pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στην αντεπίθεση ο Ράμμος: Εκ νέου αίτημα να ενημερώσει την Βουλή - Νέες αποκαλύψεις

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Εξηγεί ότι ως επικεφαλής της ΑΔΑΕ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να ενημερώνει το Κοινοβούλιο στο οποίο λογοδοτεί.

Επανέρχεται στο θέμα της ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, παρά το χθεσινό μπλόκο από τη ΝΔ.

Με τη νέα του επιστολή που έστειλε χθες βράδυ (19/1), ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ εξηγεί ότι θέλει να ενημερώσει την Επιτροπή επι των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσης του απορρήτου που έχει διενεργήσει η ΑΔΑΕ. Επίσης ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να δεσμεύσει τη Βουλή με το αίτημα του να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και πως η επιστολή του αυτονοήτως τίθεται στην τελική κρίση της Βουλής, ενώ εξηγεί ότι ως επικεφαλής της ΑΔΑΕ είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να ενημερώνει το Κοινοβούλιο στο οποίο λογοδοτεί και ο ίδιος και η Αρχή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο Χρήστος Ράμμος: «Το αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το υπέβαλα υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της Αρχής και με βάση το άρθρο 8 παράγραφος 6 του προσφάτως ψηφισθέντος και τεθέντος σε ισχύ νόμου 5002/2022. Ως γνωστόν στην εν λόγω διάταξη, με την οποία καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ, ορίζεται ότι “6. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης”».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, που επιχειρεί να βάλει τέλος στη συσκότιση που πασχίζει να επιβάλλει από την πρώτη μέρα το κυβερνών κόμμα,  υπογραμμίζει ότι «ούτε ο Κανονισμός της Βουλής στο άρθρο 43Α, ούτε ο οργανικός νόμος περί της ΑΔΑΕ ορίζουν κάτι το διαφορετικό επί του θέματος αυτού».

Συμπληρώνει δε, πως σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν δεν ζητούσε να ενημερώσει τη Βουλή, θα είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις
Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Inside story πάνω από 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator, σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που συνεχίζεται. Οι 20 στόχοι έχουν λάβει σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάνω από 40 γραπτά μηνύματα δολώματα. Με αφορμή αυτές τις αποκαλύψεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών να καλέσει η Επιτροπή τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας, τον κύριο Μενουδάκο. Η απάντηση του κυρίου Μπούρα ήταν ότι δεν έχει γνώση του θέματος, οπότε θα πρέπει οι βουλευτές να υποβάλλουν συγκεκριμένο αίτημα όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

ΠΗΓΗ: www.rosa.gr 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…