pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νίκο μην ακούς! (του Θωμά Κοροβίνη)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πάμε σινεμά, να κλάψουμε, να έρθουμε στα συγκαλά μας.

Ως «τέχνη αλυπίας» δούλευε μέσα μας εκείνο το λυτρωτικό ξέσπασμα! Γιατί;

Ήμασταν άραγε πιο ευσυγκίνητοι και γινήκαμε πιο σκληρόκαρδοι;  Τί έβρισκε ο λαός μας σ' εκείνες τις ταινίες του '60 και ποδοπατιόταν για να προλάβει να δει, να νιώσει, να ταυτιστεί, να πονέσει, να ξεχαρμανιάσει απ' τα σεκλέτια;  Άσχετο που αργότερα τις αμφισβήτησε και, θαρρείς, άλλαξε γούστα. (σιγά να μην άλλαξε, το μελόδραμα δίνει πάλι τον τόνο στα εγχώρια  τηλεοπτικά σίριαλ)Τις εξοστράκισε και η κριτική. Και κάποιοι απ' τους εμπνευστές και τους εκπροσώπους τους.

Όχι η Μάρθα! Ούτε ο Νίκος! Όχι όμως κι ο λαός, οι παλιότερες γενιές τουλάχιστον. Δεν πετάς στα σκουπίδια εύκολα τέτοια κομμάτια απ' την νεανική σου ταυτότητα. Αντιδραστικά έργα λέει, χωρίς καμιά πρόταση ανατροπής, ρήξης! Σωστά, ταξικά όμως στη βάση τους κι ας μην έδιναν λύση στο πρόβλημα, ούτε προοπτική. Ποιά σεκλέτια; Ποιά λύση, ποιό πρόβλημα;

Η φουκαροσύνη, η αναδουλειά, η κοινωνική αδικία με τη βαριά σκιά της σε κάθε λαικό σπίτι, ο μπαμπούλας του χωροφύλακα, η βίτσα του δάσκαλου, η στέρηση του ξενιτεμένου γιού, τα μισητά «τρένα Γερμανίας-Αθηνών» που τραγουδάει κι Στέλιος, ο σωματικός έρωτας που δεν του επέτρεπαν να συστηθεί με τ' όνομά του, η σατραπεία του πατέρα-αφέντη, το ξύλο που έπεφτε στο σπίτι, ο εξεφτελισμός των γυναικών, ο διασυρμός των διαφορετικών και λογής άλλα δυσώδη και σαρκοφάγα φρούτα του μεταπολεμικού και μετεμφυλιακού μας βίου!

«Βδελύσσομαι την ζωή με τις παραφυάδες της» είπε ο δάσκαλός μας Γιώργος Ιωάννου, που ήξερε καλά απ' αυτά.

Ένας ανατολίτικος  λυγμός ήταν εκείνα τα έργα, κοντά σ' εκείνα τα άσματα, ό, τι κι αν πεις! Κλαίγαμε για όλα αυτά, και χωρίς ίσως να το ξέρουμε, αλλά το νιώθαμε, για την υποταγμένη σε αλλότρια συμφέροντα χώρα μας, γι' αυτά που θα έρχονταν και που ήρθαν, τα χειρότερα,  για να μας τσουρουφλίζουν κάθε μέρα, για τους ξεπατωμένους προγόνους μας απ' τη μάνα-Ανατολή που δε δάκρυζαν μπροστά μας από περηφάνια!

Τη Μάρθα δεν έτυχε να την γνωρίσω. Τον Νίκο, όμως, ναι, στο υπόγειο κάποιου βιβλιοπωλείου.

-Νίκο μου, τί λες για τότε;
-Γιατί, φίλε μου, δεν περάσαμε καλά παρέα;

*Από τον προσωπικό λογαριασμό Facebook του Θωμά Κοροβίνη 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Πέμπτη 30 Μαρτίου | Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Το προσβλητικό μεταμεσονύχτιο μήνυμα του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου προς τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη !
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ:
Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)

Τα «Καψούρικα» media Κοζάνης Πτολεμαΐδας και περιχώρων (γράφει ο Π. Τσαρτσιανίδης)


«Καψούρικα», ταυτισμένα με την εξουσία (τοπική και κεν…

Παραλήρημα Γεωργιάδη: Δεξιός είναι ο εργατικός, ο ιδιοφυής - Aριστερός είναι ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος (video)
 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ---ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΕΠΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ---ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ   ΣΑΝ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ...STOP  (Συνυπογράφουν Βαγγέλης Χατζηαλεξίου και Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)
Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μπαμπίλας μιλά για τις δύο παραστάσεις του
Σούλης Αϊβαζίδης για την Πανελλαδική σύσκεψη στην Αγιά: Οι Αγρότες πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Νέες κινητοποιήσεις στις 5 Απριλίου εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα μας. Ο αγώνας είναι για εμάς καθήκον ! (video)