pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Ήτανε μια φορά»: Μια μοναδική εκτέλεση και ενορχήστρωση (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μπορεί να χωρέσουν σε 4 λεπτά όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Σταύρο Ξαρχάκο;

Η απάντηση, ίσως, είναι ναι, αν δει και ακούσει κανείς την εκτέλεση, σε μια απίστευτη ενορχήστρωση, του πολυαγαπημένου τραγουδιού, «Ήτανε μια φορά» σε στίχους του Κώστα Φέρρη, που το πρωτοακούσαμε με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη.

Ο «λόγος» αυτή τη φορά δόθηκε στους μουσικούς του, στους σπουδαίους μουσικούς του που ο καθένας τους έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην ερμηνεία μεγάλων τραγουδιών.

Με το λαούτο και το πιάνο μόνο στην αρχή και τους μουσικούς να αναλαμβάνουν την ερμηνεία του κομματιού φτάσαμε σε μια εκστατική ερμηνεία με τους 13 μουσικούς: Νεοκλή Νεοφυτίδη (πιάνο), Βασίλη Δρογκάρη (ακορντεόν), Ηρακλή Ζάκκα (μπουζούκι, μαντολίνο), Δημήτρη Ρέππα (μπουζούκι, μαντολίνο), Παντελή Ντζιάλα (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα), Γιώργο Παππά (λαούτο, νυκτά έγχορδα), Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι), Γιάννη Δίσκο (πνευστά), Στέφανο Χατζηαναγνώστου (φλάουτο), Δημήτρη Καζάνη (βιολί), Χάρη Κελλάρη (ηλεκτρικό μπάσο) και Τάκη Βασιλείου (ντραμς, κρουστά) να τα δίνουν όλα.

Και φυσικά, τελευταίο αφήνουμε τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος αεικίνητος «όργωνε» τη σκηνή, διηύθυνε, έδινε τον τόνο, τραγουδούσε παρασύροντας όλους όσοι κατέκλυσαν το ΣΕΦ και έζησαν αυτή την αξέχαστη βραδιά.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…