.

Η ίδρυση της Δημοτικής αστυνομίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει να απασχολήσει όλα τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς των δήμων, εφόσον αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με το «νέο» κατασταλτικό σώμα.

Καλούμε τους εργαζομένους, το λαό της Εορδαίας να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ενός ακόμη κατασταλτικού μηχανισμού.

Επισημαίνουμε ακόμα, ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο άρθρο 90, στο όνομα της κυβερνησιμότητας των δήμων, διατηρείται η τεχνητή πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου, στην οικονομική επιτροπή και σε άλλες επιτροπές στις οποίες μεταφέρθηκαν μια σειρά σημαντικές αρμοδιότητες από τα Δημοτικά συμβούλια.

Παρόλο που στην πρόσφατη ολομέλεια του Σ.Τ.Ε. (2/12/2022) έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων 4623/19 και 4265/19 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.  

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης